Ale ja nie uważam, że Overkill ma być lepszy od Metalliki. Niech kto inny to udowadnia. :))Mort pisze:Teraz przytocz nam tu fragmenty recenzji albumów Overkill. :)Xapapote pisze:"Najsłabszą stroną zespołu są kompozycje, zazwyczaj składające się z wielu mniej lub bardziej przypadkowych, kontrastowych części i epizodów." (W. Weiss, Encyklopedia Rocka, Iskry 1991, s. 376)
LULU - LULU [2011]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
Re: LULU - LULU [2011]
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Co do Black Sabbath, to - z całym szacunkiem - i Metallica i Slayer mogą Ozziemu, Iommiemu, Butlerowi i Wardowi co najwyżej sznurówki wiązać. Oczywiście Black Sabbath na granicy śmieszności balansuje nie od kilku, a od kilkudziesięciu lat, ale za same pierwsze dwie płyty należy im się dozgonnie każdy możliwy laur. Oni nawet nie szli z motyką na księżyc, oni pierwsi na księżycu stanęli.
-
Hetfield to wokalna osobowosc czego nie mozna powiedziec o stadach krzyczących/piszczących gosci z setek innych kapel ktorzy zesraliby sie gdyby ktos im kazal zaspiewac tak jak James zaspiewał na Load. Tego o Larsie nawet nie skomentuje. Zal.pl.Xapapote pisze:Że niby Metallica ma takiego zajebistego wokalistę? Bez jaj, zaraz po kartoflanej napierdalance Duńczyka (od Load) to najsłabsze ogniwo w tym bendzie. Prawda jest taka, że po śmierci Burtona udało im się pociągnąć jeszcze przez 1 1/2 płyty, a potem to siadło. Zabrakło wizjonera w kapeli.Kraft pisze:A teraz znajdź mi jeden band z takim czymś w dorobku coby przypominało Mastera, RTL, czy Justice. Ni chuja, schody zaczynają się już od wokalu...
Kapelą o którą prosisz niech będzie choćby wałkowany tu od początku Voivod, którego muzyki słucham tak samo długo jak Metalliki, i za każdym razem jest to dla mnie wielka frajda, a nie smętne męczenie wora jak w przypadki zespołu na M.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- hcpig
Hehehe podaj sobie rękę z tym gościem:Kraft pisze:Wspólnego mianownika nie znajdziemy. Ja się raduję, że punk, speed i thrash wespół zgładziły ten rodzaj estetyki, a przynajmniej zepchnęły do wąskiej niszy. Od liryków, przez dźwięk aż po imidż, było to odbicie ciężkiej muzy gitarowej z rąk wiochmenów. Najpierw tych w za dużych marynarkach i hawajskich koszulkach, a potem tych w makijażu i babskich fatałaszkach.
:))))hedzio pisze:Metallica na Garege Inc zagrała 6 minutowy cover Black Sabbath i az 11 minutowy Mercyful Fate.
Można stąd wyciągnąć słuszny wniosek, że Mercyful Fate jest dwa razy lepsze od Black Sabbath, ale nie o tym chciałem.
Coverowane było Sabbath Bloody Sabbath, co tez moze sugerowac, jaki jest najlepszy ich album, ale nie o tym chcialem.
Dociekliwa małpa może dopisać, że to nie 6 minut, ale 10, bo jest For Whom The Bell Tolls i to zrzynka z Fairies Sreiries Boots, wiec coverow jest wiecej, ale tu odpowiadamy: ze 1) Iommi sam nie zakumał swojego kawalka, nagral jakies piardy przez 6 minut, a najciekawsze z tego wszystkiego solo dal na koniec i to krotkie, co tez swiadczy o jego muzycznym beztalenciu i braku czucia muzyki, i ze 2) Hetfield go osmieszyl, robiac z malego fragmentu numer lepszy niz Feiries Srajries Boots, ale nie o tym chciałem.
Chcialem o tym, ze Master of Reality to okropne męczenie buły jest.
