VED BUENS ENDE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kingu
- weteran forumowych bitew
[quote][i]Wysłane przez vulture[/i]
zresztą po latach ciszy , zdaje sie, teraz znów coś kombinują..
[/quote]
Yusaf "Vicotnik" Parvez, git/voc. w VBE, gra teraz na basie w CODE. W niektórych utworach na ich albumie Nouveau Gloaming słychać ewidentnie kontynuację pomysłów VBE. A i w Dodheimsgard dokłada swoje.
zresztą po latach ciszy , zdaje sie, teraz znów coś kombinują..
[/quote]
Yusaf "Vicotnik" Parvez, git/voc. w VBE, gra teraz na basie w CODE. W niektórych utworach na ich albumie Nouveau Gloaming słychać ewidentnie kontynuację pomysłów VBE. A i w Dodheimsgard dokłada swoje.
-
- rozkręca się
[quote][i]Wysłane przez jesterSS[/i]
Jeszcze ten Virus, kurde mógłbym to sobie kiedyś wreszcie kupić... Tylko nie wiem jak "Carheart" ma się do "Written in Waters". [/quote]
Kup sobie, nie pozalujesz! W Virus jest cos z magii Ved Buens Ende....moze ten psychodeliczny klimat, moze podobna praca basu, nawiasem mowiac zajebista, to chyba ten sam basista co na Wwritten...
Jeszcze ten Virus, kurde mógłbym to sobie kiedyś wreszcie kupić... Tylko nie wiem jak "Carheart" ma się do "Written in Waters". [/quote]
Kup sobie, nie pozalujesz! W Virus jest cos z magii Ved Buens Ende....moze ten psychodeliczny klimat, moze podobna praca basu, nawiasem mowiac zajebista, to chyba ten sam basista co na Wwritten...
-
- postuje jak opętany!
- Adrian696
- zahartowany metalizator
[quote][i]Wysłane przez absinthe_patriote[/i]
Słuchajac nagrań, które krążą tu i ówdzie pod nazwą "Rehearsal July 2006" wypada tylko żałować, że nowy krążek jednak nie powstał, bo pomysły były. Pozostaje liczyć na nowy Virus. [/quote]
to jednak tej plyty nie bedzie wcale???? myslalem ze tylko z przyczyn obiektywnych odlozyli na jakis czas.... ech kurwa ale 500 kopii Bażam wychodzi...
Słuchajac nagrań, które krążą tu i ówdzie pod nazwą "Rehearsal July 2006" wypada tylko żałować, że nowy krążek jednak nie powstał, bo pomysły były. Pozostaje liczyć na nowy Virus. [/quote]
to jednak tej plyty nie bedzie wcale???? myslalem ze tylko z przyczyn obiektywnych odlozyli na jakis czas.... ech kurwa ale 500 kopii Bażam wychodzi...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
- postuje jak opętany!
Oświadczenie Czrala - http://blog.myspace.com/index.cfm?fusea ... =259651818
- i wszystko jasne.
- i wszystko jasne.
- zekke
- weteran forumowych bitew
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Re: VED BUENS ENDE
Październikowa noc, roku 1995, nieznośny ból głowy po zakrapianym wieczorze przy ul.Miechowskiej. :) Po raz pierwszy usłyszałem dwa numery: "Carrier of Wounds" i "Coiled in Wings". Od tej pory wiem, że zapach i kolory gnijących liści towarzyszyć mi będą do końca... Nic w tym dziwnego, wszak "melodia" wyryta w moim mózgu, rozpycha się łokciami w twórczości VBE, a dodatek w postaci sterty gnijących liści jest tylko wisienką na torcie.
Jak widzicie to obecnie? Co znajdujecie? Czy jest to piękny sen w kolorach jesieni, czy jednak odchody jelenia, czującego nadchodzącą zimę?
Jak widzicie to obecnie? Co znajdujecie? Czy jest to piękny sen w kolorach jesieni, czy jednak odchody jelenia, czującego nadchodzącą zimę?
Kocham chyba jeszcze mocniej niż kiedyś. Słucham regularnie, biegam w koszulce VBE i za każdym razem kiedy odpalę płytę lub demo jestem zachwycony. Rehy/demosy Manes (pre-VBE, nie ci raperzy) dodane jako bonus do CD "Those Who Caress the Pale" też zajebiste. Generalnie Czral to przemiszcz.535 pisze: Jak widzicie to obecnie?
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Mój top 3 kapel z Norge.535 pisze:Jak widzicie to obecnie? Co znajdujecie? Czy jest to piękny sen w kolorach jesieni, czy jednak odchody jelenia, czującego nadchodzącą zimę?
Yare Yare Daze
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kocham ten zespół od początku do końca. Atmosfera, teksty i przewielka MUZYKA rozkładają człowieka na pierwiastki. Za partie perkusji na "Written in Waters" Czral powinien dostać Oskara.535 pisze:Październikowa noc, roku 1995, nieznośny ból głowy po zakrapianym wieczorze przy ul.Miechowskiej. :) Po raz pierwszy usłyszałem dwa numery: "Carrier of Wounds" i "Coiled in Wings". Od tej pory wiem, że zapach i kolory gnijących liści towarzyszyć mi będą do końca... Nic w tym dziwnego, wszak "melodia" wyryta w moim mózgu, rozpycha się łokciami w twórczości VBE, a dodatek w postaci sterty gnijących liści jest tylko wisienką na torcie.
all the monsters will break your heart
Co prawda nie znam się na tym, ale jako profanowi, łatwiej będzie mnie, wydać werdykt: Oskar się należy.nicram pisze: Za partie perkusji na "Written in Waters" Czral powinien dostać Oskara.