Pytałem wcześniej właśnie o coś podobnego. Organizator nie był prawnie ubezpieczony od fanaberii klubu? Czy po prostu Organizator nie dotrzymał warunków (czyt. zapłacił), dzięki czemu klub mógł odstąpić od umowy najmu? Jestem laikiem w tej kwestii i może coś mi umyka, ale chętnie przeczytam rzeczowe wyjaśnienie Organizatora.Semigod pisze:Ja nie jestem tylko w stanie ogarnąć jednego. Co ma w ogóle klub do frekwencji? Przecież Mega "podnajmuje" salę, jak chcesz gig to im płacisz, z tego co pamiętam to nie mało, a to czy przyjdzie 5 czy 1000 osób ich pierdoli. Skąd klub miał informacje na temat przedsprzedaży biletów i jak mógł odwołać zabookowany i, jak podejrzewam, zapłacony koncert? Coś tu nie gra.
DHG/Gehenna - 12.XI Katowice, Mega Club
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: DHG/Gehenna - 12.XI Katowice, Mega Club
all the monsters will break your heart
-
- rozkręca się
Krótka informacja na temat koncertu:
- przedsprzedaż była tragiczna
- jest to sobota w długi weekend, czyli bardzo ważny termin dla klubu
- nasze uzgodnienia z MegaClubem nie są tematem tej dyskusji, aczkolwiek jedynym problemem jest zbyt szybkie wrzucenie informacji na swoją stronę, co spowodowało tę dyskusję
- zespoły grają w ten weekend koncerty i ciężki jest kontakt z nimi, dlatego wszystko się wydłuża
- rzeczowe informacje będą podane na początku tygodnia
- robimy wszystko aby zespoły DHG i Gehenna zagrały u nas w kraju jak najszybciej
Wszystkich zainteresowanych przepraszamy za zamieszanie, prosimy o cierpliwość. Jak tylko będziemy mieli bliższe informacje od razu podamy je do waszej wiadomości.
Tyle ode mnie.
Dla wszystkich zainteresowanych moją osobą: potwierdzam, że pracuję dla Live-Art na umowę o pracę.
Pozdrawiam,
piona
- jest to sobota w długi weekend, czyli bardzo ważny termin dla klubu
- nasze uzgodnienia z MegaClubem nie są tematem tej dyskusji, aczkolwiek jedynym problemem jest zbyt szybkie wrzucenie informacji na swoją stronę, co spowodowało tę dyskusję
- zespoły grają w ten weekend koncerty i ciężki jest kontakt z nimi, dlatego wszystko się wydłuża
- rzeczowe informacje będą podane na początku tygodnia
- robimy wszystko aby zespoły DHG i Gehenna zagrały u nas w kraju jak najszybciej
Wszystkich zainteresowanych przepraszamy za zamieszanie, prosimy o cierpliwość. Jak tylko będziemy mieli bliższe informacje od razu podamy je do waszej wiadomości.
Tyle ode mnie.
Dla wszystkich zainteresowanych moją osobą: potwierdzam, że pracuję dla Live-Art na umowę o pracę.
Pozdrawiam,
piona
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Czego się spodziewaliście, że 3 tygodnie przed koncertem pójdzie 200 biletów? Przecież to jest naiwność. Ja kupiłem bilet 4 dni temu, ale tylko dlatego, że byłem przypadkiem w Empiku! Na ten koncert spokojnie mogło przyjść 300-400 luda, a większość pewnie kupiłoby wejściówkę tuż przed wejściem na koncert. Sorry, ale nie łapię tego tłumaczenia.piona pisze:krótka informacja na temat koncertu:
all the monsters will break your heart
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
no czyli nie rozumiem po co pierdolenie, kiedys tam ze piona nie pracuje u was jak pracuje?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Scaarph
- zahartowany metalizator
ja nie wiem o co wy się przypierdalacie. live art nie chcieli robić tego koncertu, ale łaskę wam kurwa niewdzięczne bydlaki zrobili i jednak postanowili, że zrobią, to dla was specjalnie! a wy z mordą do nich, zamiast podziękować ładnie. na drugi raz nie zrobią koncertu w ogóle bo dla takich pastuchów jak wy nie warto.
- LiveArt
- rozkręca się
Wtedy jeszcze nie pracowałmaciek z klanu pisze:no czyli nie rozumiem po co pierdolenie, kiedys tam ze piona nie pracuje u was jak pracuje?
- maciek z klanu
pracowal, niepracowal. tego nie wiemy.LiveArt pisze:Wtedy jeszcze nie pracowałmaciek z klanu pisze:no czyli nie rozumiem po co pierdolenie, kiedys tam ze piona nie pracuje u was jak pracuje?
- witchfinder
- weteran forumowych bitew
Po pierwsze dwie sprawy:
1) Pyskówki i obrażanie użytkowników (nawet jeśli ci (powiedzmy że) nieszłusznie obrażają was) jest BARDZO nieprofesjonalne.
2) A fakty są takie, że od czerwca i wtopie z SMF ludzie w znacznie mniejszej ilości kupują bielty w przedsprzedaży (sam znam co najmniej 10 osób, które już więcej tego nie zrobią; ja zresztą też nie), zwłaszcza, że LiveArt od początku jest traktowany jako następca Piony. Więc teraz każdy patrzy na was, a wszystko co spierdolicie będzie szczególnie bolesne. I z całą pewnością nie wpłynie dobrze na przedsprzedaż.
