SEPULTURA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: SEPULTURA

08-06-2011, 11:33

[V] pisze:
Nikczemny_Żmij pisze:Dużo riffów a la 93
za duzo.

widac jak bardzo kochaja Chaos A.d, ba nawet czarnuch momentami przejawia jakies ambicje zeby spiewac jak cavalera z tamtego okresu (vide utwór tytulowy)

taki suchar maksymalny i sentymentalna wycieczka w przeszlosc,plus kilka jasniejszych interesujacych fragmentów.
No jak za duzo, jak sie odcieli po Roots i grali co innego to bylo za malo, jak teraz dociazyli i zwolnili to za duzo nagle. Mam wrazenie, ze niektorym to nigdy sie nie da dogodzic.
woodpecker from space
Maria Konopnicka

08-06-2011, 12:12

Triceratops pisze: A jaki jest jego czas trwania??
całej płyty to pewnie jakieś 45 minut :)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

08-06-2011, 12:17

Maria, a Scarecrow ci się z czymś kojarzy?
Maria Konopnicka

08-06-2011, 13:50

Z Michaelem Jacksonem :)
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

08-06-2011, 19:21

dobra płyta. Andreas w formie.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
[V]

08-06-2011, 19:26

Triceratops pisze:
[V] pisze:
Nikczemny_Żmij pisze:Dużo riffów a la 93
za duzo.

widac jak bardzo kochaja Chaos A.d, ba nawet czarnuch momentami przejawia jakies ambicje zeby spiewac jak cavalera z tamtego okresu (vide utwór tytulowy)

taki suchar maksymalny i sentymentalna wycieczka w przeszlosc,plus kilka jasniejszych interesujacych fragmentów.
No jak za duzo, jak sie odcieli po Roots i grali co innego to bylo za malo, jak teraz dociazyli i zwolnili to za duzo nagle. Mam wrazenie, ze niektorym to nigdy sie nie da dogodzic.
nie podzielam Twojego entuzjazmu odnosnie tej plyty,solidna,rzemieslnicza robota ale tylko tyle,zaczynam ziewac po trzech,czterech odsluchach,po co sie meczyc skoro na Chaos A.d mam to wszystko dziesiec razy lepiej podane.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

08-06-2011, 20:04

[V] pisze: po trzech,czterech odsluchach
"odsłuchiwanie" płyt to jak ruchanie miękkim chujem
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
[V]

08-06-2011, 20:07

Xapapote pisze:
to jak ruchanie miękkim chujem
rozumiem,ze masz jakies doswiadczenie w tej materii
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

08-06-2011, 20:16

Xapapote pisze:
Kiedyś rzeczywiście "siedziało się" w tytule - dziś siedzi się w stylistyce-nowościach. O tempora, o mores... I wzwód prącia ma tu wiele do powiedzenia, bo ruchanie wielu szmat nigdy nie było dla mnie atrakcyjniejsze od całusów ze sprawdzoną łanią. :)

Wyhamuj, X. = rada wujka.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

08-06-2011, 21:40

Wujek prawdę mówisz.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
[V]

08-06-2011, 21:54

Wujek Lucyferiusz pisze:
Xapapote pisze:
Kiedyś rzeczywiście "siedziało się" w tytule - dziś siedzi się w stylistyce-nowościach. O tempora, o mores... I wzwód prącia ma tu wiele do powiedzenia, bo ruchanie wielu szmat nigdy nie było dla mnie atrakcyjniejsze od całusów ze sprawdzoną łanią. :)

Wyhamuj, X. = rada wujka.
wujek,jak chcesz jesc ze smietnika i obracac marynarzy z klubu blekitna ostryga to niech i tak bedzie tylko nie cisnij mi kitu ,ze ta sepultura jest cos wiecej warta bo nie jest,ale rozumiem ze na bezrybiu i rak ryba i jakies sentymenty was lapia.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

08-06-2011, 21:59

reasumując warto sobie nią głowę zawracać czy lepiej odpuścić, bo nie chce mi się tematu śledzić? :)
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Triceratops

08-06-2011, 22:00

[V] pisze:po co sie meczyc skoro na Chaos A.d mam to wszystko dziesiec razy lepiej podane.
Po co sie meczyc z World Painted Blood skoro na Reign In Blood mam to wszystko dziesiec razy lepiej podane?

Bardzo dobra plyta, prawdopodobnie najlepsza sepa z bambusem na wokalu, Born Strong zajebisty, najlepszy kawalek. Mowie to ja jarzabek po przewalkowaniu ze 20 razy conajmniej.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

08-06-2011, 22:01

Ihasan pisze:reasumując warto sobie nią głowę zawracać czy lepiej odpuścić, bo nie chce mi się tematu śledzić? :)
ja bym zawracal , rzucilbym Tube do Born Strone ale chuje kasuja szybko cos
woodpecker from space
[V]

08-06-2011, 22:06

Triceratops pisze:
[V] pisze:po co sie meczyc skoro na Chaos A.d mam to wszystko dziesiec razy lepiej podane.
Po co sie meczyc z World Painted Blood skoro na Reign In Blood mam to wszystko dziesiec razy lepiej podane?

Bardzo dobra plyta, prawdopodobnie najlepsza sepa z bambusem na wokalu, Born Strong zajebisty, najlepszy kawalek. Mowie to ja jarzabek po przewalkowaniu ze 20 razy conajmniej.

SLAYER ma swoje kultowe/ikoniczne 5 plyt i reszte która trzyma zajebiscie wysoki poziom.

SEPULTURA ma plyty z bambusem na wokalu i zadna z nich nawet nie stala obok tych nagranych z Cavalera.

nowa plyta jest raczej nudna,schematyczna ,czerpie garsciami z okresu Chaos A.D ale robi to w wyjatkowo nieudany i pokraczny sposób.nie kupuje tego.ale najlepiej oczywiscie posluchac i samemu sobie wyrobic opinie;)
Maria Konopnicka

08-06-2011, 22:20

niezła, ale obie płyty Cavalera Conspiracy podobają mi się bardziej :)
[V]

08-06-2011, 22:22

ten ostatni CC jest slabszy od nowej SEPULTURY.duzo slabszy.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-06-2011, 22:24

przesluchalem na youtube just one fix (;)) i nie podoba mi sie ta wersja zupelnie. ale plyty z checia poslucham, z jakiegos powodu za kazdym razem licze, ze uda im sie nagrac cos dobrego. to chyba przez sympatie do andreasa kissera, ktory swego czasu byl jednym z moich guru gitarowych ;) zreszta napisal kilka doskonalych rzeczy
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Triceratops

08-06-2011, 22:32

IRONMIL pisze:niezła, ale obie płyty Cavalera Conspiracy podobają mi się bardziej :)
o lol, moze rzeczywiscie wez sie za ta jaj jej tam bylo hanna montna, ostatnia sepa jest lepsza od tych obydwu gowien cavalera sracy, i od wiekszosci soulfly. w ogole to conspiracy to jakis koszmar dla niedojebow jest wlasnie rzedu ostatnich plyt limp bizkit
woodpecker from space
Maria Konopnicka

08-06-2011, 22:41

Riven pisze:przesluchalem na youtube just one fix (;)) i nie podoba mi sie ta wersja zupelnie
nie przypomina Ci Die Krupps ?
ODPOWIEDZ