AMON - bracia Hoffman kontratakują!

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

Re: bracia Hoffman kontratakują!

07-11-2011, 22:27

Oczywiście, że tak. Nie rozumiem, jak się mogłem jako nastolatek jarać takim np. Mortification (zresztą wymieniłem to w temacie "Mea Culpa"), a akurat nowy kawałek Amon to jest mniej więcej ten sam poziom, tylko różnica polega na tym, że to kupsko wysrane 20 lat później. Nie ma siły, żeby taki przenoszony kloc nie śmierdział gorzej niż cokolwiek.
Ostatnio zmieniony 07-11-2011, 22:30 przez koreaniec, łącznie zmieniany 1 raz.
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

07-11-2011, 22:30

Przesluchalem numer z klipu... a idz Pan w chuj, nuda i plastik, nie lubie takiego death metalu w ktorym o nic nie chodzi.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
DCI Hunt

08-11-2011, 00:31

Niestety, nie jest to to co chciałem usłyszeć.
Ritual
zaczyna szaleć

14-11-2011, 22:40

Żeby było śmieszniej:

Ten film wideo jest już niedostępny z powodu otrzymania roszczenia dotyczącego praw autorskich przez Eric Hoffman.
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

14-11-2011, 23:02

hcpig pisze:wow zawsze wydawało mi się że klipy robi się dla promocji żeby jak najwięcej ludzi je obejrzało no ale ktoś się tutaj najwyraźniej z wackiem na głowy pozamieniał.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

14-11-2011, 23:04

Ritual pisze:Żeby było śmieszniej:

Ten film wideo jest już niedostępny z powodu otrzymania roszczenia dotyczącego praw autorskich przez Eric Hoffman.
Może podkulił ogon i zrozumiał jakie to jest słabe.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

14-11-2011, 23:06

Ja myślę że miał dosyć tych pasożytów co oglądają teledysk za darmo zamiast dwa dolary zapłacić.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

15-11-2011, 00:46

Zrobiłem na złość Hoffmanowi i dodałem teledysk tutaj:
http://w316.wrzuta.pl/film/8mds1yROAQE/amon_-_among_us

Próbowałem też wrzucić na youtube, niestety po od razu po zamieszczeniu teledysk został usunięty.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-11-2011, 15:58

Headcrab pisze:Ja myślę że miał dosyć tych pasożytów co oglądają teledysk za darmo zamiast dwa dolary zapłacić.
Widać kryzys w Stanach pełną gębą, Hoffmanowie nie mają co do gara włożyć, więc aby obcować z ich sztuką trza płacić.
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

15-11-2011, 16:43

osobiście jestem rozczarowany tym co robią...kiepskie to i nijakie....
Pacjent

15-11-2011, 16:57

Po co nam jakieś przeterminowane danie z Ameryki gdy możemy spróbować czegoś świeżego zza naszej południowej granicy:

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

27-11-2011, 08:35

KAKAESIAK pisze:plastik death metal made in usa, a szkoda bo miałem nadzieje na troche dziczy co nie zmienia faktu że i tak lepiej niż na ostatnich 3 płytach Deicide
Na pewno słabiej niż na "The stench of redemption", ale dramatu nie ma. Nie zmienia to faktu, że ja płyty z taką muzyką nie kupię. W każdym razie nie czekałem na to, więc rozczarowania nie ma.
Odnosząc się jeszcze do kilku komentarzy z ostatnich stron: dla mnie to i tak jest lepsze (muzycznie, nie wizualnie) niż mistrzowie regat po akwenie trendów z BEHEMOTH czy mistrzowie nijakości z HATE (to konkretnie do Kingu). DEMENTOR wklejony przez Pacjenta, chyba rzeczywiście ciekawszy, ale różnica w poziomie minimalna i również nie ma się czym podniecać. Szkoda czasu, miejsca na półce i pieniędzy na to wszystko, choć debiut AMON trudno tak od razu skreślić.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

