AZARATH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

Re: AZARATH

04-09-2011, 14:01

Jeśli się załapujesz na listę największych nazw na plakatach letnich festiwali to może i masz rację. Przeciętny metalowy zespół grający w klubach nie ma szans na zarabianie na tym, ewentualnie może się cieszyć skrzynką piwa. Tak jest wszędzie, czy to w Polsce czy w Stanach dlatego nie zgadzam się z tym że "bieda" w Polsce stoi na przeszkodzie temu żeby kilku gości z Mgły, Azarath czy tam Kriegsmaschine jeździło Bentleyami, mieszkało w willach z basenami i obsługą złożoną z gejsz.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

04-09-2011, 14:02

Wolfkhan pisze:Stary polski problem jest taki że cały "świat" na nas leje ciepłym moczem, a nam się wydaje że musimy coś dla tego "świata" robić. w ogóle co to jest ten "świat"? multikulturowy zachód? gdyby Polacy skupili się na pracy i szeroko pojętej twórczości zamiast wszystko kopiować i "ulepszać" to może nareszcie coś by z tego się wykluło.
W tym wypadku zrobienie czegoś dla świata oznacza zrobienie czegoś dla siebie - zyskanie marki, statusu, rozpoznawalności. Tego nie potrafimy.
Wolfkhan pisze:twórców sporo mamy dobrych, z tymże tak jak ciebie mało interesują popowe gwiazdki ze Słowacji czy Ukrainy, tak samo nasi są dobrzy dla nas, reszty świata już niekoniecznie.
Bo na Słowacji i na Ukrainie mają ten sam problem. Chociaż całkiem możliwe jest, że Zachód jest uprzedzony do rzeczy, które pochodzą ze Wschodu.
Wolfkhan pisze:Azarath ma uznanie tu i tam, kto słucha metalu nałogowo to bez względu na narodowość raczej ich docenia. bo chyba sukcesu metalowego zespołu nie pojmujecie w kategoriach behemothowych - okładki gazet, telewizja publiczna etc.
Ja nie przeczę, że Azarath ma uznanie. Chodzi o to, że Azarath to wtórniak. Natomiast sukces metalowego zespołu pojmuję jako sukces artystyczny, a tego jakoś nie widzę na polskim gruncie. Nie mamy naszego Slayera, nie mamy Celtic Frost, albo Morbid Angel, nie mamy Entombed, Darkthrone... ba, nawet nie mamy niedocenionej perły jaką mógłby być jakiś polski odpowiednik Coronera. Bardzo blado wypada nasza muzyka metalowa na tle innych krajów. Jeśli już jest bardzo dobra, to zazwyczaj jest wtórna.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
[V]
mistrz forumowej ceremonii

04-09-2011, 14:11

Wolfkhan pisze:
ja sie nie ustosunkowuje tylko do grania metalu w mojej wypowiedzi.i nie zgadzam sie ,ze granie metalu nie jest oplacalnym zajeciem.
Jeśli się załapujesz na listę największych nazw na plakatach letnich festiwali to może i masz rację. przeciętny metalowy zespół grający w klubach nie ma szans na zarabianie na tym, ewentualnie może się cieszyć skrzynką piwa. tak jest wszędzie, czy to w Polsce czy w Stanach dlatego nie zgadzam się z tym że "bieda" w Polsce stoi na przeszkodzie temu żeby kilku gości z Mgły, Azarath czy tam Kriegsmaschine jeździło Bentleyami, mieszkało w willach z basenami i obsługą złożoną z gejsz.
Przeciętniak zawsze moze liczyc tylko na kilka piw.a wymienione przez ciebie zespoły to nie jest jakies nie wiadomo co.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

04-09-2011, 14:12

W tym wypadku zrobienie czegoś dla świata oznacza zrobienie czegoś dla siebie - zyskanie marki, statusu, rozpoznawalności. Tego nie potrafimy.
Może trzeba wreszcie ruszyć głową? Jeśli nie jesteśmy tak 'rozrywkowi i amerykańscy' żeby nas pokochał cały świat, to sensu kontynuowania tej ścieżki nie widzę.

