Christ Illusion vs World Painted Blood
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Re: Christ Illusion vs World Painted Blood
no ale o numetalu to naprawde nie masz pojecia, skoro takie kwiatki wklejasz ;)
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Adrian696
- zahartowany metalizator
tylko błagam, nie zaczynajcie o numetalu w dyskografii Slayera bo kurwa nie wytrzymam... kiedys jakis kretyn co sie na muzyce nie zna a wiedze czerpie z metal-archives i zle opisanych teledyskow na youtube cos takiego napisał, a niedouczeni sie na to nabieraja :D
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
hehe no. melodie są proste, kilka prostych funkcji - funkcja zespolona zmiennej zespolonej, funkcja monotoniczna, odchylenie standardowe, klasyczny wspolczynnik zmiennosci, zejscia po dystybuancie do kwartyli i osmego decyla, final na medianie i dominancie zmiennej losowej , ot i cale World Painted Blood.....Riven pisze:Ale przeciez utwor tytulowy na WPB ma wiekszy wygar niz 3/4 plyt metalowych z 2009 razem wzietych :)
pierwszy takt z triolami i potem wejscie drugiej gitary to jest taki cios,
woodpecker from space
- Deathless King
no ja tez nie wiem, gdzie tam co niektorzy slysza numetal, ale co robic?Adrian696 pisze:tylko błagam, nie zaczynajcie o numetalu w dyskografii Slayera bo kurwa nie wytrzymam... kiedys jakis kretyn co sie na muzyce nie zna a wiedze czerpie z metal-archives i zle opisanych teledyskow na youtube cos takiego napisał, a niedouczeni sie na to nabieraja :D
dobra już dobra, prowokacja choć wydawała mi się nędzna to jednak wciąż jest znakomita :))))Adrian696 pisze:tylko błagam, nie zaczynajcie o numetalu w dyskografii Slayera bo kurwa nie wytrzymam... kiedys jakis kretyn co sie na muzyce nie zna a wiedze czerpie z metal-archives i zle opisanych teledyskow na youtube cos takiego napisał, a niedouczeni sie na to nabieraja :D
W zasadzie nie chcę mi się już wypowiadać w tym temacie, podobnie jakby mi się nie chciało nikogo przekonywać, że Cold Lake jest płytą słabszą niż Monotheist. (Ziew) Przyjemnej dyskusji życzę :)
Ostatnio zmieniony 30-05-2011, 22:53 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Triceratops
No wlasnie mi sie wydaje, ze nie masz bladego ani zielonego pojecia o numetalu ale widac po prostu lubisz z siebie robic idiote. Ale zeby tak sie po proznicy nie inwektywizowac - do czego konkretnie - jakiej plyty/zespolu numetalowego porownasz ten "american" ? Jezeli znasz to zaraz rzucisz.IRONMIL pisze:Nie mam żadnego pojęcia, ani o nu metalu, ani o metalu w ogóle. Ty znasz się najbardziej na tej muzyce, mimo, że jej nie słuchasz :)Triceratops pisze: Opowiedz teraz jakie ty masz pojecie o numetalu, ze takie bzdety wygadujesz?
woodpecker from space
-
- w mackach Zła
Nic dziwnego, w końcu to Slayer ale i tak czy siak utwór 'World Painted Blood' to najsłabszy z wszystkich otwieraczy albumów Slayer.Riven pisze:Ale przeciez utwor tytulowy na WPB ma wiekszy wygar niz 3/4 plyt metalowych z 2009 razem wzietych :)
pierwszy takt z triolami i potem wejscie drugiej gitary to jest taki cios, ze bania sama sie trzesie. nie mowiac o dalszych riffach...
- Adrian696
bo jest na to zajebiscie proste wytłumaczenie, numetalowe kapele garsciami brały z m.in Slayera - a ze taki zjeb jeden z drugim swoja przygode zaczal od numetalu z Metal Hammera, to jak uslyszal to na poznej płycie Slayera - to mu wyszlo ze to numetal ;)Deathless King pisze: no ja tez nie wiem, gdzie tam co niektorzy slysza numetal, ale co robic?
