NAPALM DEATH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: NAPALM DEATH

06-01-2012, 20:06

Dla mnie ND był zawsze kapelą bardziej wpływową i ważniejszą niż Entombed, który wszak lubię i cenię, ale to nie to samo. Nawet o dorobek tutaj nie chodzi, bo akurat Napalm wygrywa i na tym polu, ale o czysto sentymentalne odczucia, które sa silniejsze w przypadku brytoli - ich muzyka trafiała do mnie bardziej niż muzyka szwedów, i na to już nic nie poradzę. Czekam z niecierpliwością na nowy album, i podejrzewam, że w zestawieniu za 2012 o ile żadna kometa w Ziemię nie pierdolnie, to będzie wysoko - podium pewne, pytanie która lokata?
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

06-01-2012, 20:08

kawałek miazga! te wściekłe wokale Marka .... ja pierdolę!
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
Pacjent

06-01-2012, 20:10

Nasum pisze:Dla mnie ND był zawsze kapelą bardziej wpływową i ważniejszą niż Entombed
Stawiam zdecydowanie wyżej Napalm Death, ale z grona kapel, które wzorowały się na ww. "oponentach" stawiam na grupę hołdującą szwedzkiemu death metalowi.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Nasum

06-01-2012, 20:11

Xapapote pisze:kawałek miazga! te wściekłe wokale Marka .... ja pierdolę!
Wokale rzeczywiście wściekłe. :) Będzie petarda!
est
mistrz forumowej ceremonii

06-01-2012, 20:38

Mark się wścieka bo nie może zjeść kotleta:D
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

06-01-2012, 20:40

Obrazek

Barneyowi tylko hitlerowskie wąsiki jebnąc i hailować, hailowac!!
Pacjent

06-01-2012, 20:43

Shane natomiast ma antyirokeza.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

06-01-2012, 20:44

Kurt pisze:Nie wiem co ma w sobie ten zespół, ale wystarczyło, że odpaliłem powyższy link i momentalnie na ryju pojawił się banan a głowa bezwiednie zaczęła się kiwać do rytmu ;) Niepodrabialny styl, a po tym wałku jestem spokojny o nową płytę :D (nie to, żebym wcześniej miał jakieś wątpliwości ;))
+1
byrgh pisze:jak na ND to slabiutko, zachowawczo i bez polotu, pociagniety watek z tych co gorszych numerow z TWFNS
Twoja stara zachowawczo Cie robiła... :) Chyba musisz nadrobić ostatnie 20 lat... Napalm w doskonałym stylu. Czuć echa niedocenionej Fear Emptiness Despair...
byrgh
zahartowany metalizator

06-01-2012, 20:53

po genialnej SC rownia pochyla, JA tak to widze, nie mowie "TAK kurwa jest" :) jesli to reprezentatywny numer to wyzej "Time Waits..." nie podskocza
Awatar użytkownika
Godplayer
w mackach Zła

06-01-2012, 21:07

Analripper pisze:Czuć echa niedocenionej Fear Emptiness Despair...
Jak to niedocenionej? Toż to najlepszy (nie najważniejszy) ich album. Przynajmniej dla mnie.
Nowy numer świetny, napakowany wściekłością, jest gęsto i brutalnie. Co prawda liczyłem na płytę w stylu numeru nagranego dla Decibela, ale i taką petardą nie pogardzę. Marek rządzi!
Nasum

06-01-2012, 21:13

est pisze:Mark się wścieka bo nie może zjeść kotleta:D
Natomiast Danny wygląda jakby tych kotletów zjadał za dużo :D
Awatar użytkownika
night_goat
zaczyna szaleć

06-01-2012, 23:46

byrgh pisze:po genialnej SC rownia pochyla, JA tak to widze, nie mowie "TAK kurwa jest" :) jesli to reprezentatywny numer to wyzej "Time Waits..." nie podskocza
Blablabla, uwielbiam pierdolenie po jednym kawałku.
Kawałek zajebisty, jak zawsze zresztą.
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Maria Konopnicka

06-01-2012, 23:55

Nawet nie włączam tego nowego kawałka - czekam na płytę i w chwili jej premiery kupuję. W przypadku tej kapeli tak robię od lat - a mam wrażenie, że od płyty "Enemy of the Music Business", po lekkim spadku formy na trzech poprzednich - chłopaki przeżywają drugą młodość. Na koncertach zabijają. Kto nie złamał nigdy nosa na ich koncercie, ten tak naprawdę nigdy nie zrozumie czym jest Napalm Death :)))))
Awatar użytkownika
Bolt
weteran forumowych bitew