27-11-2011, 10:41

Gore_Obsessed pisze: Odnosząc się jeszcze do kilku komentarzy z ostatnich stron: dla mnie to i tak jest lepsze (muzycznie, nie wizualnie) niż mistrzowie regat po akwenie trendów z BEHEMOTH
Zmiany stylistyczne i wpływ pewnych zespołów to fakt. Natomiast faktem jest też to, że sami kreują coś, co znajduje naśladowców (m.in. A Hill To Die Upon, tylko muzycznie), a i paru muzyków ćwiczy i nagrywa ich covery instrumentalne. Rzecz która na starcie plasuje ten zespół ponad ekipami, które ani nie znajdują naśladowców, ani nikt się nie kwapi by grać ich numery.
Gore_Obsessed pisze: czy mistrzowie nijakości z HATE (to konkretnie do Kingu)
Chyba sobie żartujesz, zespół rozpoznawalny natychmiast. Daj mi 10 kapel które grają tak jak np. na Anaclasis czy Morphosis.
est
mistrz forumowej ceremonii

04-01-2012, 16:42

Słyszał ktoś ten album, czy tylko teledysk został dla potomnych?
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

04-01-2012, 17:24

Chyba dla ułomnych.

Na oficjalnej stronie jest informacja, że ma to wyjść jakoś w styczniu.
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

04-01-2012, 18:34

Kingu pisze:paru muzyków ćwiczy i nagrywa ich covery instrumentalne. Rzecz która na starcie plasuje ten zespół ponad ekipami, które ani nie znajdują naśladowców, ani nikt się nie kwapi by grać ich numery.
Jasne. :) Ciekawe ile dzieciaków gra numery TRIVIUM?
Kingu pisze:Chyba sobie żartujesz, zespół rozpoznawalny natychmiast. Daj mi 10 kapel które grają tak jak np. na Anaclasis czy Morphosis.
Nie podam, bo stronię od takiej bezpłciowej łupanki. W miarę rozpoznawalny tylko wokal i "Fountains...". Dla mnie to nieco wyrastający ponad przeciętność przedstawiciel polskiego plastikowego grania w stylu Empire records.
Kiedyś nie było w tym przynajmniej plastiku.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

04-01-2012, 19:38

Gore_Obsessed pisze: Ciekawe ile dzieciaków gra numery TRIVIUM?
Nie wiem, nie interesuje mnie ten zespół i nie wiem czemu ma służyć to porównanie. Czy gra to dzieciak, czy dziadek to bez znaczenia - muzyk. Zresztą niejeden dzieciak zmiata weterana.
Gore_Obsessed pisze: Nie podam, bo stronię od takiej bezpłciowej łupanki. W miarę rozpoznawalny tylko wokal i "Fountains...". Dla mnie to nieco wyrastający ponad przeciętność przedstawiciel polskiego plastikowego grania w stylu Empire records.
Kiedyś nie było w tym przynajmniej plastiku.
Jak zespół który jest nie do pomylenia z innymi może być bezpłciowy.
Kiedyś gdzie indziej nagrywali i produkcje studyjne były inaczej zrealizowane, wcale nie lepiej.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

04-01-2012, 20:02

Kingu pisze:Nie wiem, nie interesuje mnie ten zespół i nie wiem czemu ma służyć to porównanie. Czy gra to dzieciak, czy dziadek to bez znaczenia - muzyk. Zresztą niejeden dzieciak zmiata weterana.
Chodzi o to, że ilość osób grająca covery danego zespołu jest mało istotnym (jeśli w ogóle wartym brania pod uwagę) kryterium.
Kingu pisze:Jak zespół który jest nie do pomylenia z innymi może być bezpłciowy.
Jest do pomylenia. Tak jak wspomniałem wcześniej w zasadzie tylko wokal jest rozpoznawalny. Brzmienie kompletnie pozbawione własnej tożsamości. Poza tym co mamy? Głównie jednostajny, monotonny blast brzmiący prawie jak automat perkusyjny, całkowicie bezpłciowe riffy i jeden udany kawałek na kilka lat.
Nasum

05-01-2012, 08:06

Kurt pisze:Chyba dla ułomnych.

Na oficjalnej stronie jest informacja, że ma to wyjść jakoś w styczniu.
Widzę, że specjalnego ciśnienia na ten album nie ma, skoro nikt nawet nie interesuje się kiedy jest premiera. :)
Dzeus1973
starszy świeżak

05-01-2012, 19:31

Jakie ciśnienie????? Tak samo jak Deicide sie wypalili.
ODPOWIEDZ