BLAZE OF PERDITION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

Re: BLAZE OF PERDITION

16-11-2011, 15:01

Sobie to moge pogratulować
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

16-11-2011, 15:08

Realista pisze:Ja powiem że BOP porusza się w stylistyce szwedzkiego Bm bez zbytniego lukru w swojej muzyce a Watain?
Ja tam nie słysze wpływów marduk, setherial czy wczesnego DF czy innych klasyków, wiec kiepsko trafiłeś z tą szwedzką stylistyką, za to słysze i widze marny cover band watain, zaczynając od pocietych spodni po muzyke, a jak jeszcze doszło video z koncertu ... to juz w ogole (tu akurat pajacowanie nie przypomina watain).
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
DCI Hunt

16-11-2011, 15:11

Only_True_Believers pisze:To sie ma tak do siebie, jak płyty burzum albo darkthrone do tych licznych niemieckich kapelek które je kopiują.
Bez przesady. Większość tych kapel to porażająca bieda. Do BoP można się przyczepić za brak oryginalności czy zbyt duży ładunek patosu, ale od strony czysto muzycznej to jest lata świetlne od tego co prezentuje większość sceny niemieckiej. Nie będę tu bronił tego zespołu, bo każdy sobie rzepkę skrobie, ale mam wrażenie, że gdyby nie byli z Polski to trochę inaczej by to wyglądało. Jeden napisałby, że fajne, drugi, że wtórne i na nich leje, ale raczej nikt nie wylewałby na nich wiader pomyj. Zresztą zwisa mi to ;)

a ostatni Watain zajebisty :)
Zephyrous
zaczyna szaleć

16-11-2011, 15:12

i te jezusy na okładce..
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

16-11-2011, 15:15

Only_True_Believers pisze:Ja tam nie słysze wpływów marduk, setherial czy wczesnego DF czy innych klasyków, wiec kiepsko trafiłeś z tą szwedzką stylistyką, za to słysze i widze marny cover band watain, zaczynając od pocietych spodni po muzyke, a jak jeszcze doszło video z koncertu ... to juz w ogole (tu akurat pajacowanie nie przypomina watain).
Akurat echa wczesnego Dark Funeral miejscami słychać na tej nowej płycie BoP.
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

16-11-2011, 15:54

Only_True_Believers pisze:
Realista pisze:Ja powiem że BOP porusza się w stylistyce szwedzkiego Bm bez zbytniego lukru w swojej muzyce a Watain?
Ja tam nie słysze wpływów marduk, setherial czy wczesnego DF czy innych klasyków
jezeli Ty wymieniasz takie zespoły to masz rację, nie słychać ich na tej płycie, za to jest sporo zapozyczeń z Necrophobic (II płyta), Throne of Ahaz, czasem echa starego Dissection. Oczywiście nie twierdzę że nie słychać na tej płycie wpływów Watain, bo i na poprzedniej juz takowe były...
Zephyrous
zaczyna szaleć

16-11-2011, 16:10

ale oczywiście kwintesencją zespołu są zdjęcia. miało być oryginalnie, wyszło komicznie w chuj.

Obrazek
[V]
mistrz forumowej ceremonii

16-11-2011, 16:12

totalna żenada.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-11-2011, 16:24

Conflagrator pisze:
Only_True_Believers pisze:To sie ma tak do siebie, jak płyty burzum albo darkthrone do tych licznych niemieckich kapelek które je kopiują.
Bez przesady. Większość tych kapel to porażająca bieda. Do BoP można się przyczepić za brak oryginalności czy zbyt duży ładunek patosu, ale od strony czysto muzycznej to jest lata świetlne od tego co prezentuje większość sceny niemieckiej. Nie będę tu bronił tego zespołu, bo każdy sobie rzepkę skrobie, ale mam wrażenie, że gdyby nie byli z Polski to trochę inaczej by to wyglądało. Jeden napisałby, że fajne, drugi, że wtórne i na nich leje, ale raczej nikt nie wylewałby na nich wiader pomyj. Zresztą zwisa mi to ;)
Mam wrażenie, że właśnie rozpętało się tutaj typowe polskie piekiełko. Oczywiście nie znam gości z BoP, ale podoba mi się ich ostatnia płyta, kupiłem ją i jestem zadowolony. Link do koncertu obejrzałem i szczerze powiedziawszy byłem zaskoczony, że tak dobrze wypadają na żywca. Niektórzy zarzucają im koniunkturalizm i brak oryginalności. I co z tego? Jak się komuś nie podoba to niech nie słucha. Wielu tutejszych mądralińskich zrobiło coś więcej w życiu, albo nagrało lepsze płyty? Chętnie posłucham i zobaczymy jak wypadną w starciu z BoP! :-) Ktoś kiedyś tutaj napisał, że szczerą muzykę można poznać, po tym jak skrajne emocje wywołuje. Może jest w tym odrobina prawdy? :-)
all the monsters will break your heart
Zephyrous
zaczyna szaleć

16-11-2011, 16:30

nie w tym przypadku marcin.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

16-11-2011, 16:31

nicram pisze:Jak się komuś nie podoba to niech nie słucha. Wielu tutejszych mądralińskich zrobiło coś więcej w życiu, albo nagrało lepsze płyty?
Przytłaczające argumenty, można zamknąć temat ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
nicram

16-11-2011, 16:35

Myślę, że wiesz o co mi chodzi. To takie polskie jebać wszystko i wszystkich zza ekranu komputera, a w życiu nie splamić się niczym co wymaga odrobiny wysiłku.
Zephyrous
zaczyna szaleć

16-11-2011, 16:43

odezwał się gość który zamiast własnego zdjęcia ma idola z megadeth. ja bym się nie czepiał gdyby nie komediancki wizerunek, jakby kolesie zrobili sobie jakąś normalną fote bez spiny i pozowania na wielce okultystycznych to byłoby w tym dużo więcej szczerości i mroku niż tak jak widać na załączonym obrazku.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

16-11-2011, 16:45

Dobrze że ty masz własną fotę w avie ;D
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

16-11-2011, 16:47

Myślę ze znalazłaby się jedna osoba choćby której się udało hehe. Zresztą przekrzykiwanie się ze ktoś musi cos nagrać i wykazać się to głupota.
każdy ma prawo oceniać muzykę zarówno jak i muzyk muzyka. Problem w tym ze wielu bierze do siebie słowa krytyki i potem jest oburzenie. Tak samo jak w dyskusjach na forum. Nie bo huj jesteś tępy i nic nie wiesz ja jestem mądrzejszy :)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

16-11-2011, 16:58

Zephyrous pisze:odezwał się gość który zamiast własnego zdjęcia ma idola z megadeth..
ladnie wyszedles na swoim
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
nicram

16-11-2011, 16:59

^LOL
Zephyrous pisze:ja bym się nie czepiał gdyby nie komediancki wizerunek, jakby kolesie zrobili sobie jakąś normalną fote bez spiny i pozowania na wielce okultystycznych to byłoby w tym dużo więcej szczerości i mroku niż tak jak widać na załączonym obrazku.
Zamknij zatem oczy i słuchaj muzyki. Skąd wiesz jaki był ich zamysł, może właśnie komediancko-zdystansowany, bo chcieli zagrać na nosach takich ortodoksów jak Ty?
FENIKS pisze:Myślę ze znalazłaby się jedna osoba choćby której się udało hehe. Zresztą przekrzykiwanie się ze ktoś musi cos nagrać i wykazać się to głupota.
każdy ma prawo oceniać muzykę zarówno jak i muzyk muzyka. Problem w tym ze wielu bierze do siebie słowa krytyki i potem jest oburzenie. Tak samo jak w dyskusjach na forum. Nie bo huj jesteś tępy i nic nie wiesz ja jestem mądrzejszy :)

Źle mnie zrozumiałeś, miałem na myśli, właśnie bezmyślne jebanie dla samej zasady jebania. Mam wrażenie, że niektórzy nawet nie zadali sobie trudu posłuchania ich płyty więcej niż raz, ale za to w kółko powtarzają jakiś slogan, że BoP zżynają z Watain, Sratain i religijny bm. Ja np. owej zżynki nie słyszę.
Ostatnio zmieniony 16-11-2011, 17:01 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
nightspiryt

16-11-2011, 17:01

Zephyrous pisze:ja bym się nie czepiał gdyby nie komediancki wizerunek, jakby kolesie zrobili sobie jakąś normalną fote bez spiny i pozowania na wielce okultystycznych to byłoby w tym dużo więcej szczerości i mroku niż tak jak widać na załączonym obrazku.
dokładnie tak. przykłady pierwsze lepsze:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
[V]

16-11-2011, 17:05

komediancko-zdystansowany to jest ten kombinat hutniczy co sie Furia zwie.
goscie z Blaze of Perdition mają kije w tyłkach i są (próbują być) totalnie powazni co oczywiscie daje dokladnie odwrotny rezultat.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

16-11-2011, 17:07

Ja sobie zadałem trud. Co więcej swego czasu z nimi rozmawiałem i wyczekiwalem płyty sądziłem ze jedynka będzie zajebista po czym wyszczalem się na ten album bo i za dużo mody i zachwycenia się watain deathspell... epka mi juz się spodobała nie wiedzieć czemu i nowa płyta jest spoko i rokuje nadzieje ze może coś być. Wiec to różnie bywa. Osobiście uważam sesje za hmm bez sensu i burzacą obraz tego wszystkiego juz wcześniej było chyba lepiej i dobra droga choć "na czasie".
ODPOWIEDZ