BLAZE OF PERDITION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Re: BLAZE OF PERDITION
Sobie to moge pogratulować
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Ja tam nie słysze wpływów marduk, setherial czy wczesnego DF czy innych klasyków, wiec kiepsko trafiłeś z tą szwedzką stylistyką, za to słysze i widze marny cover band watain, zaczynając od pocietych spodni po muzyke, a jak jeszcze doszło video z koncertu ... to juz w ogole (tu akurat pajacowanie nie przypomina watain).Realista pisze:Ja powiem że BOP porusza się w stylistyce szwedzkiego Bm bez zbytniego lukru w swojej muzyce a Watain?
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Bez przesady. Większość tych kapel to porażająca bieda. Do BoP można się przyczepić za brak oryginalności czy zbyt duży ładunek patosu, ale od strony czysto muzycznej to jest lata świetlne od tego co prezentuje większość sceny niemieckiej. Nie będę tu bronił tego zespołu, bo każdy sobie rzepkę skrobie, ale mam wrażenie, że gdyby nie byli z Polski to trochę inaczej by to wyglądało. Jeden napisałby, że fajne, drugi, że wtórne i na nich leje, ale raczej nikt nie wylewałby na nich wiader pomyj. Zresztą zwisa mi to ;)Only_True_Believers pisze:To sie ma tak do siebie, jak płyty burzum albo darkthrone do tych licznych niemieckich kapelek które je kopiują.
a ostatni Watain zajebisty :)
-
- zaczyna szaleć
i te jezusy na okładce..
- ultravox
- zahartowany metalizator
Akurat echa wczesnego Dark Funeral miejscami słychać na tej nowej płycie BoP.Only_True_Believers pisze:Ja tam nie słysze wpływów marduk, setherial czy wczesnego DF czy innych klasyków, wiec kiepsko trafiłeś z tą szwedzką stylistyką, za to słysze i widze marny cover band watain, zaczynając od pocietych spodni po muzyke, a jak jeszcze doszło video z koncertu ... to juz w ogole (tu akurat pajacowanie nie przypomina watain).
- Realista
- weteran forumowych bitew
jezeli Ty wymieniasz takie zespoły to masz rację, nie słychać ich na tej płycie, za to jest sporo zapozyczeń z Necrophobic (II płyta), Throne of Ahaz, czasem echa starego Dissection. Oczywiście nie twierdzę że nie słychać na tej płycie wpływów Watain, bo i na poprzedniej juz takowe były...Only_True_Believers pisze:Ja tam nie słysze wpływów marduk, setherial czy wczesnego DF czy innych klasykówRealista pisze:Ja powiem że BOP porusza się w stylistyce szwedzkiego Bm bez zbytniego lukru w swojej muzyce a Watain?
-
- zaczyna szaleć
ale oczywiście kwintesencją zespołu są zdjęcia. miało być oryginalnie, wyszło komicznie w chuj.

-
- mistrz forumowej ceremonii
totalna żenada.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Mam wrażenie, że właśnie rozpętało się tutaj typowe polskie piekiełko. Oczywiście nie znam gości z BoP, ale podoba mi się ich ostatnia płyta, kupiłem ją i jestem zadowolony. Link do koncertu obejrzałem i szczerze powiedziawszy byłem zaskoczony, że tak dobrze wypadają na żywca. Niektórzy zarzucają im koniunkturalizm i brak oryginalności. I co z tego? Jak się komuś nie podoba to niech nie słucha. Wielu tutejszych mądralińskich zrobiło coś więcej w życiu, albo nagrało lepsze płyty? Chętnie posłucham i zobaczymy jak wypadną w starciu z BoP! :-) Ktoś kiedyś tutaj napisał, że szczerą muzykę można poznać, po tym jak skrajne emocje wywołuje. Może jest w tym odrobina prawdy? :-)Conflagrator pisze:Bez przesady. Większość tych kapel to porażająca bieda. Do BoP można się przyczepić za brak oryginalności czy zbyt duży ładunek patosu, ale od strony czysto muzycznej to jest lata świetlne od tego co prezentuje większość sceny niemieckiej. Nie będę tu bronił tego zespołu, bo każdy sobie rzepkę skrobie, ale mam wrażenie, że gdyby nie byli z Polski to trochę inaczej by to wyglądało. Jeden napisałby, że fajne, drugi, że wtórne i na nich leje, ale raczej nikt nie wylewałby na nich wiader pomyj. Zresztą zwisa mi to ;)Only_True_Believers pisze:To sie ma tak do siebie, jak płyty burzum albo darkthrone do tych licznych niemieckich kapelek które je kopiują.
all the monsters will break your heart
-
- zaczyna szaleć
nie w tym przypadku marcin.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Przytłaczające argumenty, można zamknąć temat ;).nicram pisze:Jak się komuś nie podoba to niech nie słucha. Wielu tutejszych mądralińskich zrobiło coś więcej w życiu, albo nagrało lepsze płyty?
