BLAZE OF PERDITION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
atr
postuje jak opętany!

Re: BLAZE OF PERDITION

01-09-2011, 11:12

wie ktoś gdzie można dorwać jedynke w wersji kasetowej?
Hjertet mitt slår i mørket
Buła
postuje jak opętany!

01-09-2011, 11:14

jak to BOP ma się do Perdition?
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

01-09-2011, 11:47

Buła pisze:jak to BOP ma się do Perdition?
Muzycznie w pewien sposób kontynuacja ale w dużo lepszej formie moim zdaniem.
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

01-09-2011, 13:04

Czy ja wiem. Perdition to był taki antihuman BM, jaki to kilka lat temu był on top. Blaze of Perdition to już kontemplacja, modlitwa, zaprzedanie duszy Diabłu i żarliwe paciorki o gorsze jutro i panowanie pana Złego nad światem całym. Czyli norma.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

01-09-2011, 13:38

atr pisze:wie ktoś gdzie można dorwać jedynke w wersji kasetowej?
Pozostaje Ci chyba tylko napisać maila do zespołu, albo sprawdzić zagraniczne distra. Bardzo ładnie wydana kaseta.
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

01-09-2011, 15:09

Lykantrop pisze:
Realista pisze:
Buła pisze:jak to BOP ma się do Perdition?
Muzycznie w pewien sposób kontynuacja ale w dużo lepszej formie moim zdaniem.
Czy ja wiem. Perdition to był taki antihuman BM, jaki to kilka lat temu był on top. Blaze of Perdition to już kontemplacja, modlitwa, zaprzedanie duszy Diabłu i żarliwe paciorki o gorsze jutro i panowanie pana Złego nad światem całym. Czyli norma.
Muzycznie jeden chuj. Poza tym chłopaki się po prostu mentalnie rozwijali. :)
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

02-09-2011, 15:09

No niestety, jest źle tj, nie jest Źle. Kompletnie do mnie ta twórczość nie przemawia, ponieważ wszystkie jej ewentualne zalety niweczy okropna -podobnie jak w wypadku OREMUS- pretensjonalność.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Lykantrop

02-09-2011, 15:18

Właśnie, miałem to słowo na końcu języka. I tutaj leży Hund gegraben właśnie - problemem tych wszystkich kopii Watain, DSO, Funeral Mist jest ta przesadna pretensjonalność. Pierwiastek emo przenikający do BM. Całe szczęście, że nastąpił już przesyt tego trollingu...
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

04-09-2011, 02:22

WaszJudasz pisze:No niestety, jest źle tj, nie jest Źle. Kompletnie do mnie ta twórczość nie przemawia, ponieważ wszystkie jej ewentualne zalety niweczy okropna -podobnie jak w wypadku OREMUS- pretensjonalność.
Taka trochę czesko-niemiecko-enerdowska wieś na sesjach. Zespół jest średni, ani to nakurw w sam środek czachy blastem w stylu Fear Factory, ani wysublimowany emocjonalny twór, ni to podziemny chwytający za leśną aurę twór. Brakuje tego "czegoś". mardukowo-watainowe granie.
Awatar użytkownika
Perversor
zaczyna szaleć

04-09-2011, 16:37

do dema francuskiego Bekhira i gracji wczesnych nagrań Helheim to im jeszcze daleko :), ale nadchodzący Hierophant bedzie poprawnym albumem, może nawet jednym z lepszych w polskim bm
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-09-2011, 12:21

Nareszcie dobra wiadomość dla wszystkich spragnionych:

Obrazek
BLAZE OF PERDITION - Towards the Blaze of Perdition 12"LP 110SEK

PRE-ORDERS ACCEPTED NOW!
Release date: Oct. 3rd, 2011.
All orders including this item will be shipped out after Oct. 3rd.

The debut album from 2010 finally gets the vinyl treatment! BLAZE OF PERDITION originates from Lublin, Poland. A creation of pure darkness fronted by two vocalists spewing forth 9 blasphemic hymns of agressive, hateful and crushing Black Metal. You should also pick up their amazing split with Russian horde PSEUDOGOD! Recommended to fans of Watain, Emperor, Deathspell Omega, and maybe even Dissection.

http://www.bloodharvest.se/catalog/prod ... jh212p62i0
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

28-09-2011, 17:00

Wg. mnie Perdition było lepsiejsze. :) Demo, które mam o wiele bardziej mi się podoba. Dociera do mnie i tyle. Obecnie Blaze Of Perdition za bardzo jest zapatrzone jakkolwiek to zrozumieć. Rozumiem dążenie do oryginalności szukanie swojej ścieżki, ale to co nagrywają - po prostu nie słucham, a może nie słyszę. Piszę o tym w odniesieniu do dzisiejszego przesłuchania teasera z nadchodzącej płyty i jedno zdanie miałem - co to za shit i czym to ma zainteresować potencjalnego słuchacza? Posłuchałem i nie chcę kopii. Wzorowanie jedno, a naśladownictwo drugie.
Awatar użytkownika
Loathe
postuje jak opętany!

