SUMMONING
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- boroowa
- weteran forumowych bitew
[quote][i]Wysłane przez Ihasan[/i]
[nie mów, że nie pamiętasz lekkiego upodlenia "Pod psią i kocią łapą" - ta knajpa jeszcze istnieje?? [/quote]
No ba, jasne że pamiętam:) Co się działo w Kwadracie też:) Kiedy to było? '99?
A knajpę zamknęli jakos rok później
[nie mów, że nie pamiętasz lekkiego upodlenia "Pod psią i kocią łapą" - ta knajpa jeszcze istnieje?? [/quote]
A knajpę zamknęli jakos rok później
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez boroowa[/i]
A knajpę zamknęli jakos rok później [/quote]
tak. `99
szkoda, że zamknęli. Fajny klimat w niej był.
I te 2l. dzbanki piwa po 12 zł.
A knajpę zamknęli jakos rok później [/quote]
tak. `99
szkoda, że zamknęli. Fajny klimat w niej był.
I te 2l. dzbanki piwa po 12 zł.
- boroowa
- weteran forumowych bitew
[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
ty się obłowiłeś przez mój nałóg nikotynowy
diabłu niech będą dzięki, rzuciłem to gówno już kilka lat temu
ale pare perełek ode mie w swoim czasie za grosze wyciągnąłeś
btw, kiedy po płyty wpadniesz?
awurob
hehehe LOL! [/quote]
kurde, stanie się chyba tradycją że bedę skladał wizyty co pół roku:) Mam nadzieję że się zbiorę i jakoś w przyszłyt tyg, brak pojazdu doskwiera a trajtkiem nie lubię się telepać:)
ty się obłowiłeś przez mój nałóg nikotynowy

diabłu niech będą dzięki, rzuciłem to gówno już kilka lat temu

ale pare perełek ode mie w swoim czasie za grosze wyciągnąłeś

btw, kiedy po płyty wpadniesz?

awurob

hehehe LOL! [/quote]
kurde, stanie się chyba tradycją że bedę skladał wizyty co pół roku:) Mam nadzieję że się zbiorę i jakoś w przyszłyt tyg, brak pojazdu doskwiera a trajtkiem nie lubię się telepać:)
I'll give you black sensations up and down your spine
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
"Lugburz" - Dobry materiał, ale dodatkowe wokale pazuzu mnie wkurwiają i nie jestem w stanie tego słuchać.
"Minas Morgul" - Bardzo dobry, zróżnicowany album, najlepszy z wczesnego okresu.
"Dol Guldur" - świetny klimat, ale przynudza.
"Nightshade Forests" - beznadzieja, powinni się wstydzić, że to wydali.
"Stronghold" - Genialny album, uwielbiam, nigdy mi się nie nudzi, ale dobrze się go słucha tylko na słuchawkach.
"Let Mortal Heroes Sing Your Fame" - długo się do tego przekonywałem, jakieś 2 - 3 lata, aż w końcu poszło i dzisiaj go bardzo lubię, podoba mi się zredukowanie gitar i brzmienie, jednak niektóre często powtarzane sample denerwują.
Nowego przesłuchałem tylko pobieżnie, ale nie tego się spodziewałem, miałem nadzieję, że prawie całkowicie zredukują gitary i będzie to coś w stylu Profanum, dobrze by to u nich wypadło.
"Minas Morgul" - Bardzo dobry, zróżnicowany album, najlepszy z wczesnego okresu.
"Dol Guldur" - świetny klimat, ale przynudza.
"Nightshade Forests" - beznadzieja, powinni się wstydzić, że to wydali.
"Stronghold" - Genialny album, uwielbiam, nigdy mi się nie nudzi, ale dobrze się go słucha tylko na słuchawkach.
"Let Mortal Heroes Sing Your Fame" - długo się do tego przekonywałem, jakieś 2 - 3 lata, aż w końcu poszło i dzisiaj go bardzo lubię, podoba mi się zredukowanie gitar i brzmienie, jednak niektóre często powtarzane sample denerwują.
Nowego przesłuchałem tylko pobieżnie, ale nie tego się spodziewałem, miałem nadzieję, że prawie całkowicie zredukują gitary i będzie to coś w stylu Profanum, dobrze by to u nich wypadło.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
- postuje jak opętany!
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
kiedys saczyl sie 'Stronghold' , 'Minas Morgul', 'Let Mortal Heroes ...'. Teraz to do mnie nie trafia. Powiem wiecej, za tymi klawiszkami absolutnie nic sie nie kryje. Dlugie, nudne, pretensjonalne gowno. Wlasciwie wydaje mnie sie, ze z gatunkiem metalowym nie powinni byc teraz kojarzeni.
Coś tam było! Człowiek!
Re: SUMMONING
O bronieniu się jakiejkolwiek płyty tego zespołu obecnie nie ma co gadać, szczególnie jeśli przyjąć dzisiejsze kryteria oceny.Lykantrop pisze:"Minas Morgul" to wg mnie jako jedyny się broni z całej dyskografii Summoning.535 pisze:[He he . Dorzucę "Minas Morgul", a właściwie cały Summoning:)
Wielkim fanem nigdy nie byłem, ale nie powiem, że nie lubiłem. Regularnie wracam tylko do "Lugburz", ewentualnie do "Stronghold", który jest chyba najmniej wiejski z późniejszych płyt. Do reszty prawie wcale, ale pomimo wszystko mam do nich taki zwykły ludzki sentyment. Czasem gdzieś zobaczę okładkę takiego "Minas Morgul" czy innego "Dol Guldur" i po prostu mam ochotę sobie przypomnieć ten casio metal. Wtedy sobie posłucham, uśmiechnę się ironicznie sam do siebie i wracam do poważniejszych rzeczy ;)
-
- rasowy masterfulowicz
- WaszJudasz
O, tak dokładnie, plus to, co w poście otwierającym temat. Zespół, na który mimo wszystko absolutnie nie ma co psioczyć, bo udawać chyba nigdy niczego nie udawali i zawsze od razu słychać było co to i pod co się to je. Też w sumie często mi się wydaje, że chętnie wrzuciłbym do magnetofonu Stronghold.. ale jakoś nie wrzucam.Conflagrator pisze:O bronieniu się jakiejkolwiek płyty tego zespołu obecnie nie ma co gadać, szczególnie jeśli przyjąć dzisiejsze kryteria oceny.
Wielkim fanem nigdy nie byłem, ale nie powiem, że nie lubiłem. Regularnie wracam tylko do "Lugburz", ewentualnie do "Stronghold", który jest chyba najmniej wiejski z późniejszych płyt. Do reszty prawie wcale, ale pomimo wszystko mam do nich taki zwykły ludzki sentyment. Czasem gdzieś zobaczę okładkę takiego "Minas Morgul" czy innego "Dol Guldur" i po prostu mam ochotę sobie przypomnieć ten casio metal. Wtedy sobie posłucham, uśmiechnę się ironicznie sam do siebie i wracam do poważniejszych rzeczy ;)
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
Summoning wiedział kiedy przejść do lamusa, podobnie jak Emperor. przynajmniej zachowali prawie idealną dyskografię.
- Najprzewielebniejszy
Szczycę się tym, że nie słyszałem ani jednej płyty Summoning w całości. Sądzę, że kiedyś gdzieś u jakiejś mrocznej metalówki usłyszałem może ze 2 piosenki, na imprezie.
To dobrze.
To dobrze.
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
Długopisy, Mariusz Wędliniarz, Ty już nie prowokuj.
- Najprzewielebniejszy
kiedy to prawda