Jak to nie? Polacy mają na zachodzie wyrobioną markę, nie czytasz gazet? ;)
Bo na Słowacji i na Ukrainie mają ten sam problem. Chociaż całkiem możliwe jest, że Zachód jest uprzedzony do rzeczy, które pochodzą ze Wschodu.
I tak i nie. Jeśli coś jest dobrej jakości to się sprzedaje. Sęk w tym że jakość wypracowuje się długo a nie szybko i byle jak.
Ja nie przeczę, że Azarath ma uznanie. Chodzi o to, że Azarath to wtórniak. Natomiast sukces metalowego zespołu pojmuję jako sukces artystyczny, a tego jakoś nie widzę na polskim gruncie. Nie mamy naszego Slayera, nie mamy Celtic Frost, albo Morbid Angel, nie mamy Entombed, Darkthrone... ba, nawet nie mamy niedocenionej perły jaką mógłby być jakiś polski odpowiednik Coronera. Bardzo blado wypada nasza muzyka metalowa na tle innych krajów. Jeśli już jest bardzo dobra, to zazwyczaj jest wtórna.
Jak już pisałem wcześniej, skoro się nie nadajemy to czas na zmianę branży. Jest dużo innych dziedzin w których mamy sporo do nadrobienia, chociażby transport publiczny i drogi, za rok będziemy "światowi" bo nam wpadł w ręce zaszczyt supportowania Ukrainy w ME, będzie pole do popisu.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

04-09-2011, 14:22

Ale nie bardzo wiem o co ci chodzi z tą zmianą branży. Mamy zaprzestać grania metalu, bo nie możemy być w tym najlepsi na świecie? Chłopaki z Azarath mieliby rzucić gitary i zatrudnić się przy budowie autostrad albo stadionów? To przegięcie w drugą stronę. Niech każdy robi to, co lubi i co mu sprawia największą radość - niech robi to jak najlepiej potrafi, tylko tak można coś zdziałać - niezależnie od dziedziny.

Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

04-09-2011, 14:26

O-M-G!

Pisałem w nawiązaniu do tego co ktoś chlapnął o tym, że niby Polska nie stwarza możliwości zespołom do bycia najlepszymi. Ja zawsze pytam najpierw siebie co zrobiłem dla tego miejsca żeby było lepiej, a dopiero później od niego wymagam. Przestańmy być bandą roszczeniowych kołtunów, myślicie że na zachodzie ludziom wszystko podają na tacy? Wszędzie trzeba zapierdalać na sukces i trwa to długo.
[V]

04-09-2011, 14:34

Jasne, ze sukcesu nie osiaga sie w ciagu jednej nocy, ale chyba nigdy na tym zachodzie nie byłes, bo róznica w poziomie życia jest ogromna. Nie jest chyba przypadkiem, ze to kraje wysoko rozwiniete kreują nowe trendy i wypluwają na rynek artystów których później słucha cały świat.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

04-09-2011, 14:39

Różnica jest taka, że zarabiasz więcej przy wyższych kosztach życia. Kolejny mitoman?> Na zachodzie nie ma biedy, wszyscy są piękni i bogaci. :)

Nie, to nie jest przypadek, że cały świat płynie w angielsko-amerykańskim nurcie kulturowym i jeździ niemieckimi samochodami. To się już nie zmieni, chyba że nastąpi upadek całej cywilizacji, więc dalsza dyskusja na ten temat nie ma sęsa.
[V]

04-09-2011, 14:43

No to mi nie pierdol, ze polski uzdolniony muzyk ma takie same szanse jak jego szwedzki czy angielski kolega, bo tak nie jest.
Wiele zalezy od uporu i determinacji, ale wiele tez od warunków socjalno bytowych i innych udogodnien, które w Polsce sa mówiac oględnie mizerne.
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

04-09-2011, 14:48

Porównywałem z gwiazdami z innych krajów wschodnich żeby uzmysłowić, że tak przecież nie jest. Tylko nie można obwiniać państwa za swoją niedolę. W Polsce są też ludzie bogaci którzy mają sytuację - jak to nazwałeś - socjalno-bytową lepszą niż ludzie w zachodnich krajach. Jest UE i USA, żeby wszyscy mieli równe szanse, taki Polański też jest Polakiem i artystą. Daje radę? Daje.
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

04-09-2011, 14:52

[V] pisze:
Wolfkhan pisze:
Ale nie bardzo wiem o co ci chodzi z tą zmianą branży. Mamy zaprzestać grania metalu, bo nie możemy być w tym najlepsi na świecie? Chłopaki z Azarath mieliby rzucić gitary i zatrudnić się przy budowie autostrad albo stadionów? To przegięcie w drugą stronę. Niech każdy robi to, co lubi i co mu sprawia największą radość - niech robi to jak najlepiej potrafi, tylko tak można coś zdziałać - niezależnie od dziedziny.
O-M-G!

