METALLICA - LOAD [1996]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed, Skaut
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: METALLICA - LOAD [1996]
Najlepszy na Load jest naturalnie numer zamykający płytę ;)
Give birth to something dead
Give birth to something old
-
Drogi kolego, masz absolutna racje. Piekny jest.Morph pisze:Najlepszy na Load jest naturalnie numer zamykający płytę ;)
Nawet sam Hetfield mówi, ze z tego utworu jest szczegolnie dumny. Jest z czego.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- rasowy masterfulowicz
Cały Load jest zajebisty. Nawet jebany wszędzie mama said. Uwielbiam śpiewać ten kawałek w samochodzie ;]
Ale ja tam nawet reload mam i lubie :)
Ale ja tam nawet reload mam i lubie :)
HAILSA!!!!!
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Co racja, to racja. Wspanialy numer.[V] pisze:Drogi kolego, masz absolutna racje. Piekny jest.Morph pisze:Najlepszy na Load jest naturalnie numer zamykający płytę ;)
Nawet sam Hetfield mówi, ze z tego utworu jest szczegolnie dumny. Jest z czego.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
-
Absolutnie. Dobra płyta, ogólnie utwory, które sie tu znalazły juz nie robia takiego wrażenia jak to co stanowi program Load.Bambi pisze:Ale ja tam nawet reload mam i lubie :)
Co nie zmienia faktu, ze jest tam kilka swietnych rzeczy, np.:
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Melepeta
- w mackach Zła
Doskonała kompozycja, dla mnie tuż za "Bleeding Me", który nie-zwyczajnie ma to coś.Deathless King pisze:Load to swietna plyta, az sobie zaraz zapuszcze. Szkoda, ze potem chcieli na sile pokazac pazura, ktorego nie maja.
Zawsze ten numer mnie rozpierdalal, obok "Until it sleeps" moj ulubiony
Six o clock.
- hcpig
Każda zajebista na swój sposób ale 'Load' to top tej listy oczywiście.[V] pisze:Osobiscie widze w tym zestawie tylko dwie zajebiste plyty, reszta duzo słabsza od Load.
A to też jest świetny album, tylko nierówny bo pomiędzy killery wkradło się kilka gniotów.Bambi pisze:Ale ja tam nawet reload mam i lubie :)
Yare Yare Daze
- Block69
- zahartowany metalizator
Też tak to widze.Morph pisze:Jedyna Metallica która się w całości broni w 2011 ;)
PENIS METAL
- Morph
- Kontakt:
Jakby z niego wyjebać Bleeding Me i Mama Said i dołożyć z ReLoad dwie pierwsze + Carpe Diem Baby! to już by w ogóle była bajka :)
Give birth to something dead
- ultravox
- zahartowany metalizator
Jak dla mnie "Kill 'em All" broni się znacznie lepiej, ale "Load" to dobry album, choć o wiele za długi. Z kawałków z "Load" i "Reload" można by było poskładać jeden zajebisty album, który trwałby około 40 minut. Wydawanie takiej ilości materiału na dwóch płytach świadczy o tym, że nie potrafili już dokonać selekcji najlepszych pomysłów. A "Mama Said" to świetny numer, jego na pewno bym zostawił.Block69 pisze:Też tak to widze.Morph pisze:Jedyna Metallica która się w całości broni w 2011 ;)
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Dla mnie „Bleeding me” jest jednym z najlepszych numerów na tej płycie, więc zdecydowanie NIE! :)Morph pisze:Jakby z niego wyjebać Bleeding Me i Mama Said
Jeżeli w ogóle cokolwiek bym wyrzucił z „Load” to prędzej „Thorn within”, czy „Poor twisted me”, chociaż szczerze mówiąc po prostu nie wyobrażam sobie tego albumu w innym kształcie – i, w odróżnieniu od „Reload”, nigdy nie wydawał mi się za długi.
A "Devil's dance"? IMO świetny numer. :)Morph pisze:dołożyć z ReLoad dwie pierwsze + Carpe Diem Baby!
-
- rasowy masterfulowicz
- Castor
Zgadzam się. Mama Said to jeden z najlepszych kawałków na Load. Ja go uwielbiam.
- hcpig
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Nie wiem, czy zajebisty, ale w pelni sie zgadzam z pogrubionym. Dawno go juz nie sluchalem, ale ogolnie Load mnie ani ziebi, ani grzeje.ultravox pisze:Jak dla mnie "Kill 'em All" broni się znacznie lepiej, ale "Load" to dobry album, choć o wiele za długi. Z kawałków z "Load" i "Reload" można by było poskładać jeden zajebisty album, który trwałby około 40 minut. Wydawanie takiej ilości materiału na dwóch płytach świadczy o tym, że nie potrafili już dokonać selekcji najlepszych pomysłów.Block69 pisze:Też tak to widze.Morph pisze:Jedyna Metallica która się w całości broni w 2011 ;)
- hcpig
Jaki brak selekcji? Przecież masa utworów z tej sesji poszła do kosza :)
Yare Yare Daze
Oooo tak! Jeden z moich ulubionych w Metallice w ogóle, taki kompletnie nie w ich stylu, mało piosenkowy, wkręcający, świetny, niejednoznaczny tekst.[V] pisze:Absolutnie. Dobra płyta, ogólnie utwory, które sie tu znalazły juz nie robia takiego wrażenia jak to co stanowi program Load.Bambi pisze:Ale ja tam nawet reload mam i lubie :)
Co nie zmienia faktu, ze jest tam kilka swietnych rzeczy, np.:
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
nikt nic nie pisal o braku selekcjihcpig pisze:Jaki brak selekcji? Przecież masa utworów z tej sesji poszła do kosza :)
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Kill'em All odświeżałem jakiś miesiąc-dwa temu, i niby zajebioza ale już na "Motorbreath" napięcie siada i zaczynają się wypełniacze. Muszę sobie z kasety wyciąć Motorbreath, Jump in the Fire, (Anesthesia) Pulling Teeth i Seek And Destroy, a nad Metal Militia się zastanowię może.ultravox pisze:Jak dla mnie "Kill 'em All" broni się znacznie lepiej, ale "Load" to dobry album, choć o wiele za długi. Z kawałków z "Load" i "Reload" można by było poskładać jeden zajebisty album, który trwałby około 40 minut. Wydawanie takiej ilości materiału na dwóch płytach świadczy o tym, że nie potrafili już dokonać selekcji najlepszych pomysłów. A "Mama Said" to świetny numer, jego na pewno bym zostawił.
nie wiem, czy w ogóle nie najlepszy ich numer ;)Morph pisze:Najlepszy na Load jest naturalnie numer zamykający płytę ;)
Ostatnio zmieniony 25-08-2011, 15:19 przez Blackult, łącznie zmieniany 1 raz.
- Castor
O ja jebie. Chyba nie mówisz poważnie?