Christ Illusion vs World Painted Blood

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"

Która płyta lepsza?

Christ Illusion
37
39%
World Painted Blood
59
61%

Liczba głosów: 96
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

Re: Christ Illusion vs World Painted Blood

30-05-2011, 22:43

no ale o numetalu to naprawde nie masz pojecia, skoro takie kwiatki wklejasz ;)
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

30-05-2011, 22:45

tylko błagam, nie zaczynajcie o numetalu w dyskografii Slayera bo kurwa nie wytrzymam... kiedys jakis kretyn co sie na muzyce nie zna a wiedze czerpie z metal-archives i zle opisanych teledyskow na youtube cos takiego napisał, a niedouczeni sie na to nabieraja :D
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

30-05-2011, 22:45

Riven pisze:Ale przeciez utwor tytulowy na WPB ma wiekszy wygar niz 3/4 plyt metalowych z 2009 razem wzietych :)
pierwszy takt z triolami i potem wejscie drugiej gitary to jest taki cios,
hehe no. melodie są proste, kilka prostych funkcji - funkcja zespolona zmiennej zespolonej, funkcja monotoniczna, odchylenie standardowe, klasyczny wspolczynnik zmiennosci, zejscia po dystybuancie do kwartyli i osmego decyla, final na medianie i dominancie zmiennej losowej , ot i cale World Painted Blood.....
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

30-05-2011, 22:46

Adrian696 pisze:tylko błagam, nie zaczynajcie o numetalu w dyskografii Slayera bo kurwa nie wytrzymam... kiedys jakis kretyn co sie na muzyce nie zna a wiedze czerpie z metal-archives i zle opisanych teledyskow na youtube cos takiego napisał, a niedouczeni sie na to nabieraja :D
no ja tez nie wiem, gdzie tam co niektorzy slysza numetal, ale co robic?
Maria Konopnicka

30-05-2011, 22:48

Adrian696 pisze:tylko błagam, nie zaczynajcie o numetalu w dyskografii Slayera bo kurwa nie wytrzymam... kiedys jakis kretyn co sie na muzyce nie zna a wiedze czerpie z metal-archives i zle opisanych teledyskow na youtube cos takiego napisał, a niedouczeni sie na to nabieraja :D
dobra już dobra, prowokacja choć wydawała mi się nędzna to jednak wciąż jest znakomita :))))

W zasadzie nie chcę mi się już wypowiadać w tym temacie, podobnie jakby mi się nie chciało nikogo przekonywać, że Cold Lake jest płytą słabszą niż Monotheist. (Ziew) Przyjemnej dyskusji życzę :)
Ostatnio zmieniony 30-05-2011, 22:53 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Triceratops

IRONMIL pisze:
Triceratops pisze: Opowiedz teraz jakie ty masz pojecie o numetalu, ze takie bzdety wygadujesz?
Nie mam żadnego pojęcia, ani o nu metalu, ani o metalu w ogóle. Ty znasz się najbardziej na tej muzyce, mimo, że jej nie słuchasz :)
No wlasnie mi sie wydaje, ze nie masz bladego ani zielonego pojecia o numetalu ale widac po prostu lubisz z siebie robic idiote. Ale zeby tak sie po proznicy nie inwektywizowac - do czego konkretnie - jakiej plyty/zespolu numetalowego porownasz ten "american" ? Jezeli znasz to zaraz rzucisz.
woodpecker from space
Raf
w mackach Zła

Riven pisze:Ale przeciez utwor tytulowy na WPB ma wiekszy wygar niz 3/4 plyt metalowych z 2009 razem wzietych :)
pierwszy takt z triolami i potem wejscie drugiej gitary to jest taki cios, ze bania sama sie trzesie. nie mowiac o dalszych riffach...
Nic dziwnego, w końcu to Slayer ale i tak czy siak utwór 'World Painted Blood' to najsłabszy z wszystkich otwieraczy albumów Slayer.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

Deathless King pisze: no ja tez nie wiem, gdzie tam co niektorzy slysza numetal, ale co robic?
bo jest na to zajebiscie proste wytłumaczenie, numetalowe kapele garsciami brały z m.in Slayera - a ze taki zjeb jeden z drugim swoja przygode zaczal od numetalu z Metal Hammera, to jak uslyszal to na poznej płycie Slayera - to mu wyszlo ze to numetal ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