28-09-2011, 17:05

Perdition było właściwie dobre, ale zbyt infantylne no i te teksty - porażka, z Nordrą mogliby sobie piątkę przybić.
Blaze of Perdition jest tworem dużo dojrzalszym i duchowo urozmaiconym, ale według mnie wcale nie jest lepiej. Problem BoP polega na przewidywalności - tam wszystko jest takie jakie winno być, żadnej ekstrawagancji, polotu o spontaniczności nie mówiąc. Nie trawię.
Nic, naprawdę nic nie pomoże
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
Awatar użytkownika
Lykantrop

28-09-2011, 22:38

Loathe pisze:Perdition było właściwie dobre, ale zbyt infantylne no i te teksty - porażka, z Nordrą mogliby sobie piątkę przybić.
Blaze of Perdition jest tworem dużo dojrzalszym i duchowo urozmaiconym, ale według mnie wcale nie jest lepiej. Problem BoP polega na przewidywalności - tam wszystko jest takie jakie winno być, żadnej ekstrawagancji, polotu o spontaniczności nie mówiąc. Nie trawię.
Lubię to.
Awatar użytkownika
Rydel
rozkręca się

05-10-2011, 22:19

Ale nówka mogła by już wyjść ;))
Kenosis, O theory of great peril!
Rob GOD of any attribute and fill the shattering universe
with the pestilent scent of putrefaction and the glorious cloud of death,
for steadfast, at any cost, He must be.

Last.fm
Awatar użytkownika
maciek z klanu

08-10-2011, 17:32

o LP w moje urodziny. ladnie :D
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

08-10-2011, 17:34

FENIKS pisze:Wg. mnie Perdition było lepsiejsze. :) Demo, które mam o wiele bardziej mi się podoba. Dociera do mnie i tyle. Obecnie Blaze Of Perdition za bardzo jest zapatrzone jakkolwiek to zrozumieć. Rozumiem dążenie do oryginalności szukanie swojej ścieżki, ale to co nagrywają - po prostu nie słucham, a może nie słyszę. Piszę o tym w odniesieniu do dzisiejszego przesłuchania teasera z nadchodzącej płyty i jedno zdanie miałem - co to za shit i czym to ma zainteresować potencjalnego słuchacza? Posłuchałem i nie chcę kopii. Wzorowanie jedno, a naśladownictwo drugie.
Ale okładki fajne mają!
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

15-10-2011, 12:38

Pagan Records Webshop:
BLAZE OF PERDITION - The Hierophant - JUŻ W SPRZEDAŻY!
Druga, długo wyczekiwana płyta BLAZE OF PERDITION! Krążek powstał w Sinquest Sound Studio, a zmiksowany i zmasterowany został w legendarnym już Necromorbus Studio przez Tore Stjerna (Watain, Funeral Mist). Już na swoim debiucie "Towards the Blaze of Perdition" zespół pokazał swoja ponadprzeciętną klasę, "The Hierophant" to duży krok naprzód. Album składa się z dziewięciu utworów agresywnego, miażdżącego black metalu z podwójnym wokalnym atakiem w wykonaniu Sonneillona i Ashgana. BLAZE OF PERDITION w perfekcyjny sposób łączy to co najlepsze w norweskim i szwedzkim brzmieniu, wzbogacając je własną tożsamością i nienagannym warsztatem muzycznym. "The Hierophant" to nowa jakość w polskim black metalu. Płyta została wydana w postaci klasycznego pudełkowego CD z 20-stronicową książeczką, dodatkowo opakowanego w obwolutę slipcase. Wersja winylowa dostępna będzie po 25 października.

program płyty:
1. The Hierophant
2. Back to the Womb
3. Into the Hidden Light
4. Let There be Darkness
5. Gospel of the Serpent’s Kin
6. I am Thy Plague
7. The Tower of Loss
8. Speak of Me Not
9. The Grail of Transfiguration

Tylko do każdego zakupionego w naszym sklepie egzemplarza płyty dołączony jest zestaw 6 ekskluzywnych kart tarota z wizerunkami członków zespołu!
Łoooo... Nie ma wyjścia, trzeba brać.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Perversor
zaczyna szaleć

15-10-2011, 13:12

Obrazek

z sześciu kart za dużo się nie powróży ;]
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

15-10-2011, 13:22

debiut nie robi na mnie wrażenia, ale ten nowy kawałek jest zaskakująco dobry.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
ODPOWIEDZ