Ostatnio zmieniony 23-10-2011, 21:16 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
- Kraft
Szczerze? Hetfield to bodaj jedyny wokalista, który preferował powiedzmy "czyste" wokale, a nie brzmiał przy tym jak pedał z jajami w imadle i nie sprawiał wrażenia pizdy jodłującej na Oktoberfeście. Wszyscy inni, od Planta, Dickinsona, przez Busha i Belladonę aż po Labriego tak właśnie brzmią. ;)Riven pisze:interpetujac Twojego posta zlosliwie powiedzialbym, ze calkowicie sie zgadzam ;)) ale wokal na Justice jest bardzo dobry, he he
Wokal mu siadł po czarnej i to jest fakt. Teraz nie różni się niczym od pozostałych. ;)
PS: Ale w The View zajebistego growla zapodał!
- Xapapote
Pierwsze 4 albumy BS to niedościgniony kanon. Potem było może trochę gorzej, chociaż w sumie już w okolicach "SBS" Sabbs stracili pozycję innowatorów, to na każdym następnym wydawnictwie nie brakowało utworów wybitnych (np. "Mob Rules", czy "Thrashed"). IMO posucha totalna zaczęła się po Gillianie ("Born Again" uwielbiam).
- twoja_stara_trotzky
Coś w ten deseń.
- hcpig
- mad
Trocki, czemuś tego wcześniej nie napisał (chodzi o post, w którym zacytowałeś Drone), bym na ciebie zagłosował. ;)
A na poważnie: ciekawe, ilu z nas wraca do starych płyt Metalliki, powiedzmy od debiutu do AJFA? Mimo, że aktualnie wręcz nie znoszę tego zespołu, nie cierpię prawie niczego, co nagrali po AJFA, to do pierwszych płyt wracam nadal. Ale zabijcie mnie, czy tu sentyment nie odgrywa roli - zatem punkt miałby wtedy Drone.
Aha, obecne wydawnictwo tak mi podpasiło, że jest to chyba najchętniej słuchana przeze mnie rzecz związana z Metalliką od 1988 roku. Tak, wiem, można wkleić do Złotych War.
A na poważnie: ciekawe, ilu z nas wraca do starych płyt Metalliki, powiedzmy od debiutu do AJFA? Mimo, że aktualnie wręcz nie znoszę tego zespołu, nie cierpię prawie niczego, co nagrali po AJFA, to do pierwszych płyt wracam nadal. Ale zabijcie mnie, czy tu sentyment nie odgrywa roli - zatem punkt miałby wtedy Drone.
Aha, obecne wydawnictwo tak mi podpasiło, że jest to chyba najchętniej słuchana przeze mnie rzecz związana z Metalliką od 1988 roku. Tak, wiem, można wkleić do Złotych War.
- Xapapote
Wokalna osobowość to Mike Patton, a nie ten pijaczek z kozim głosem.[V] pisze:Hetfield to wokalna osobowosc czego nie mozna powiedziec o stadach krzyczących/piszczących gosci z setek innych kapel ktorzy zesraliby sie gdyby ktos im kazal zaspiewac tak jak James zaspiewał na Load. Tego o Larsie nawet nie skomentuje. Zal.pl.
Ja bardzo lubię. Uważam, że to kawał fajnego r'n'r.hcpig pisze:Dlaczemu nikt nie lubi 2 ostatnich z Ozzim? :(
-
Pokaz mi na scenie thrash metalowej lepszego wokaliste.Xapapote pisze:Wokalna osobowość to Mike Patton, a nie ten pijaczek z kozim głosem.[V] pisze:Hetfield to wokalna osobowosc czego nie mozna powiedziec o stadach krzyczących/piszczących gosci z setek innych kapel ktorzy zesraliby sie gdyby ktos im kazal zaspiewac tak jak James zaspiewał na Load. Tego o Larsie nawet nie skomentuje.zal.pl
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Tom Araya, Don Doty, Max Cavalera (z czasu Arise), Snake, Eric Forrest - wszyscy maja na koncie lepsze wokale niz Hetfield.
this is a land of wolves now
-
Ale od Planta to ja proszę się odpierdolić.Kraft pisze:Szczerze? Hetfield to bodaj jedyny wokalista, który preferował powiedzmy "czyste" wokale, a nie brzmiał przy tym jak pedał z jajami w imadle i nie sprawiał wrażenia pizdy jodłującej na Oktoberfeście. Wszyscy inni, od Planta, Dickinsona, przez Busha i Belladonę aż po Labriego tak właśnie brzmią. ;)
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
-
To jakis zart? Slyszales jak Tom spiewa "born to be wild"? :)))Riven pisze:Tom Araya, Don Doty, Max Cavalera (z czasu Arise), Snake, Eric Forrest - wszyscy maja na koncie lepsze wokale niz Hetfield.
o reszcie nawet nie wspomne.