pisałem w nawiązaniu do tego co ktoś chlapnął o tym że niby Polska nie stwarza możliwości zespołom do bycia najlepszymi. ja zawsze pytam najpierw siebie co zrobiłem dla tego miejsca żeby było lepiej, a dopiero później od niego wymagam. przestańmy być bandą roszczeniowych kołtunów, myślicie że na zachodzie ludziom wszystko podają na tacy? wszędzie trzeba zapierdalać na sukces i trwa to długo.
jasne,ze sukcesu nie osiaga sie w ciagu jednej nocy,ale chyba nigdy na tym zachodzie nie byłes,bo róznica w poziomie życia jest ogromna. nie jest chyba przypadkiem,ze to kraje wysoko rozwiniete kreują nowe trendy i wypluwają na rynek artystów których później słucha cały świat.
e... taka Wielka Brytania wypluła to co miała najlepszego akurat wtedy, kiedy była w czarnej dupie
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
Awatar użytkownika
Lykantrop

04-09-2011, 15:47

Wolfkhan pisze:
no to mi nie pierdol,ze polski uzdolniony muzyk ma takie same szanse jak jego szwedzki czy angielski kolega bo tak nie jest. wiele zalezy od uporu i determinacji ,ale wiele tez od warunków socjalno bytowych i innych udogodnien które w Polsce sa mówiac oględnie mizerne.
porównywałem z gwiazdami z innych krajów wschodnich żeby uzmysłowić że tak przecież nie jest. tylko nie można obwiniać państwa za swoją niedolę. w Polsce są też ludzie bogaci którzy mają sytuację - jak to nazwałeś - socjalno-bytową lepszą niż ludzie w zachodnich krajach. jest UE i USA, żeby wszyscy mieli równe szanse, taki Polański też jest Polakiem i artystą. Daje radę? Daje.
Obrazek
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

04-09-2011, 15:53

uj tam że ktoś może napisać głupotę, sam jestem tylko zwykłym, szarym polaczkiem i nie uzurpuję sobie prawa do bycia inteligentem. tylko jakim debilem trzeba być żeby wchodzić na forum żeby komuś pojechać? zawsze mnie to zastanawiało.
Awatar użytkownika
Lykantrop

04-09-2011, 15:55

Jakim debilem trzeba być, żeby pierdolić 3po3 i udowadniać co drugim postem, że używa się słów, których się nie zna? Byka każdy może walnąć, ludzka rzecz. Ale nie wmówisz mi, że idiotą nie jesteś, skoro Tobie to się zdarza w co drugim poście. Przyznaj uczciwie, że jesteś debil i będzie po sprawie. No chyba, że jesteś Dariuszem, wtedy się przeprosimy.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

04-09-2011, 15:57

To co wytłuściłeś to moje słowa? Przecież to cytat z gościa z którym rozmawiałem. Jesteś głupszy niż zakładałem, ale i tak cię kocham bracie. :) Jesteś prawie takim idiotą jak ja, tylko jeszcze trochę ci brakuje słoneczko. :)
Awatar użytkownika
Lykantrop

04-09-2011, 16:01

Widzisz, nie dość, że jesteś głupi to jeszcze czytać ze zrozumieniem nie umiesz.
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

04-09-2011, 16:04

Pisz więcej, może wreszcie się nauczę, że jestem głupim polaczkiem ze wsi której nawet nie ma na mapach to wiem, po co mi to udowadniasz? Psem jesteś? Choroba zawodowa?
Awatar użytkownika
Lykantrop

04-09-2011, 16:05

Tak, właśnie taki jest mój cel. Motłoch musi znać swoje miejsce.
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

04-09-2011, 16:06

Faszysta!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

04-09-2011, 16:56

Wolfkhan pisze: porównywałem z gwiazdami z innych krajów wschodnich żeby uzmysłowić że tak przecież nie jest. tylko nie można obwiniać państwa za swoją niedolę. w Polsce są też ludzie bogaci którzy mają sytuację - jak to nazwałeś - socjalno-bytową lepszą niż ludzie w zachodnich krajach. jest UE i USA, żeby wszyscy mieli równe szanse, taki Polański też jest Polakiem i artystą. Daje radę? Daje.
Polański, owszem, może i daje radę, ale głównie właśnie na Zachodzie. Przecież on ma obywatelstwo francuskie i praktycznie wszystkie jego sukcesy (może poza "Nożem w wodzie") przypadają na czas, gdy przebywał we Francji, Wielkiej Brytanii i ostatecznie w USA i korzystał z możliwości jakie dają tamtejsze realia.

ODPOWIEDZ