chyba jeszcze nieMorph pisze:Jesttt lelpe?
ORCHID
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- BadBlood
- weteran forumowych bitew
Re: ORCHID
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
Przesłuchałem wczoraj dwa razy i muszę przyznać, że mam mieszane uczucia. Jest to rzeczywiście doskonała imitacja Black Sabbath, ale niestety tylko imitacja. Owszem miejscami odpływają trochę w inne, całkiem fajne gitarowe rejony, ale są to tylko momenty. Niby fajnie się tego słucha, ale co chwilę łapałem się na myśli: czy nie wyłączyć i nie włączyć sobie Black Sabbath? Po dwóch razach poczułem się tą płytą trochę zmęczony - włączyłem EP "Wolfmoon" i poczułem jakbym odsunął zasłony i otworzył okno - do ciasnego, zatęchłego pokoiku wpadło nieco światła, a rześki jesienny wiatr, przesiąknięty zapachem żółtych liści i wypalającym się woskiem w zniczach z pobliskiego cmentarza, pozwolił mi odetchnąć pełną piersią. Teraz sobie słucham ostatniego PLACE OF SKULLS i dochodzę do wniosku, że z graniem pod Black Sabbath jest jak z cynamonem: wybornie smakuje w gorącym piwie, w pachnącym pierniku i w szarlotce, ale jedzony łyżką prosto z torebki ma smak dość trudny do zniesienia.
- BadBlood
ostatni Place Of Skulls jest rzadki jak sraczka. kółko różańcowe na hardrockowo.
edit: to napisałem ja, fan Griffina
edit: to napisałem ja, fan Griffina
E tam, właśnie leci u mnie chyba z czwarty raz z rzędu i uważam, że to całkiem niezła płyta. Potężne brzmienie, świetne gitary, bardzo dobre wokale - kompozycje dość zróżnicowane. Poza tym ta muzyka ma pewną szlachetność i dostojeństwo. Szału nie ma, ale całkiem przyjemny krążek - w pierwszej konfrontacji dużo ciekawszy od albumu ORCHID.
- BadBlood
dla mnie najsłabszy krążek POS. a do Orchid mam teraz średni dystans, bo zaliczyłem dwa ich gigi, na których mi śmigło zerwało ;) taka Manilla Road nie miała czego przy nich szukać
Dla mnie to wciąż bardzo wysoki poziom. Porównywać jeszcze mi trudno, musi trochę okrzepnąć w moim odtwarzaczu.BadBlood pisze:dla mnie najsłabszy krążek POS.
Też tak nieraz mam z kapelami, które na żywo zrobią na mnie duże wrażenie. Orchid jeszcze posłucham i dam im szansę, bo mimo tego nachalnego blacksabbathowego stylu, dostrzegłem na tej płycie kilka przebłysków. Albo sprawią, że z kolejnymi przesłuchaniami płyta rozjaśni się pełnym światłem, albo się rozproszą i zgasną :) Czas pokaże.BadBlood pisze:a do Orchid mam teraz średni dystans, bo zaliczyłem dwa ich gigi, na których mi śmigło zerwało ;)
To rzeczywiście nieźle, choć Manilla Road na żywo jeszcze nie miałem okazji zobaczyć, więc nie wiem jaki poziom prezentują.BadBlood pisze:taka Manilla Road nie miała czego przy nich szukać
- BadBlood
niestety w stosunku do oczekiwań dość mizernyMaria Konopnicka pisze: Manilla Road na żywo jeszcze nie miałem okazji zobaczyć, więc nie wiem jaki poziom prezentują.
- Duvelor
Nic Ci się nie rozjaśni. Jeśli Cię nie wzięło za pierwszym razem, to będzie ciężko. Tym bardziej, że raczej nie wrócisz do ich nagrań z uwagi na mnogą ilość innych płyt, które kupujesz. :)Maria Konopnicka pisze:Orchid jeszcze posłucham i dam im szansę, bo mimo tego nachalnego blacksabbathowego stylu, dostrzegłem na tej płycie kilka przebłysków. Albo sprawią, że z kolejnymi przesłuchaniami płyta rozjaśni się pełnym światłem, albo się rozproszą i zgasną. :) Czas pokaże.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
-
O to to właśnie, dokładnie tak to wygląda.Maria Konopnicka pisze:Jest to rzeczywiście doskonała imitacja Black Sabbath, ale niestety tylko imitacja. Owszem miejscami odpływają trochę w inne, całkiem fajne gitarowe rejony, ale są to tylko momenty. Niby fajnie się tego słucha, ale co chwilę łapałem się na myśli: czy nie wyłączyć i nie włączyć sobie Black Sabbath?
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- BadBlood
z trasowego pamiętniczka Orchid:
Day 7: long drive into Poland today! No one in our entourage has ever been there. We arrive in the early evening and are very happy to see a pretty large, nice club with a big stage. The promoters here are incredible and have hooked us up with hotel, meal, etc…very professional. Dinner at the hotel and then back to the club where they are waiting for us. Polish maniacs go crazy for all three bands. You can tell that the people here really appreciate bands coming and playing here. Some told me they traveled 8 and 12 hours to attend! Wow! Incredible to hear this. A standout night on the tour for sure.
a było tak:
Day 7: long drive into Poland today! No one in our entourage has ever been there. We arrive in the early evening and are very happy to see a pretty large, nice club with a big stage. The promoters here are incredible and have hooked us up with hotel, meal, etc…very professional. Dinner at the hotel and then back to the club where they are waiting for us. Polish maniacs go crazy for all three bands. You can tell that the people here really appreciate bands coming and playing here. Some told me they traveled 8 and 12 hours to attend! Wow! Incredible to hear this. A standout night on the tour for sure.
a było tak:
- lucass
- boroowa
pierwszy odsłuch i myślę że się baaardzo polubimy... duuużo lepsze niż "God Is Dead?"
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- lucass
- Adrian696
- zahartowany metalizator
tez rano odsluchałem pierwszy raz i mi sie bardzoi spodobało - fajnie buja
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- lucass
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ORCHID - Sign Of The Witch. Można już zamawiać.
http://www.nuclearblast.de/en/label/mus ... rchid.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nuclearblast.de/en/label/mus ... rchid.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Zajawka
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Fajne, ale brzmi to tak bardzo jak wypadkowa BLACK SABBATH i, nie wiem, DEEP PURPLE chyba, że mam wątpliwości czy jest sens tego słuchac skoro są wyżej wymienieni.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- ozzy
- postuje jak opętany!
Jarałem się ta kapelą bardzo, zaliczyłem kilka świetnych gigów....problem jest w tym że to co najlepszego mieli nagrać to nagrali, wtórne to strasznie i w ogóle ziew.
SODOM i chuj
-
- w mackach Zła
W PASZCZĘ SZALEŃSTWA już takie było, kolejna kapelka wesołych hippie okultystów z kryzysem tożsamości. czyli bądźmy jak BS, dodajmy szczyptę LED ZEPPELIN dla niepoznaki i gitarrra. z tego całego nurtu heavy doom naprawdę niewiele kapel robi COŚ, co rusza mnie z fotela.ozzy pisze:Jarałem się ta kapelą bardzo, zaliczyłem kilka świetnych gigów....problem jest w tym że to co najlepszego mieli nagrać to nagrali, wtórne to strasznie i w ogóle ziew.