BELPHEGOR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: BELPHEGOR
jakiś kurwa mało znaczący, przeciętny (no w porywach dobry) Belphegor, a tu latają prawie same oceny w okolicach 5/6 :))) takie rzeczy tylko u Wolfkhana. LOL. w sumie zastanawiająca sprawa, jakie niektórzy mają malutkie wymagania co do muzyki :)
jeśli o mnie chodzi, to bronią się dwie płyty Austriaków: "Necrodaemon Terrorsathan" i "Lucifer Incestus", ale to oczywiście nie zmienia faktu, że od ręki wymienię 200 kapel których albumy wolę sobie włączyć, w związku z czym Belphegora słucham bardzo, ale to bardzo rzadko.
a o tych ostatnich dwóch czy trzech sraczkach, które wypuścili, nawet nie będę pisał, bo szkoda czasu
jeśli o mnie chodzi, to bronią się dwie płyty Austriaków: "Necrodaemon Terrorsathan" i "Lucifer Incestus", ale to oczywiście nie zmienia faktu, że od ręki wymienię 200 kapel których albumy wolę sobie włączyć, w związku z czym Belphegora słucham bardzo, ale to bardzo rzadko.
a o tych ostatnich dwóch czy trzech sraczkach, które wypuścili, nawet nie będę pisał, bo szkoda czasu
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Tylko Necrodaemon Terrorsathan jest warty posiadania. Reszta co najwyżej nadaje się do samochodu.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
ja uważam że pierwsza czwórka + koncertówka powinny stać na półce każdego metalowca. szkoda że nie ma reedycji.
-
to czuję się usprawiedliwiony, bo metalowiec ze mnie żaden
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
A no chyba, że tak... :) Każdy wie, że metalowcy to pizdy. :)Wolfkhan pisze:ja uważam że pierwsza czwórka + koncertówka powinny stać na półce każdego metalowca. szkoda że nie ma reedycji.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Jakoś zawsze ich omijałem, bo ich imidż był dla mnie tak pretensjonalny, że mnie zwyczajnie odrzucało. Błędnie założyłem, że zespół o tak chujowym outficie nie może grać niczego, co by mogło mnie zainteresować.
"Blood Magick Necromance" podrzucił mi znajomy i przez dłuższy czas nie słuchałem niczego innego.
Reszty nie znam i chyba za szybko nie poznam, bo jest więcej dobrej muzyki, niż mojego wolnego czasu
"Blood Magick Necromance" podrzucił mi znajomy i przez dłuższy czas nie słuchałem niczego innego.
Reszty nie znam i chyba za szybko nie poznam, bo jest więcej dobrej muzyki, niż mojego wolnego czasu
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
A jak "Blutsabbath"? Dawno nie słuchałem, ale zapamiętałem jako fajną płytę. Nie pamiętam natomiast debiutu. Daje radę?Only_True_Believers pisze:Tylko Necrodaemon Terrorsathan jest warty posiadania. Reszta co najwyżej nadaje się do samochodu.
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
Słychać że to Belphegor, są wszystkie charakterystyczne elementy, death metalowy ten matex jest. Mi się wykurwiście podoba.Conflagrator pisze:A jak "Blutsabbath"? Dawno nie słuchałem, ale zapamiętałem jako fajną płytę. Nie pamiętam natomiast debiutu. Daje radę?
- Realista
- weteran forumowych bitew
Moim zdaniem Blutsabbath jest lepsza niż Necrodaemon, trochę brudu, dużo złości i generalnie sympatyczne napierdalanie, Necrodaemon ma za to już bardziej chwytliwe numery ale brzmienie trochę płaskie (od razu mówię że nie słuchałem nigdy tej płyty z CD tylko z taśmy i tak brzmiał ten stuff).Conflagrator pisze:A jak "Blutsabbath"? Dawno nie słuchałem, ale zapamiętałem jako fajną płytę. Nie pamiętam natomiast debiutu. Daje radę?Only_True_Believers pisze:Tylko Necrodaemon Terrorsathan jest warty posiadania. Reszta co najwyżej nadaje się do samochodu.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Ja stawiam na "Pestapokalypse VI". Baaardzo lubię ten materiał. Straciłem zainteresowanie nowszymi materiałami, jak zobaczyłem ten chujowaty klip z czarownicami i Rammsteinową muzyką.
- Morph
- Kontakt:
A moim guilty pleasure dalej jest Bondage Goat Zombie, z Sexdictator Lucifer na czele. Nawet ta chujawa okładka ma swój urok.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
No, melodyjki w tytułowym kawałku tez mi się podobają :D
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
Morfu, ale Ty sobie przynajmniej zdajesz sprawę, że to nie jest muzyka najwyższych lotów i oceny 5/6 byś jej, jak mniemam, raczej nie przyznał :))))
- Morph
- Kontakt:
A czy ja wyglądam na Wilkhama?
Give birth to something dead
-
nie widzę podobieństw :)