AMON - bracia Hoffman kontratakują!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: bracia Hoffman kontratakują!
Na lekkim kacu to chyba zapadła decyzja żeby wskrzesić ten "zespół";)
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Fajne foty, ale ta okładka jest tak tragiczna, że słów brak...
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Za każdym razem jak patrzę na tę okładkę to nie mogę wyjść z podziwu jak można spłodzić tak niesamowite gówno.... A płyty chętnie posłucham, jak się wreszcie ukaże, bardzo lubię styl gry braci, niezbyt wyszukany, ale jakże charakterystyczny.
The madness and the damage done.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
To że ktoś takie gówno spłodził to jeszcze zrozumiem, ale nie potrafię zrozumieć jak można się zgodzić by ten bohomaz był okładką płyty...? Braciszkowie nie mają wyczucia smaku czy nie mieli wpływu na to co będzie widnieć na okładce?
- H-K44
Sedno.Nasum pisze:To że ktoś takie gówno spłodził to jeszcze zrozumiem, ale nie potrafię zrozumieć jak można się zgodzić by ten bohomaz był okładką płyty...?
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Husar
obawiam się że wyjdzie niezła kloaka
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Gorzej - tamte to względnie sprawnie (technicznie) zrobiona chujnia. Tutaj tego brakuje. Na płytę czekam cały czas - z ciekawości.IRONMIL pisze:Wygląda jak okładka jednej z tych polskich kapel dołączanych do Thrashem allDeathless King pisze:okładka chujowa na maksa.
-
Oczekiwanie na płytę Amon porównałbym do nadmuchiwania balonu - pompują, pompują, w dniu premiery nastąpi huk, balonik się rozjebie i tyle z radości, płyta przejdzie bez echa, bo każdy ma swoje wyobrażenia jak powinna brzmieć i jak powinna być zagrana. No chyba że nagrają coś naprawdę na poziomie, kawał dobrego deathowego mięcha, wtedy ten czas oczekiwania będzie im można wybaczyć.
- Husar
Wróżę tak: przeblastowany hiperblast blastu przez cały album, dużo słowa SATAN, jeszcze więcej tego słowa, kilka wolniejszych zagrywek w stylu "Lunatic of god's creation", "żeby nie było". Myślę, że zawartość będzie porównywalna do ostatniego Vital Remains.
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
-
I jeszcze prosiak na wokalu.... no to by pojechali wtedy ostro po bandzie....
- Block69
- zahartowany metalizator
Dlatego jej tytuł to "Kłamca W Poczekalni". Jeszcze trochę czekania i zrobią wszystkich w ciula. :)Nasum pisze:Oczekiwanie na płytę Amon porównałbym do nadmuchiwania balonu - pompują, pompują, w dniu premiery nastąpi huk, balonik się rozjebie i tyle z radości, płyta przejdzie bez echa, bo każdy ma swoje wyobrażenia jak powinna brzmieć i jak powinna być zagrana. No chyba że nagrają coś naprawdę na poziomie, kawał dobrego deathowego mięcha, wtedy ten czas oczekiwania będzie im można wybaczyć.
PENIS METAL
- Kingu
Nie wiem jak zawartość, ale brzmienie...Husar pisze:Myślę, że zawartość będzie porównywalna do ostatniego Vital Remains.
Drums sound like a helicopter on steroids.
Takie określenie pasuje do plastikowego helikopterka / wiatraczka biurkowego na dwóch ostatnich VR.
Nagranie plastiku z miejsca skreśli ich nawiązania do starego Amon, a plastik nagrywa się najszybciej i najtaniej.
Swoją drogą pojutrze widzę VR na festiwalu. Ciekawe czy nauczyli się już grać równo i brzmieć sensownie.
- Husar
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 3842_n.jpg
ojajebie, 7-strunowy bas flying V :lol:
dzisiaj śniło mi się że grałem na szóstce i było kretyńsko
ojajebie, 7-strunowy bas flying V :lol:
dzisiaj śniło mi się że grałem na szóstce i było kretyńsko
- Kingu
Więcej strun = lepszy basista :D
- Adrian696
- zahartowany metalizator
kłamstwo - wtedy bieDron i Rajtuz mieliby 12 strunowce ;)Kingu pisze:Więcej strun = lepszy basista :D
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
Pytanie do znawców, basistów czy innych muzykantów - na cholerę komuś 7-strunowy bas? Co się przez to osiągnie poza ciekawskimi spojrzeniami - lepsze brzmienie, jakąś inną skalę dźwięku, pięciostrunowy jeszcze jakoś pojmuję, ale takie coś? Co to daje w muzyce death metalowej, w jazzie może i dałoby się coś więcej wychwycić, ale w śmierć metalu? Wbrew pozorom pytam poważnie.
- lucass
Mimo wszystko jestem ciekaw tego materiału. Hoffmany jarają dużo zielska może coś z tego będzie :D
LEGALISE DRUGS & MURDER
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Ja znawcą nie jestem, ale skoro V. Wooten gra głównie na czterostrunowcu i to mu wystarcza, pierwsze, co ciśnie się na usta, to: siedmiostrunowy bas służy podbudowaniu własnego ego. Podobnie zreszta jak zestaw perkusyjny złożony z pięćdziesięciu tomów i trzydziestu przeszkadzajek.
Kerosene keeps me warm.