ROME - Flowers From Exile [2009]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- weteran forumowych bitew
Re: ROME - Flowers From Exile [2009]
Kogoś chyba pojebało i to srogo.
Tak w ogóle to pojawił się gdziekolwiek ten maxisingiel? Bo zdaje się, że miał ostatnio wyjść.
Tak w ogóle to pojawił się gdziekolwiek ten maxisingiel? Bo zdaje się, że miał ostatnio wyjść.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
-
- świeżak
Co by nie powiedziec, to jednak Jerome ma skubany talent do pisania cholernie chwytających za jądra kawałków - choć plotka niesie, iż miast "piosenkowości" znanej z poprzednich wydawnictw na nowych płytach uświadczymy szorstkość i brud industrialu. Oby te pogłoski się nie sprawdziły, bo w "piosenkowości" właśnie tkwiła największa siła Rome...
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Oby te pogłoski się sprawdziły bo ostatnia na dłuższą metę jest mało strawna.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- grot
no i nie kłamali, że nie będzie to folk
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- 29a
- zaczyna szaleć
bardzo ladnie, dawac wiecej bo nie bede czekal 5 miesiecy.
http://facebook.com/terrorcorepl - polski kurwa terror!
- trzeci
- zaczyna szaleć
- grot
liczę na to, że rozwiną skrzydła w pełnym potrójnym formacie;)
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
no... lepiej...
- Havoc
- zaczyna szaleć
link nie cyka. Daaajcie ! :(
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
kufa niech ktos sprowadzi do polski reedki rome albumow, zlitujta sie
niech jako zacheta bedzie ze zwale komus konia z lubrykantem jak to sprowadzi po NORMALNEJ cenie
niech jako zacheta bedzie ze zwale komus konia z lubrykantem jak to sprowadzi po NORMALNEJ cenie
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
To nawet nie epka, ino singiel.
Our Holy Rue - intrygujące, kierunek dobry, chociaż ten numer ogólnie nie jest jakiś rewelacyyjny. W sumie tak "eksperymentalnie" ROME jak dotąd nie grało - czekam na cały album w tym klimacie (pewnie zresztą tak będzie, że któraś z nowych trzech płyt będzie cała eksperymentalna, druga łatwo przyswajalna i folkowa, a trzecia chuj jeden wie, pewnie coś pośrodku). Podoba mi się nieprzystępność tego kawałka, ostre zluzowanie z przebojowością powinno wnieśc do muzyki ROME więcej świeżości.
The Merchant Fleet - muzycznie śmierdzi mi na kilometr DEATH IN JUNE, szczególnie początek, wokalnie to samo co na FFE i NCP, żeby nie było. Słaby numer - coś jak odpad z sesji NCP chyba. Niby wszystko gra, ale zupełnie nie ma w tym iskry, smutne i niezapadające w pamięć pipczenie i niewiele ponadto.
Our Holy Rue - intrygujące, kierunek dobry, chociaż ten numer ogólnie nie jest jakiś rewelacyyjny. W sumie tak "eksperymentalnie" ROME jak dotąd nie grało - czekam na cały album w tym klimacie (pewnie zresztą tak będzie, że któraś z nowych trzech płyt będzie cała eksperymentalna, druga łatwo przyswajalna i folkowa, a trzecia chuj jeden wie, pewnie coś pośrodku). Podoba mi się nieprzystępność tego kawałka, ostre zluzowanie z przebojowością powinno wnieśc do muzyki ROME więcej świeżości.
The Merchant Fleet - muzycznie śmierdzi mi na kilometr DEATH IN JUNE, szczególnie początek, wokalnie to samo co na FFE i NCP, żeby nie było. Słaby numer - coś jak odpad z sesji NCP chyba. Niby wszystko gra, ale zupełnie nie ma w tym iskry, smutne i niezapadające w pamięć pipczenie i niewiele ponadto.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
- __________
- zaczyna szaleć
słychać dokładnie, że nigdy się nie uwolnią od tego co SWANS prawie ćwierć wieku temu podał i w to wiele lepszej formiegrot pisze:no i nie kłamali, że nie będzie to folk
До свидания Mother Fuckers
- megawat
Właśnie trafiłem na działające linki. Te dwa numery pozwalają mi mieć nadzieję, że będzie bardzo dobrze. Podoba mi sie różnorodność tych dwóch numerów.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
- w mackach Zła
Takie sobie. Do kwiatów nawet startu nie ma.
-
- rozkręca się
No nie ma ale i tak dobre to to. Drugi numer faktycznie przypomina Death In June ale Rome już tak grali, to takie trochę zmiksowanie klimatu ostatniej płyty i MMM/Confessions. Z każdym odsłuchem coraz lepiej wchodzi ten singielek.
Co do tych trzech płyt to już można srać w zbroję z wrażenia. Mam nadzieję, że jedna będzie neofolkowa, jedna martial industrialna a kolejna sypnie hitami w stylu "To Die Among Strangers" czy "Der Brandtaucher" ;]
Co do tych trzech płyt to już można srać w zbroję z wrażenia. Mam nadzieję, że jedna będzie neofolkowa, jedna martial industrialna a kolejna sypnie hitami w stylu "To Die Among Strangers" czy "Der Brandtaucher" ;]
-
- w mackach Zła
Taka opcja również by mi odpowiadała :)Rambo8wTelewizji pisze: Mam nadzieję, że jedna będzie neofolkowa, jedna martial industrialna a kolejna sypnie hitami w stylu "To Die Among Strangers" czy "Der Brandtaucher" ;]
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
3 plyty po tak krotkim czasie to sredni pomysl. wolalbym jedna, za to rowna i na wysokim poziomie, a tymczasem te nowe kawalki niczego nadzwyczajnego nie prezentuja i nie napawaja optymizmem. w najlepszym wypadku bedzie jak z Boris, czyli imo bez rewelacji, z paroma momentami. mam nadzieje, ze sie milo rozczaruje
- megawat
Rozumiem Wasze obawy, ale ten singiel naprawdę mi się spodobał i myślę, że Jerome jednak nie wystrzelał jeszcze wszystkich naboi. :)
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
przed Flowers mialem wrazenie, ze pomysly mu sie juz zupelnie skonczyly, a jedna plyta Rome co rok to zdecydowanie zbyt szybkie tempo, tymczasem ta plyta okazala sie najlepsza, i przy tym jedyna, do calosci ktorej mam ochote jeszcze wracac. potem byla bardzo slaba ostatnia, wiec sam juz nie wiem, jak to z nim i jego nabojami jest