TURBOWOLF
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: TURBOWOLF
i to samych zmywaczy kibli pewnie, bo elita dostała zaproszenia:)
- Godspeed YouZF glemp
- rozkręca się
dla porównania podam, że rok temu w tym samym klubie na koncercie nachtmystium było dokładnie 28 osób wliczając 2 kapele :)...sam klub trochę lipa...btw turbowolf jest z bristolu żeby było śmieszniej :)
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Nie mów, że przyszło na nich o 150 osób więcej niż na WIELKIE Nachtmystium?
Through combining traditional thrash-metal sounds and a modern hardcore punk attitude, TURBOWOLF have created one of the most original and exciting releases in recent years. The self-titled debut by the Bristol based quartet storms through thirteen excellently crafted and delivered thrash-punk tracks.
Like a punk-rock warlock conjuring 60’s psychedelia, chainsaw driven punk riffage and surf garage, Turbowolf spasm to life on their debut album. Fans of Dead Kennedy’s, Death From Above 1979, The Bronx and White Stripes will find a treasure trove of scuzzed up.
Bo chodzi o to, aby nikt nie wiedział o co chodzi... :D
Through combining traditional thrash-metal sounds and a modern hardcore punk attitude, TURBOWOLF have created one of the most original and exciting releases in recent years. The self-titled debut by the Bristol based quartet storms through thirteen excellently crafted and delivered thrash-punk tracks.
Like a punk-rock warlock conjuring 60’s psychedelia, chainsaw driven punk riffage and surf garage, Turbowolf spasm to life on their debut album. Fans of Dead Kennedy’s, Death From Above 1979, The Bronx and White Stripes will find a treasure trove of scuzzed up.
Bo chodzi o to, aby nikt nie wiedział o co chodzi... :D
- Godspeed YouZF glemp
- rozkręca się
nie myśl lokalnie, tym bardziej nie działaj globalnie :)
- twoja_stara_trotzky
był taki dowcip w TEJ gazecie:
pracujesz globalnie, zarabiasz lokalnie
pracujesz globalnie, zarabiasz lokalnie
- Godspeed YouZF glemp
- rozkręca się
nie mogę sobie pozwolić na lokalny zarobek przy globalnych wydatkach...nie wiem jak turbowolf (w klubie lokalnie przed klubem.....polacy :))
- witchfinder
- weteran forumowych bitew
Katuję od kilku dni debiut, i w istocie jest bardzo dobry. Kawał świetnego punka ze stonerowymi gitarami.
Teraz bawimy się w prorokowanie:
Płyta ta ma jednak pewien problem: jest na niej sporo pop-punkowych naleciałości i zagrywek w stylu ostatnich płyt The Offspring. Obstawiam, że owszem, będą wielcy, ale pod względem komercyjnym. Zobaczycie za kilka lat ;) Kiedy w 2005 mówiłem (co jest podwójnie zabawne ze względu na mój wiek ;)), że Deathspell Omega będzie (już wtedy był) najlepszym blackowym zespołem od połowy lat 90. i prawdziwym następcą 'tych Wielkich', a ludzie pukali się w głowę, tak powiadam wam, 4-5 lat, i Turbowolf będzie napierdalał wesoły pop-punk z klipami na Vivie. Przeczytane przed chwilą powyższe posty o wyprzedanym gigu tylko mnie w tym przekonaniu utwierdzają.
No, ale zajebistego debiutu i może jeszcze ze 2 albumów na podobnym poziomie nikt im nie odbierze. ;)
Teraz bawimy się w prorokowanie:
Płyta ta ma jednak pewien problem: jest na niej sporo pop-punkowych naleciałości i zagrywek w stylu ostatnich płyt The Offspring. Obstawiam, że owszem, będą wielcy, ale pod względem komercyjnym. Zobaczycie za kilka lat ;) Kiedy w 2005 mówiłem (co jest podwójnie zabawne ze względu na mój wiek ;)), że Deathspell Omega będzie (już wtedy był) najlepszym blackowym zespołem od połowy lat 90. i prawdziwym następcą 'tych Wielkich', a ludzie pukali się w głowę, tak powiadam wam, 4-5 lat, i Turbowolf będzie napierdalał wesoły pop-punk z klipami na Vivie. Przeczytane przed chwilą powyższe posty o wyprzedanym gigu tylko mnie w tym przekonaniu utwierdzają.
