wyprzedane gigi.

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

Re: wyprzedane gigi.

10-12-2011, 17:15

empir pisze:Z tych na które jechałem (choć nie zawsze udało się wejść) to:
metallica w spodku - nie pamiętam roku ale w latach '90, z opowiadań słyszałem że jakieś ruchome sceny były i inne efekty
to chyba ten poloadowy w `96, kiedy organizatorzy brutalnie zgwałcili przepisy p/poż zapychając Spodek w 120% (co to kurwa za pomysł żeby Metallicę do Spodka ładować)
z tych na których ja byłem to na pewno Deicide w `99 i Iron Maiden rok później w Torwarze
no i zeszłoroczny Lustmord na którym żałowałem że nie zostałem konikiem :))))
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

10-12-2011, 17:22

Chyba tak, po load. Z tego co pamiętam to ta trasa była klubowa właśnie. Ciężko byłoby tą scenografię wykorzystać na stadionie. Skandalem to było zorganizowanie tylko 1 koncertu w PL.
Na tym koncercie Deicide też byłem. Fakt, był mega tłok.
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

10-12-2011, 17:35

i z prawdopodobnych - spora szansa że wyprzedany byłby Tattoo The Planet w Spodku, gdyby BinLadenowi nie zachciało się go odwołać (kilka było rotacji ze składem ale ostatecznie stanęło na: Slayer/Pantera/Biohazard/CradleOfFilth - no nie ma chuja żeby w 2001 na taki skład się 10 000 luda nie zwaliło)
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

10-12-2011, 19:27

kurwa miałem bilet na ten koncert ale wydawało mi się że tylko sleja i pantera miały grać.
to chyba najlepszy koncert który się nie odbył (i Piona go nie organizował)
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

10-12-2011, 22:40

mea culpa, Kredki wtedy wskoczyły zamiast Biohazardu, a nie obok - tak czy siak, odwołaniem tego spędu dziś jestem wkurwiony chyba jeszcze bardziej niż 10 lat temu, bo wtedy przynajmniej miał człowiek nadzieję że jeszcze Panterę kiedyś zobaczy, co prawda nie w killzestawie ze Slayerem ale jednak. A tu dupa.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-12-2011, 23:42

empir pisze: to chyba najlepszy koncert który się nie odbył (i Piona go nie organizował)
Chyba najlepszy koncert jaki sie nie odbył to koncert Vader, Cryptopsy, Kataklysm, Aborted, Catastrophic i chyba coś jeszcze, w Warszawie, 12 września 2001 roku. taki zestaw a poszedł się jebać.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

11-12-2011, 00:11

No weź przestań że wolałbyś zobaczyć zestaw Vader, Cryptopsy, Kataklysm, Aborted, Catastrophic i chyba coś jeszcze bardziej niż Slayer, Pantera i Biohazard (czy zamiast nich COF z jeszcze małą ilością pedalskich songów)
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

11-12-2011, 09:27

Na ten to nawet biletu nie kupiłem - Vader gra w Polsce regularnie, Cryptopsy miało raptem jedną fajną płytę, z Kataklsym podobała mi się tylko nazwa i okładki, a reszty nie znałem i do dziś nie znam. No i uniknąłem wtopienia całkiem sporej jak dla mnie wtedy sumy. Same plusy :)
No i nie czarujmy się, ten zestaw co najwyżej nadawałby się do rozgrzania kabli i przed Panterą, i przed Slayerem. I nawet w sumie bardziej by pasował od Cradle Of Filth ;) (swoją drogą, ciekawe jak publika panterowo-slayerowa przywitałaby Kredki, powtórka z System Of A Down prawdopodobna - albo olewka i sączenie piw w korytarzu).
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

11-12-2011, 11:31

No z COF byłoby ciężko.
Choć wtedy mieli na koncie same niezłe płyty.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-12-2011, 11:34

empir pisze:No weź przestań że wolałbyś zobaczyć zestaw Vader, Cryptopsy, Kataklysm, Aborted, Catastrophic i chyba coś jeszcze bardziej niż Slayer, Pantera i Biohazard (czy zamiast nich COF z jeszcze małą ilością pedalskich songów)
Najchętniej zobaczyłbym oba, ale gdybym miał wybierać tylko jeden, to pewnie ten w Warszawie. Summa summarum, nie odbyły się obydwa, więc nikt nie jest poszkodowany. :)
Awatar użytkownika
jaszyn
postuje jak opętany!

