THRONEUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- metalized
- weteran forumowych bitew
Re: Throneum - Death Throne Entities
:D Ostatnia płyta tradycyjnie zacna. Kilka dni leciała cięgiem aż muszę sobie odwyk zrobić.
P.J.E.C.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Ależ skąd, na przykład "The Unholy Ones" to kawał zajebistej muzy. Ale nie każde ich wydawnictwo stoi na takim poziomie.Castor pisze:Na pewno nie, ale chyba nie chcesz powiedzieć, że ten zespół nie nagrał nigdy nic wartego uwagi?
Taaa...Czesław pisze:Przecież mówimy o najlepszym polskim zespole deathmetalowym...
- evildead
Podkreśla... klasa muzealno-rekonstrukcyjna. :)))maciek z klanu pisze:przeciez cale throneum jest wyjebiste. to jest DEATH METAL !!!!!! kurwa, co wy piszecie tutaj. Nowy album podkresla klase tego zespolu !!!
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A spawn of hell I am the evil dead
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Kawał zajebistej muzy to był na splicie z Martire i debiucie. Potem bywało różnie, raz lepiej (vide w/w Unholy Ones czy Bestial Antihuman Evil) i raz gorzej (Deathmass... czy split z Animkami), ale już nigdy tak dojebanie. W ogóle to przed "Old Death's Lair" do dzisiaj klękam - definicja archaicznego metylu wysranego prosto z dupy demona.ultravox pisze:Ależ skąd, na przykład "The Unholy Ones" to kawał zajebistej muzy. Ale nie każde ich wydawnictwo stoi na takim poziomie.Castor pisze:Na pewno nie, ale chyba nie chcesz powiedzieć, że ten zespół nie nagrał nigdy nic wartego uwagi?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Glene
Sredni zespol, ktorego dobrze sie slucha. Z nowa plyta zapoznam sie w swoim czasie.
- Atreju
- postuje jak opętany!
Czesława mówi, że nie warto, a ja jej wierzę.
- Kosturr
- zaczyna szaleć
właśnie kończę przesłuchiwać i generalnie jestem rozjebany tym materiałem!!! Prostota wygrywa czasami ;)
- Nerwowy
Po okładce powiedziałbym, że to jakiś split ;d.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ja najwyżej cenię właśnie split z Anima, potem Bestial Antihuman Evil. Reszta wchodzi mi tak sobie. Chaos, napierdol, w którym miejscami nie widzę za wiele sensu, no i przede wszystkim brak indywidualnego charakteru poszczególnych wałków (tzn. że numery są do siebie zbyt podobne). OgólnieLykantrop pisze:Kawał zajebistej muzy to był na splicie z Martire i debiucie. Potem bywało różnie, raz lepiej (vide w/w Unholy Ones czy Bestial Antihuman Evil) i raz gorzej (Deathmass... czy split z Animkami), ale już nigdy tak dojebanie.
raz na jakiś czas. Nową płytę chyba kupię, bo dwa kawałki dostępne w sieci podobają mi się bardzo.Glene pisze:sredni zespol, ktorego dobrze sie slucha
all the monsters will break your heart
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Kapele chyba pomyliłeś. Poprzednia płyta - Deathcult Conspiracy, to jedna z najlepszych płyt z death metalem jakie ukazały się w tym smutnym kraju. Ostatnio sporo ją wałkowałem, aż zacząłem się zastanawiać czy nie jest lepsza od Mutiny of Death.nicram pisze:miejscami nie widzę za wiele sensu, no i przede wszystkim brak indywidualnego charakteru poszczególnych wałków (tzn. że numery są do siebie zbyt podobne)
- the_bad
- rozkręca się
Zamowilem i czekam na paczke. To co slyszalem w necie zajebiste!
Niektórzy naukowcy twierdzą, że wodór, ponieważ jest go takie mnóstwo, jest głównym budulcem wszechświata. Nie zgadzam się z tym. Twierdzę, że głupoty jest więcej niż wodoru, i że ona jest głównym budulcem wszechświata.
— Frank Zappa
— Frank Zappa
- maciek z klanu
A kto ci ma wyslac paczke? :P
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- ultravox
To był mój pierwszy kontakt z tym zespołem. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie porwali się na "Lunatic of God's Creation" - po usłyszeniu tej przeróbki zraziłem się na długie lata do tej kapeli i nawet nie próbowałem sięgać po ich wydawnictwa.nicram pisze:Ja najwyżej cenię właśnie split z Anima
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
Re: THRONEUM
niech mnie dundel świśnie. to jest jedna z najlepszych płyt jakie w Polandii nagrano w roku 2011. odrobina chaosu, przybrudzone brzmienie, pulsujący bas i te zwolnienia.. tak. 4,5/6 się należy. jest moc, jest prąd w komórce, jest i dobry album.
- Lykantrop
No lepsza od 2-3 ostatnich na pewno. W końcu wrócili do tradycji napierdalania surowizny, która wyciekała oczami, uszami i odbytem na debiucie i "Bestial Antihuman Evil". Do tego zmiana na pozycji basisty wyszła im na dobre - partie tego instrumentu na "Death Throne..." rozpierdalają w drobny mak. Może dzieła życia nie popełnili, ale tendencja zwyżkowa dotkliwie odczuwalna.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
sam się zdziwiłem że pojechali tak z tym materiałem. w końcu wyszli z zadupia w które się sami zapędzili. raz że nie wychodziło im to a dwa że techniką nigdy nie roz.. i roz.. nie będą, więc stare klimaty zgłębili sprzed ponad dwóch dekad bitych i jest w sam raz. nie powiem żebym tego często słuchał, ot dobrze wchodzący materiał brechtający się w mordy tym wszystkim ala behemoczowym hordom z peerelolandu.
- FENIKS
- w mackach Zła
Dla mnie nowy album to porażka szpiega. Nie ma jadu brudu syfu , dla mnie nie jest chropowaty i obleśny jest czysty a to nie przystoi Throneum.
- maciek z klanu
brzmienie na tym albumie troche jest hujowe. muzycznie miód.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Pełne tracklisty z bonusami w sklepie Pagan.Z okazji 15-lecia istnienia THRONEUM Pagan Records przygotowało ekskluzywne reedycje czterech klasycznych, od dawna niedostępnych albumów zespołu: Old Death's Lair, Bestial Antihuman Evil, Mutiny of Death i Pestilent Death. Wszystkie albumy zostały wzbogacone o liczne zdjęcia, grafiki, także teksty utworów, których brakowało na pierwotnych wydaniach oraz dodatkowe nagrania. Zawartość muzyczna nie została poddana żadnym ulepszeniom czy masteringowi, żeby zachować ducha pierwotnych edycji. Każda z płyt wydana została w formie 8-panelowego digipacka, limitowanego do 1000 egzemplarzy. W przygotowaniu wersje winylowe.
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl