ORCHID

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

Re: ORCHID

05-11-2011, 13:12

Morph pisze:Jesttt lelpe?
chyba jeszcze nie
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
Maria Konopnicka

05-11-2011, 23:53

Przesłuchałem wczoraj dwa razy i muszę przyznać, że mam mieszane uczucia. Jest to rzeczywiście doskonała imitacja Black Sabbath, ale niestety tylko imitacja. Owszem miejscami odpływają trochę w inne, całkiem fajne gitarowe rejony, ale są to tylko momenty. Niby fajnie się tego słucha, ale co chwilę łapałem się na myśli: czy nie wyłączyć i nie włączyć sobie Black Sabbath? Po dwóch razach poczułem się tą płytą trochę zmęczony - włączyłem EP "Wolfmoon" i poczułem jakbym odsunął zasłony i otworzył okno - do ciasnego, zatęchłego pokoiku wpadło nieco światła, a rześki jesienny wiatr, przesiąknięty zapachem żółtych liści i wypalającym się woskiem w zniczach z pobliskiego cmentarza, pozwolił mi odetchnąć pełną piersią. Teraz sobie słucham ostatniego PLACE OF SKULLS i dochodzę do wniosku, że z graniem pod Black Sabbath jest jak z cynamonem: wybornie smakuje w gorącym piwie, w pachnącym pierniku i w szarlotce, ale jedzony łyżką prosto z torebki ma smak dość trudny do zniesienia.
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

06-11-2011, 00:45

ostatni Place Of Skulls jest rzadki jak sraczka. kółko różańcowe na hardrockowo.

edit: to napisałem ja, fan Griffina
Maria Konopnicka

06-11-2011, 00:55

E tam, właśnie leci u mnie chyba z czwarty raz z rzędu i uważam, że to całkiem niezła płyta. Potężne brzmienie, świetne gitary, bardzo dobre wokale - kompozycje dość zróżnicowane. Poza tym ta muzyka ma pewną szlachetność i dostojeństwo. Szału nie ma, ale całkiem przyjemny krążek - w pierwszej konfrontacji dużo ciekawszy od albumu ORCHID.
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

06-11-2011, 01:01

dla mnie najsłabszy krążek POS. a do Orchid mam teraz średni dystans, bo zaliczyłem dwa ich gigi, na których mi śmigło zerwało ;) taka Manilla Road nie miała czego przy nich szukać
Maria Konopnicka

06-11-2011, 01:17

BadBlood pisze:dla mnie najsłabszy krążek POS.
Dla mnie to wciąż bardzo wysoki poziom. Porównywać jeszcze mi trudno, musi trochę okrzepnąć w moim odtwarzaczu.
BadBlood pisze:a do Orchid mam teraz średni dystans, bo zaliczyłem dwa ich gigi, na których mi śmigło zerwało ;)
Też tak nieraz mam z kapelami, które na żywo zrobią na mnie duże wrażenie. Orchid jeszcze posłucham i dam im szansę, bo mimo tego nachalnego blacksabbathowego stylu, dostrzegłem na tej płycie kilka przebłysków. Albo sprawią, że z kolejnymi przesłuchaniami płyta rozjaśni się pełnym światłem, albo się rozproszą i zgasną :) Czas pokaże.
BadBlood pisze:taka Manilla Road nie miała czego przy nich szukać
To rzeczywiście nieźle, choć Manilla Road na żywo jeszcze nie miałem okazji zobaczyć, więc nie wiem jaki poziom prezentują.
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

06-11-2011, 22:08

Maria Konopnicka pisze: Manilla Road na żywo jeszcze nie miałem okazji zobaczyć, więc nie wiem jaki poziom prezentują.
niestety w stosunku do oczekiwań dość mizerny
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

06-11-2011, 23:06

Maria Konopnicka pisze:Orchid jeszcze posłucham i dam im szansę, bo mimo tego nachalnego blacksabbathowego stylu, dostrzegłem na tej płycie kilka przebłysków. Albo sprawią, że z kolejnymi przesłuchaniami płyta rozjaśni się pełnym światłem, albo się rozproszą i zgasną. :) Czas pokaże.
Nic Ci się nie rozjaśni. Jeśli Cię nie wzięło za pierwszym razem, to będzie ciężko. Tym bardziej, że raczej nie wrócisz do ich nagrań z uwagi na mnogą ilość innych płyt, które kupujesz. :)
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Baton
weteran forumowych bitew

06-11-2011, 23:12

Maria Konopnicka pisze:Jest to rzeczywiście doskonała imitacja Black Sabbath, ale niestety tylko imitacja. Owszem miejscami odpływają trochę w inne, całkiem fajne gitarowe rejony, ale są to tylko momenty. Niby fajnie się tego słucha, ale co chwilę łapałem się na myśli: czy nie wyłączyć i nie włączyć sobie Black Sabbath?
O to to właśnie, dokładnie tak to wygląda.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

07-11-2011, 22:09

z trasowego pamiętniczka Orchid:

Day 7: long drive into Poland today! No one in our entourage has ever been there. We arrive in the early evening and are very happy to see a pretty large, nice club with a big stage. The promoters here are incredible and have hooked us up with hotel, meal, etc…very professional. Dinner at the hotel and then back to the club where they are waiting for us. Polish maniacs go crazy for all three bands. You can tell that the people here really appreciate bands coming and playing here. Some told me they traveled 8 and 12 hours to attend! Wow! Incredible to hear this. A standout night on the tour for sure.

a było tak:
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

23-04-2013, 09:03

LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

23-04-2013, 09:40

pierwszy odsłuch i myślę że się baaardzo polubimy... duuużo lepsze niż "God Is Dead?"
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

23-04-2013, 10:11

Zajebisty materiał. Loving Hand of God = After Forever :D
LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

23-04-2013, 10:14

tez rano odsluchałem pierwszy raz i mi sie bardzoi spodobało - fajnie buja
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

23-04-2013, 10:17

Wizard of War niesie ostro, tekst wyjebany w KOSMOS
LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

30-05-2015, 21:37

ORCHID - Sign Of The Witch. Można już zamawiać.
http://www.nuclearblast.de/en/label/mus ... rchid.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-06-2015, 01:07

Zajawka
[youtube][/youtube]
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
kenediusze
weteran forumowych bitew

19-06-2015, 08:45

Fajne, ale brzmi to tak bardzo jak wypadkowa BLACK SABBATH i, nie wiem, DEEP PURPLE chyba, że mam wątpliwości czy jest sens tego słuchac skoro są wyżej wymienieni.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
ozzy
postuje jak opętany!

19-06-2015, 09:34

Jarałem się ta kapelą bardzo, zaliczyłem kilka świetnych gigów....problem jest w tym że to co najlepszego mieli nagrać to nagrali, wtórne to strasznie i w ogóle ziew.
SODOM i chuj
Necropunk
w mackach Zła

19-06-2015, 20:24

ozzy pisze:Jarałem się ta kapelą bardzo, zaliczyłem kilka świetnych gigów....problem jest w tym że to co najlepszego mieli nagrać to nagrali, wtórne to strasznie i w ogóle ziew.
W PASZCZĘ SZALEŃSTWA już takie było, kolejna kapelka wesołych hippie okultystów z kryzysem tożsamości. czyli bądźmy jak BS, dodajmy szczyptę LED ZEPPELIN dla niepoznaki i gitarrra. z tego całego nurtu heavy doom naprawdę niewiele kapel robi COŚ, co rusza mnie z fotela.
ODPOWIEDZ