11-12-2011, 18:48

Vader kilka lat temu we Wrocławiu w madnessie, byłem jedną z ostatnich osób, której udało się wejść, zasunęli bramę i trochę ludzi zostało na ulicy, a klub był napchany, że ledwo szło się ruszyć
Awatar użytkownika
Deviant
w mackach Zła

11-12-2011, 18:56

Samael/Moonspell/Rotting christ/Sirrah w starym Mega Clubie.Pełno ludzi na zewnątrz zostało,a Sakis rzucał koszulki tym co się nie dostali(97 rok chyba).
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

11-12-2011, 18:57

pamiętam to samo było z katem w lublinie kilka lat temu. tłumy były takie, że nie dość, że zamknęli szatnię, to jeszcze nie wypuszczali z głównej sali do kibla. oczywiście o jakimkolwiek ruchu można było zapomnieć, właściwie to miałem wrażenie, że ci wszyscy "surferzy", którzy wskakiwali ludziom na łby (a było ich mnóstwo) robili to tylko po to, by się rozruszać.
całe szczęście, że nie dałem się wtedy skusić na lewe bilety od przesiębiorczych fanów bo bym chuja wszedł. za to w kasie pojawiały się coraz to nowe i nowe pliki biletów, chyba je sprzedawali dopóki fizycznie niemożliwe było wcisnąć do graffiti więcej bydła.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

11-12-2011, 19:22

Deviant pisze:Samael/Moonspell/Rotting christ/Sirrah w starym Mega Clubie.Pełno ludzi na zewnątrz zostało,a Sakis rzucał koszulki tym co się nie dostali(97 rok chyba).
Z tego co kojarzę to z tych co stali pod klubem, sporo miało już kupione bilety - więc to oddzielna kategoria "przesprzedane koncerty". ;))
Awatar użytkownika
Godplayer
w mackach Zła

11-12-2011, 20:21

evildead pisze:i z prawdopodobnych - spora szansa że wyprzedany byłby Tattoo The Planet w Spodku, gdyby BinLadenowi nie zachciało się go odwołać (kilka było rotacji ze składem ale ostatecznie stanęło na: Slayer/Pantera/Biohazard/CradleOfFilth - no nie ma chuja żeby w 2001 na taki skład się 10 000 luda nie zwaliło)
empir pisze:Kurwa miałem bilet na ten koncert ale wydawało mi się że tylko sleja i pantera miały grać.
To chyba najlepszy koncert który się nie odbył (i Piona go nie organizował)
evildead pisze:mea culpa, Kredki wtedy wskoczyły zamiast Biohazardu, a nie obok - tak czy siak, odwołaniem tego spędu dziś jestem wkurwiony chyba jeszcze bardziej niż 10 lat temu, bo wtedy przynajmniej miał człowiek nadzieję że jeszcze Panterę kiedyś zobaczy, co prawda nie w killzestawie ze Slayerem ale jednak. A tu dupa.
I znowu źle. Z tego co ja pamiętam, to pierwotny skład był następujący: Pantera, Slayer, Cradle of Filth, Static-X i Sceptic. Po tym jak chłopaki od Bin Ladena chcieli sobie polatać amerykańskimi samolotami i za bardzo im to nie wyszło, z trasy zrezygnowała Pantera. Jej miejsce miał zająć Biohazard, a kiedy i oni też zrezygnowali organizator wynalazł Vision of Disorder. W Polsce koncert odwołano, bo do organizatora zgłosiło się w chuj ludzi, którzy chcieli zwrotu kasy za bilety. W większości byli to ludzie, którzy jechali tam tylko na Panterę. Ja też miałem bilet, dostałem go w niedzielę po południu, wieczorem dowiedziałem się, że koncert odwołano (koncert miał być we wtorek chyba). Oczywiście brak Pantery był jakimś tam bólem w dupie, ale na samego Slayera też miałem jechać.
Jedynym wyprzedanym koncertem na którym byłem to XXV Vadera , na resztę można chyba było wejść bez problemu. Nie jestem pewny co do Slayera w 2002, ludzi było od chuja wtedy w Stodole...
Kaim
zaczyna szaleć

11-12-2011, 21:24

Też byłem na tym Slayerze w Stodole. Sala wypełniona po brzegi. Miłośnicy "oglądania" koncertów mieli wtedy przejebane bo jeżeli dobrze pamiętam większość koncertu cała sala nakurwiała jak dzika.
ODPOWIEDZ