THE CAVALERA CONSPIRACY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Cavalera Conspiracy
Cóż, nie jest to trendy zespół na tym forum - nie doczekał się tematu, a szkoda, bo zarówno debiut jak i druga płyta to lepsze rzeczy niż cokolwiek co nagrała SEPULTURA od czasów Chaos A.D. Czuć tu jakąś ściemę - mimo tego, że Max występuje w koszulkach DEATH czy TERRORIZER to mam wrażenie, że nie do końca szczere to jest i CC nie do końca brzmią jak zespół metalowy. Cóż jednak z tego jak mamy masę zajebistych, porywających riffów, wciąż świetne wokale i niebanalne, zróżnicowane kompozycje. W sumie śmieszna sprawa bo debiut CC spłynął po mnie jak po kaczce i wróciłem dopiero do niego w ciągu ostatnich dwóch tygodni, żeby się w pełni przekonać. Drugi album w niczym mu nie ustępuje - kto wie czy nawet nie jest lepszy. Granie nowoczesne i klasyczne zarazem - oryginalne, łatwo rozpoznawalne. Zdecydowanie za mało doceniane granie na tym forum. Warto porzucić wszelkie uprzedzenie i włączyć sobie Blunt Force Trauma - może nie przysporzy jakiś duchowych uniesień, nie zmieni Waszego życia, ale słucha się zajebiście :)
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
Re: Cavalera Conspiracy
Temat już chyba był i zdaje sie ,że Buła go założył (jeśli Maciek Alchajmer nie myli mnie). Ale mniejsza o to. "Jedynka" bardzo ok, powiedziałbym bardzo słuchalna. Taka kontynuacja "Chaos AD".
No cóż czasem lepsze odgrzewane pierogi ruskie niż jakieś ciężkostrawne nowopoznane wykwintne danie. A za "dwójkę" mam zamiar się zabrać w najbliższych dniach.
No cóż czasem lepsze odgrzewane pierogi ruskie niż jakieś ciężkostrawne nowopoznane wykwintne danie. A za "dwójkę" mam zamiar się zabrać w najbliższych dniach.
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- FENIKS
- w mackach Zła
nie taki diabeł straszny jak go malują...
Zadziwili mnie. Dobra jedynka dwójki jeszcze nie strawiłem. Kawałek HEX świetny
Zadziwili mnie. Dobra jedynka dwójki jeszcze nie strawiłem. Kawałek HEX świetny
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Morph
- Kontakt:
Oj panie naczelny ;)IRONMIL pisze:Cóż, nie jest to trendy zespół na tym forum - nie doczekał się tematu,
viewtopic.php?p=291976
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- white_pony
biedne to to, miałkie, nijakie i zdupywysrane.
do not make equal what is unequal
-
- w mackach Zła
chujnia straszna
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- morbid
- rasowy masterfulowicz
kał zmieszany z uryną i przyprawiony cieczką ... nie trawię :)
- panthyme
- w mackach Zła
A może oni w konspiracji nagrywają do szuflady fajne kawałki:)?
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- Deathless King
Nie zaczynajmy znowu dyskusji na temat "Roots", prosze ;) Wszystko co zrobil Max od dwojki Soulfly to kupa mniejsza lub wieksza.IRONMIL pisze: zarówno debiut jak i druga płyta to lepsze rzeczy niż cokolwiek co nagrała SEPULTURA od czasów Chaos A.D. )
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
-
Ja tam lubie pare płyt soulfly, ale to inflikted do mnie nie przemówiło. najlepsza rzecza zwiazana z ta plyta byla recenzja dlugopisa gdzies w ktoryms temacie:D:D:D
Też miałem negatywne odczucia po usłyszeniu debiutu CC. Nie zamierzałem nawet tej drugiej kupować - ale zachęciły mnie trochę pozytywne recenzje i dodatkowa płyta dvd dołączona do tego wydawnictwa (grają kawałki Sepultury, Nailbomb - ciekaw byłem jak sobie radzą z tym repertuarem). Spodobał mi się tytułowy kawałek z debiutu, wróciłem do tej płyty - kilkakrotnie przesłuchałem i niespodziewanie odkryłem, że to całkiem dobry album i zdecydowanie niesprawiedliwie go oceniłem. Teraz zapoznają się z dwójką - i jak napisałem wyżej, zaczynam się skłaniać, że jest jeszcze lepsza niż debiut.
- Triceratops
Nie szkoda ci czasu i kasy na rzeczy slabe i przecietne?
woodpecker from space
...szkoda, dlatego kupuję rzeczy dobre i bardzo dobre. Do takich zaliczyłbym obie płyty CC. Właśnie sobie słucham trzeci raz pod rząd ich ostatniej płyty i nikt mi nie wmówi, że to jest rzecz słaba. Spokojnie kasuje 99 proc. aktualnie nagrywanego thrash metalu. Weźcie lepiej posłuchajcie tej płyty zamiast ulegać jakimś głupim uprzedzeniom. :)
Jeśli ktoś lubi Sepulturę z okresu Arise/ Chaos A.D. czy Nailbomb to płyty CC powinny zdecydowanie mu się spodobać.
Jeśli ktoś lubi Sepulturę z okresu Arise/ Chaos A.D. czy Nailbomb to płyty CC powinny zdecydowanie mu się spodobać.
- Riven
- Kontakt:
Jak i caly Soulfly.white_pony pisze:biedne to to, miałkie, nijakie i zdupywysrane.
this is a land of wolves now
- Deathless King
nie, jedynka jest jeszcze ok
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Słuchałeś ostatniej płyty Cavalera Conspiracy? :)Riven pisze:Jak i caly Soulfly.
Znasz wszystkie albumy Soufly?
Lubisz Sepulturę z okresu "Arise" / "Chaos A.D."?
- Riven
- Kontakt:
1) Nie, slyszalem tylko pierwsza
2) 3 pierwsze mialem nawet na oryginale :/ Reszte, moze poza najnowszymi dwoma - znam pobieznie.
3) Oczywiscie, a ostatnio troche przewartosciowal mi sie punkt widzenia na ich dyskografie i doszedlem do wniosku, ze Chaos A.D. jest ich najlepszym albumem. Po niej postawilbym BTR, dalej Schizo i Arise (ktore kiedys maniakalnie wielbilem, ale po latach emocje stopnialy)
2) 3 pierwsze mialem nawet na oryginale :/ Reszte, moze poza najnowszymi dwoma - znam pobieznie.
3) Oczywiscie, a ostatnio troche przewartosciowal mi sie punkt widzenia na ich dyskografie i doszedlem do wniosku, ze Chaos A.D. jest ich najlepszym albumem. Po niej postawilbym BTR, dalej Schizo i Arise (ktore kiedys maniakalnie wielbilem, ale po latach emocje stopnialy)
this is a land of wolves now