I nie wiem, jaką macie umowę z MegaClubem, ale nie da się zaprzeczyć, że przez to ich oświadczenie BARDZO został nadszarpnięty wasz wizerunek. Pogadajcie o tym z waszym prawnikiem, serio ;)
1) Pyskówki i obrażanie użytkowników (nawet jeśli ci (powiedzmy że) nieszłusznie obrażają was) jest BARDZO nieprofesjonalne.
2) A fakty są takie, że od czerwca i wtopie z SMF ludzie w znacznie mniejszej ilości kupują bielty w przedsprzedaży (sam znam co najmniej 10 osób, które już więcej tego nie zrobią; ja zresztą też nie), zwłaszcza, że LiveArt od początku jest traktowany jako następca Piony. Więc teraz każdy patrzy na was, a wszystko co spierdolicie będzie szczególnie bolesne. I z całą pewnością nie wpłynie dobrze na przedsprzedaż.
I nie wiem, jaką macie umowę z MegaClubem, ale nie da się zaprzeczyć, że przez to ich oświadczenie BARDZO został nadszarpnięty wasz wizerunek. Pogadajcie o tym z waszym prawnikiem, serio ;)
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
oczywiscie. nie ma na to dowodow podobnie jak w przypadku palacej kwestii wiarygodnosci Fenriza i jego gustu muzycznego.maciek z klanu pisze:pracowal, niepracowal. tego nie wiemy.LiveArt pisze:Wtedy jeszcze nie pracowałmaciek z klanu pisze:no czyli nie rozumiem po co pierdolenie, kiedys tam ze piona nie pracuje u was jak pracuje?
co za roznica na tym etapie, tak naprawde?
-
- rozkręca się
Ponawiam pytanie, tym razem dużymi literami bo jak do tej pory, pomimo aktywności osób, do których jest kierowane nie ma odpowiedzi.Busol pisze:Rozumiem, ze w przypadku gdy koncert zostanie przeniesiony do innego miasta to dotychczas kupione bilety oczywicie podlegaja zwrotowi? Pytanie jest oczywiscie retoryczne, ale wole sie upewnic.LiveArt pisze:Wnioski nasuneły sie same po lekturze Twoich postów...
Co do daty i klubu na chwile obecną nie moge napisać jeszcze nic oficjalnie. Nieoficjalnie: W-wa, Progresja - date juz wstepna mamy ale nawet nieoficjalnie jeszcze nie podam. Najszybciej jak sie da poinformujemy bo i w naszym interesie jest aby to ogłosić
Jak będzie wyglądać sprawa zwrotu biletów w przypadku zmiany daty i przeniesienia koncertu do innego miasta?
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Po co mają zwracać kasę, masz jechać przez pół Polski i cieszyć się że w ogóle koncert jest.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
ew cieszyc sie, ze w ogole mial byc, jesli nie bedzie ;)
- empir
- zahartowany metalizator
kurwa ale pierdolicie w tym temacie
Jeśli koncert zostanie przeniesiony w inne miejsce lub odbędzie się w innym terminie (a w przypadku tej imprezie prawdopodobnie wystąpi jedno i drugie) to z pewnością będzie można zwracać bilety.
Jeśli koncert zostanie przeniesiony w inne miejsce lub odbędzie się w innym terminie (a w przypadku tej imprezie prawdopodobnie wystąpi jedno i drugie) to z pewnością będzie można zwracać bilety.
-
- rozkręca się
zamiast wdawać się w dyskusje i wypisywać tyle obelg z obu stron lepiej ze strony organizatora było poczekać z oficjalnym oświadczeniem a tak to kupa gnoju się zrobiła, oby chociaż w innym mieście wypalił koncert
-
- rozkręca się
zamierzaliśmy tak zrobić, ale ktoś inny się pośpieszył i nie dał nam czasu na działaniemiro_abyss pisze:zamiast wdawać się w dyskusje i wypisywać tyle obelg z obu stron lepiej ze strony organizatora było poczekać z oficjalnym oświadczeniem a tak to kupa gnoju się zrobiła, oby chociaż w innym mieście wypalił koncert
-
- rozkręca się
sam pierdolisz, a w sumie to jednak nie, bo myslisz jak najbardziej logicznie, niestety nie kazdy tak ma ..., w przypadku odwolania Sodom, w oficjalnym oswiadczeniu stalo, ze nie ma mozliwosci zwrotu biletow, a jeden z ówczesnych klakierow a obecnie mysta hehe prezes Live Art, obszczekiwal po forach tych, ktorym sie to udalo i jak objasnial "niestety nie zdazyli zablokowac opcji zwrotu" wiec czego sie tu spodziewac po typach z takim podejsciem?empir pisze:kurwa ale pierdolicie w tym temacie
- COFFIN
He he ;)Busol pisze:sam pierdolisz, a w sumie to jednak nie, bo myslisz jak najbardziej logicznie
'Come the Blessed Madness'
- maciek z klanu
da sie gdzies zobaczyc jaki jest pełny skład agencji koncertowej Live-Art?
- LiveArt
- rozkręca się
Najpóźniej w czwartek będzie oficjalne oświadczenie a po jego opublikowaniu będzie mozna zwracac bilety więc bardzo prosimy o cierpliwość
-
- rozkręca się
ale po jekiego chuja wyrywasz to z kontekstu?COFFIN pisze:He he ;)Busol pisze:sam pierdolisz, a w sumie to jednak nie, bo myslisz jak najbardziej logicznie