07-01-2012, 00:03

night_goat pisze:
byrgh pisze:po genialnej SC rownia pochyla, JA tak to widze, nie mowie "TAK kurwa jest" :) jesli to reprezentatywny numer to wyzej "Time Waits..." nie podskocza
Blablabla, uwielbiam pierdolenie po jednym kawałku.
Kawałek zajebisty, jak zawsze zresztą.
Dokładnie tak. Nawet te wokale w tle nie drażnią.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-01-2012, 00:19

Pacjent pisze:
Wspaniały!
Fajny ten Voivod. :D
byrgh pisze:jak na ND to slabiutko, zachowawczo i bez polotu, pociagniety watek z tych co gorszych numerow z TWFNS
Chyba się z barszczem na uszy zamieniłeś, bo ten numer kasuje całe Time Waits For No Slave.
Maria Konopnicka pisze:Wczoraj włączyłem sobie Time Waits for No Slave. Kurwa! Jaka to jest zajebista płyta - cudowne wokale, wspaniałe brzmienie i doskonałe riffy! Napalm Death >>>> Entombed :)
Akurat Time Waits For No Slave to najsłabszy Napalm z ostatnich nastu lat.
A co do równania, podobny poziom zespołów, czy tak trzy klasy wyżej niż np. Cannibal Corpse. :D
Maria Konopnicka

07-01-2012, 00:37

Ich ostatnie albumy prezentują wysoki i bardzo zbliżony poziom, Time Waits No Slave nie odstaje nawet na milimetr - doskonała płyta, proponuję przesłuchać ją więcej niż dwa razy oraz wybrać się na koncert i zderzyć się z tym repertuarem na żywo. Co do kwestii Cannibal Corpse - wyjątkowo nędzna prowokacja. Gdybyś miał większe pojęcie o death metalu to wiedziałbyś, że to jeden z najważniejszych zespołów tego gatunku, wymagający jednak od słuchacza większego obycia z tą stylistyką niż prostrzy, bardziej bezpośredni i rockowy Entombed. :)
Awatar użytkownika
night_goat
zaczyna szaleć

07-01-2012, 00:43

Maria Konopnicka pisze:prostrzy)
Błagam : DDD
Poza tym, mimo mojej sympatii dla Cannibal Corpse, to jednak Entombed jest zespołem stojącym klasę wyżej.
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Mort
rasowy masterfulowicz

07-01-2012, 00:48

O ile moze kiedys mialbym problem czy postawic Entombed nad Cannibal Corpse czy na odwrot, to ostatnie kilka lat rozwiało moje wątpliwości. Cannibal Corpse jest dla mnie lepszym zespolem i z roku na rok mój szacunek dla nich rośnie. Kurwa nawet czasem rano czuje, ze moja milosc do ich muzyki jest wieksza niz o poranku dnia poprzedniego.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-01-2012, 00:48

jaki ty głupi jesteś Marian :D
przecież to oczywiste, że płyt takich zespołów, jak Napalm Death człowiek słucha wiele razy, nim wyda osąd - to ty chyba nie przetrawiłeś dostatecznie kilku ich ostatnich krążków, że twierdzisz, że Time... nie odstaje ani na milimetr od takiego Smear Camapign na przykład. bo to nawet drzewo by stwierdziło różnicę, jakby się osłuchało. pochłaniasz te 4-ligowe płyty na pęczki i już zupełnie ci się optyka zatarła. masz rację, nie mam pojęcia o death metalu, nie mam pojęcia o black metalu, na szczęście są osoby takie jak ty, które mają pojęcie o metalu w ogóle. takie, że jeszcze trzy lata temu o Voivod - jednej z inspiracji chłopaków z Napalm Death zresztą - że to muzyka kabaretowa. dzięki bogu za takich ekspertów.
Mort
rasowy masterfulowicz

07-01-2012, 00:50

Ja to slysze tak, ze Smear Campaign to byl ich szczyt formy od czasu Enemy. Time Waits For No Slave dawal rade ale nie czulem tej podniety co przy poprzednich kilku krazkach.
I AM MORBID
ODPOWIEDZ