30-05-2011, 22:54

tylko najpierw trzeba sprecyzowac co rozumiemy jako numetal, ale darujmy juz takie rozwiniecie tematu ;)
Awatar użytkownika
Triceratops

30-05-2011, 22:58

Adrian696 pisze:
Deathless King pisze: no ja tez nie wiem, gdzie tam co niektorzy slysza numetal, ale co robic?
bo jest na to zajebiscie proste wytłumaczenie, numetalowe kapele garsciami brały z m.in Slayera - a ze taki zjeb jeden z drugim swoja przygode zaczal od numetalu z Metal Hammera, to jak uslyszal to na poznej płycie Slayera - to mu wyszlo ze to numetal ;)
No juz widzialem takiego zawodnika co tez o numetalu w kolko pierdolil, tutaj ma awatara co stoi przy czolgu. Jak co do czego to nie sluchal a opinie mial zbudowana na podstawie Slipknot i Fear Factory, ktorych nienawidzil i nie sluchal z powodu tego ze ...grali numetal. Z powodu tego, ze ich nie sluchal to ich nie znal. Bledne kolo normalnie, ale logika Marii :)
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

30-05-2011, 22:59

Raf pisze:
pierwszy takt z triolami i potem wejscie drugiej gitary to jest taki cios, ze bania sama sie trzesie. nie mowiac o dalszych riffach...
Nic dziwnego, w końcu to Slayer ale i tak czy siak utwór 'World Painted Blood' to najsłabszy z wszystkich otwieraczy albumów Slayer.
a Deaf Magnetic to dobra plyta. Okej, my nie dojdziemy do porozumienia w tej kwestii wiec nie ma sensu polemizowac. Mi ten utwor urywa leb, jak ktos czuje inaczej to moge tylko wspolczuc.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

30-05-2011, 23:03

ja przyznaje ze mi urwal dopiero na koncercie - nie wchodzila mi ta plyta na poczatku, ale jak stanalem i posluchalem tego na zywo... to mi szczeka spadla... pierwsze co zrobilem po przyjezdzie do domu ta wlaczylem WPB zeby zaktualizowac wrazenia - i zakochalem sie w tej plycie!
Mort
rasowy masterfulowicz

30-05-2011, 23:03

Ale Death Magnetic to jest dobra płyta. Mam z nią jak z Christ Illusion, po premierze słuchałem non stop, teraz już nie wracam. Ale szacunek pozostał :) Ale koniec z offtopem, skupmy się na pojedynku pomiedzy moim zdaniem, dwoma co najmniej dobrymi, ale najslabszymi w dyskografii Slayer pozycjami. Na razie 14 - 10 dla WPB :)
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Triceratops

30-05-2011, 23:04

Riven pisze:
Raf pisze:
a Deaf Magnetic to dobra plyta. Okej, my nie dojdziemy do porozumienia w tej kwestii wiec nie ma sensu polemizowac. Mi ten utwor urywa leb, jak ktos czuje inaczej to moge tylko wspolczuc.
To jak polemika na temat, ze jednamu warzywa urywaja leb a innemu mieso. I jeden drugiemu wspolczuje.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

30-05-2011, 23:05

DIM > CI czy inne tam WPB których nawet nie słyszałem :P
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

30-05-2011, 23:09

WPB zdecydowanie więcej frajdy mi narobił, niż Christ Illusion. W przypadku tego drugiego było fajnie, ale nie mogłem się wyzbyć przeczucia, że można było lepiej. Po WPB zacząłem znowu wierzyć w moc Sleja.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Raf
w mackach Zła

30-05-2011, 23:21

Riven pisze:
Raf pisze:
Mi po prostu urywają głowę inne utwory Slayera, np. Show No Mercy, Black Magic, Hell Awaits, Angel Of Death, a czym skorupka za młodu tym na starość trąci.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

30-05-2011, 23:21

Głos na WPB.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Triceratops

30-05-2011, 23:23

Raf pisze:Mi po prostu urywają głowę inne utwory Slayera, np. Show No Mercy, Black Magic, Hell Awaits, Angel Of Death, a czym skorupka za młodu tym na starość trąci.
hehehe no wlasnie a jak ktos zaczynal od Load w 1996 to potem szuka rokendrola w Slayerze :DDDDD
woodpecker from space
mad
weteran forumowych bitew

30-05-2011, 23:23

Głos na CI
ODPOWIEDZ