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Deathless King
tylko najpierw trzeba sprecyzowac co rozumiemy jako numetal, ale darujmy juz takie rozwiniecie tematu ;)
- Triceratops
No juz widzialem takiego zawodnika co tez o numetalu w kolko pierdolil, tutaj ma awatara co stoi przy czolgu. Jak co do czego to nie sluchal a opinie mial zbudowana na podstawie Slipknot i Fear Factory, ktorych nienawidzil i nie sluchal z powodu tego ze ...grali numetal. Z powodu tego, ze ich nie sluchal to ich nie znal. Bledne kolo normalnie, ale logika Marii :)Adrian696 pisze:bo jest na to zajebiscie proste wytłumaczenie, numetalowe kapele garsciami brały z m.in Slayera - a ze taki zjeb jeden z drugim swoja przygode zaczal od numetalu z Metal Hammera, to jak uslyszal to na poznej płycie Slayera - to mu wyszlo ze to numetal ;)Deathless King pisze: no ja tez nie wiem, gdzie tam co niektorzy slysza numetal, ale co robic?
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
a Deaf Magnetic to dobra plyta. Okej, my nie dojdziemy do porozumienia w tej kwestii wiec nie ma sensu polemizowac. Mi ten utwor urywa leb, jak ktos czuje inaczej to moge tylko wspolczuc.Raf pisze:Nic dziwnego, w końcu to Slayer ale i tak czy siak utwór 'World Painted Blood' to najsłabszy z wszystkich otwieraczy albumów Slayer.Riven pisze:Ale przeciez utwor tytulowy na WPB ma wiekszy wygar niz 3/4 plyt metalowych z 2009 razem wzietych :)
pierwszy takt z triolami i potem wejscie drugiej gitary to jest taki cios, ze bania sama sie trzesie. nie mowiac o dalszych riffach...
this is a land of wolves now
- Deathless King
ja przyznaje ze mi urwal dopiero na koncercie - nie wchodzila mi ta plyta na poczatku, ale jak stanalem i posluchalem tego na zywo... to mi szczeka spadla... pierwsze co zrobilem po przyjezdzie do domu ta wlaczylem WPB zeby zaktualizowac wrazenia - i zakochalem sie w tej plycie!
-
- rasowy masterfulowicz
Ale Death Magnetic to jest dobra płyta. Mam z nią jak z Christ Illusion, po premierze słuchałem non stop, teraz już nie wracam. Ale szacunek pozostał :) Ale koniec z offtopem, skupmy się na pojedynku pomiedzy moim zdaniem, dwoma co najmniej dobrymi, ale najslabszymi w dyskografii Slayer pozycjami. Na razie 14 - 10 dla WPB :)
I AM MORBID
- Triceratops
To jak polemika na temat, ze jednamu warzywa urywaja leb a innemu mieso. I jeden drugiemu wspolczuje.Riven pisze:a Deaf Magnetic to dobra plyta. Okej, my nie dojdziemy do porozumienia w tej kwestii wiec nie ma sensu polemizowac. Mi ten utwor urywa leb, jak ktos czuje inaczej to moge tylko wspolczuc.Raf pisze:Nic dziwnego, w końcu to Slayer ale i tak czy siak utwór 'World Painted Blood' to najsłabszy z wszystkich otwieraczy albumów Slayer.Riven pisze:Ale przeciez utwor tytulowy na WPB ma wiekszy wygar niz 3/4 plyt metalowych z 2009 razem wzietych :)
woodpecker from space
- Scaarph
DIM > CI czy inne tam WPB których nawet nie słyszałem :P
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
WPB zdecydowanie więcej frajdy mi narobił, niż Christ Illusion. W przypadku tego drugiego było fajnie, ale nie mogłem się wyzbyć przeczucia, że można było lepiej. Po WPB zacząłem znowu wierzyć w moc Sleja.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- w mackach Zła
Mi po prostu urywają głowę inne utwory Slayera, np. Show No Mercy, Black Magic, Hell Awaits, Angel Of Death, a czym skorupka za młodu tym na starość trąci.Riven pisze:a Deaf Magnetic to dobra plyta. Okej, my nie dojdziemy do porozumienia w tej kwestii wiec nie ma sensu polemizowac. Mi ten utwor urywa leb, jak ktos czuje inaczej to moge tylko wspolczuc.Raf pisze:Nic dziwnego, w końcu to Slayer ale i tak czy siak utwór 'World Painted Blood' to najsłabszy z wszystkich otwieraczy albumów Slayer.Riven pisze:Ale przeciez utwor tytulowy na WPB ma wiekszy wygar niz 3/4 plyt metalowych z 2009 razem wzietych :)
- longinus696
Głos na WPB.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Triceratops
hehehe no wlasnie a jak ktos zaczynal od Load w 1996 to potem szuka rokendrola w Slayerze :DDDDDRaf pisze:Mi po prostu urywają głowę inne utwory Slayera, np. Show No Mercy, Black Magic, Hell Awaits, Angel Of Death, a czym skorupka za młodu tym na starość trąci.
woodpecker from space
-
Głos na CI