No, ale zajebistego debiutu i może jeszcze ze 2 albumów na podobnym poziomie nikt im nie odbierze. ;)
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- twoja_stara_trotzky
8 marca, Hydrozagadka
Tak w ogóle - już załapaliście, że to najciekawszy młody rockowy zespół, jaki się ostatnio na horyzoncie pojawił, czy nadal żyjecie w ignorancji?
Tak w ogóle - już załapaliście, że to najciekawszy młody rockowy zespół, jaki się ostatnio na horyzoncie pojawił, czy nadal żyjecie w ignorancji?
-
- rasowy masterfulowicz
No przecież zamówiłem winylek, tato.
- twoja_stara_trotzky
pytam ignorantów, a nie ciebie, synu.
- Xapapote
streetcleaner pisze:No przecież zamówiłem winylek, tato.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
A ja poczekam na cos wiecej, bo choc ta plyta jest fajna, energiczna itd to jakos nieszczegolnie mi sie chce do niej wracac, o kupowaniu nie wspominajac
- Skaut
- twoja_stara_trotzky
-
- rozkręca się
Znakomity debiut, nie wiem czy w tym roku oprócz "Hisingen Blues" w kategorii rockowego rzemiosła jest coś lepszego, przynajmniej dla mnie. Kompletny luz, energia i polot wylewają się z tej płyty hektolitrami. Pomimo prostoty pełno na niej smaczków i odważnych odniesień do innych gatunków. Czegoż tu nie ma? Dodatkowo zajebiście podoba mi się fakt, że już na debiucie słychać wyraźnie, że goście mają charakterystyczny styl, który niby bazuje na kurewsko starej recepturze, a wydaje się niesamowicie świeży. No i ten lekko schizowy klimacik dzięki elektronice. Myślałem, że w związku z tym, że jestem stary i pomarszczony nie będzie mi dane poczuć w teraźniejszości tego co przy klasycznych nagraniach dwadzieścia lat temu. A tutaj Graveyard i Turbowolf kompletnie wystrzelały mnie po mordzie.
Хороший русский - мертвый русский.
- twoja_stara_trotzky
-
- rasowy masterfulowicz
bo to Twój kolega :D
- twoja_stara_trotzky
Jest coś w tym Turobowolf - w sobotę piliśmy z kumplem całą noc i puszczałem mu różne lepsze lub gorsze nowości. Dopiero przy TURBOWOLF się ożywił i od razu sobie zamówił płytę. A gość właściwie słucha tylko black metalu, trochę thrashu ... i przede wszystkim Motorhead.
Martwi mnie tylko bardzo słaba dystrybucja ich płyty. Po teledyskach sądziłem, że wyda ich jakaś duża wytwórnia i ich debiut będzie leżał w każdym Empiku i Media Markt, a tu znów trzeba się gimnastykować... O ile nam się chce, to przeciętnemu Kowalskiemu już nie bardzo. Może niestety przepaść w odmętach historii - mimo starań Trotzkiego.
Martwi mnie tylko bardzo słaba dystrybucja ich płyty. Po teledyskach sądziłem, że wyda ich jakaś duża wytwórnia i ich debiut będzie leżał w każdym Empiku i Media Markt, a tu znów trzeba się gimnastykować... O ile nam się chce, to przeciętnemu Kowalskiemu już nie bardzo. Może niestety przepaść w odmętach historii - mimo starań Trotzkiego.
- Duvelor
Za słowami powinny pójść czyny. Trocki powinien sprowadzić kilkaset płyt i gonić je na forum po sztukasie :)
I tym samym sposobem, podobnie jak w przypadku np. Samael "Worship Him", większość nakładu trafiłaby do Polski ;)
I tym samym sposobem, podobnie jak w przypadku np. Samael "Worship Him", większość nakładu trafiłaby do Polski ;)
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