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- nicram
Myślę, że wiesz o co mi chodzi. To takie polskie jebać wszystko i wszystkich zza ekranu komputera, a w życiu nie splamić się niczym co wymaga odrobiny wysiłku.
-
- zaczyna szaleć
odezwał się gość który zamiast własnego zdjęcia ma idola z megadeth. ja bym się nie czepiał gdyby nie komediancki wizerunek, jakby kolesie zrobili sobie jakąś normalną fote bez spiny i pozowania na wielce okultystycznych to byłoby w tym dużo więcej szczerości i mroku niż tak jak widać na załączonym obrazku.
- Morph
- Kontakt:
Dobrze że ty masz własną fotę w avie ;D
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- FENIKS
- w mackach Zła
Myślę ze znalazłaby się jedna osoba choćby której się udało hehe. Zresztą przekrzykiwanie się ze ktoś musi cos nagrać i wykazać się to głupota.
każdy ma prawo oceniać muzykę zarówno jak i muzyk muzyka. Problem w tym ze wielu bierze do siebie słowa krytyki i potem jest oburzenie. Tak samo jak w dyskusjach na forum. Nie bo huj jesteś tępy i nic nie wiesz ja jestem mądrzejszy :)
każdy ma prawo oceniać muzykę zarówno jak i muzyk muzyka. Problem w tym ze wielu bierze do siebie słowa krytyki i potem jest oburzenie. Tak samo jak w dyskusjach na forum. Nie bo huj jesteś tępy i nic nie wiesz ja jestem mądrzejszy :)
- Riven
- Kontakt:
ladnie wyszedles na swoimZephyrous pisze:odezwał się gość który zamiast własnego zdjęcia ma idola z megadeth..
this is a land of wolves now
- nicram
^LOL
Źle mnie zrozumiałeś, miałem na myśli, właśnie bezmyślne jebanie dla samej zasady jebania. Mam wrażenie, że niektórzy nawet nie zadali sobie trudu posłuchania ich płyty więcej niż raz, ale za to w kółko powtarzają jakiś slogan, że BoP zżynają z Watain, Sratain i religijny bm. Ja np. owej zżynki nie słyszę.
Zamknij zatem oczy i słuchaj muzyki. Skąd wiesz jaki był ich zamysł, może właśnie komediancko-zdystansowany, bo chcieli zagrać na nosach takich ortodoksów jak Ty?Zephyrous pisze:ja bym się nie czepiał gdyby nie komediancki wizerunek, jakby kolesie zrobili sobie jakąś normalną fote bez spiny i pozowania na wielce okultystycznych to byłoby w tym dużo więcej szczerości i mroku niż tak jak widać na załączonym obrazku.
FENIKS pisze:Myślę ze znalazłaby się jedna osoba choćby której się udało hehe. Zresztą przekrzykiwanie się ze ktoś musi cos nagrać i wykazać się to głupota.
Źle mnie zrozumiałeś, miałem na myśli, właśnie bezmyślne jebanie dla samej zasady jebania. Mam wrażenie, że niektórzy nawet nie zadali sobie trudu posłuchania ich płyty więcej niż raz, ale za to w kółko powtarzają jakiś slogan, że BoP zżynają z Watain, Sratain i religijny bm. Ja np. owej zżynki nie słyszę.
Ostatnio zmieniony 16-11-2011, 17:01 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
dokładnie tak. przykłady pierwsze lepsze:Zephyrous pisze:ja bym się nie czepiał gdyby nie komediancki wizerunek, jakby kolesie zrobili sobie jakąś normalną fote bez spiny i pozowania na wielce okultystycznych to byłoby w tym dużo więcej szczerości i mroku niż tak jak widać na załączonym obrazku.

-
komediancko-zdystansowany to jest ten kombinat hutniczy co sie Furia zwie.
goscie z Blaze of Perdition mają kije w tyłkach i są (próbują być) totalnie powazni co oczywiscie daje dokladnie odwrotny rezultat.
goscie z Blaze of Perdition mają kije w tyłkach i są (próbują być) totalnie powazni co oczywiscie daje dokladnie odwrotny rezultat.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- FENIKS
- w mackach Zła
Ja sobie zadałem trud. Co więcej swego czasu z nimi rozmawiałem i wyczekiwalem płyty sądziłem ze jedynka będzie zajebista po czym wyszczalem się na ten album bo i za dużo mody i zachwycenia się watain deathspell... epka mi juz się spodobała nie wiedzieć czemu i nowa płyta jest spoko i rokuje nadzieje ze może coś być. Wiec to różnie bywa. Osobiście uważam sesje za hmm bez sensu i burzacą obraz tego wszystkiego juz wcześniej było chyba lepiej i dobra droga choć "na czasie".