:DDDDDD
- Xapapote
Ostatnio słuchałem z kolegami różnych klasycznych płyt, w tym pierwszych albumów Metalliki. Muszę powiedzieć, że AJFA jest całkiem spoko. Więcej, to znakomita płyta. Lars gra tu naprawdę świetnie. Fantastyczne riffy. techniczne granie, nawet bez basu to brzmi bardzo potężnie.mad pisze:A na poważnie: ciekawe, ilu z nas wraca do starych płyt Metalliki, powiedzmy od debiutu do AJFA.
A tak z innej beczki, to po ich ostatnich działaniach czekam na płytę z Tomem Waitsem jednocześnie mając nadzieję, że do tego nie dojdzie.
- nicram
Hetfield śpiewa, natomiast wymienieni przez Ciebie wokaliści wyją, względnie drą mordę...Riven pisze:Tom Araya, Don Doty, Max Cavalera (z czasu Arise), Snake, Eric Forrest - wszyscy maja na koncie lepsze wokale niz Hetfield.
all the monsters will break your heart
- hcpig
Weźźźźź z tym gównem, zapomniałem na długo o tej profanacji, typowy cover w stylu żal.pl[V] pisze:
:DDDDDD
Ostatnio zmieniony 23-10-2011, 21:31 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
- Riven
- Kontakt:
lool to jest na serio? wez no , show some mercy. to bedziemy oceniac wokaliste dlatego ze zjebal jakis tam kawalek, a nie na podstawie tego jak zaspiewal na klasycznych plytach?[V] pisze:To jakis zart? Slyszales jak Tom spiewa born to be wild? :)))Riven pisze:Tom Araya, Don Doty, Max Cavalera (z czasu Arise), Snake, Eric Forrest - wszyscy maja na koncie lepsze wokale niz Hetfield.
o reszcie nawet nie wspomne.
a slyszales jak hetfield robi te swoje kowbojskie ułaaaaaaaaaa?
i co niby z reszta? w czym jest lepszy hetfield ze swoja teksanska maniera od snake'a?
rotfl, argument typu "death metal to nie muzyka bo napierdalaja tylko bez sensu i dla halasu!!"nicram pisze:Hetfield śpiewa, natomiast wymienieni przez Ciebie wokaliści wyją, względnie drą mordę...Riven pisze:tom araya, don doty, max cavalera (z czasu Arise), snake, eric forrest - wszyscy maja na koncie lepsze wokale niz hetfield
thrash metal to agresywna muzyka, ja preferuje wkurwiony wokal od czystego zawodzenia. hetfield mial dobre momenty , co zreszta przyznalem wczesniej, ale THRASHOWYM wokalista to on najlepszym nie jest. byl dobry.
Ostatnio zmieniony 23-10-2011, 21:34 przez Riven, łącznie zmieniany 2 razy.
this is a land of wolves now
-
Dokładnie tak.nicram pisze:Hetfield śpiewa, natomiast wymienieni przez Ciebie wokaliści wyją, względnie drą mordę...Riven pisze:tom araya, don doty, max cavalera (z czasu Arise), snake, eric forrest - wszyscy maja na koncie lepsze wokale niz hetfield
- Xapapote
To, że Hetfield potrafi zaśpiewać w stylu country and western, albo rzewną pościelówę z byłą babą Jaggera i Co. nie czyni z niego najlepszego traszowego wokalisty. O wiele bardziej cenię choćby Phila Rinda.[V] pisze:Pokaz mi na scenie thrash metalowej lepszego wokaliste.Xapapote pisze:Wokalna osobowość to Mike Patton, a nie ten pijaczek z kozim głosem[V] pisze:Hetfield to wokalna osobowosc czego nie mozna powiedziec o stadach krzyczących/piszczących gosci z setek innych kapel którzy zesraliby sie gdyby ktos im kazal zaspiewac tak jak James zaspiewał na Load. Tego o Larsie nawet nie skomentuje.zal.pl