GRAVELAND

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
nightspiryt

Re: GRAVELAND

13-01-2012, 01:20

graveland ma zajebistą, oldschoolową stronę w sieci
Maria Konopnicka

13-01-2012, 01:45

HobGoblin pisze:
Hellpiss pisze:http://www.graveland.org/index.php?opti ... &Itemid=27

LOL, kurwa! A mówią, że Behemoth jest żenujący. to co powiedzieć o tym? W końcu ktoś spotkał yeti. :-)
Wolę to, niż np. facetów z Sabbat w samych galotach, szczerzących zęby do obiektywu.
Obrazek
Od Sabbat uprzejmie proszę się odpierdolić.
A co do tych fotek - dla mnie trochę śmieszne, ale w sumie.... niedawno przebierałem się za Freediego Krugera i chodziłem po mieście, więc kim jestem, żeby krytykować te foty. :))
Awatar użytkownika
HobGoblin
zaczyna szaleć

13-01-2012, 02:33

ultravox pisze:Nie jestem fanem Sabbat, ale akurat na tym zdjęciu wyglądają jak klasyczna metalowa kapela, także mimo wszystko jakoś bardziej to do mnie przemawia niż woje walczący z potworami.
A ja z kolei wolę takie sesje Graveland od "klasycznych metalowych kapel". I nie ogarniam dlaczego przebrany w zbroję z epoki człowiek ma być bardziej śmieszny od szczerzącego zęby do obiektywu metalowca.
Ceterum censeo Mosquam delendam esse.
535

13-01-2012, 06:33

Dlatego najlepsze sesje zdjęciowe to takie, gdzie nikt nie musi nikogo udawać i wspomagać swojej twórczości kontrowersyjnymi dodatkami. Czysty, schludny, miły i ładny, oraz ponadczasowy image jest zawsze w cenie.
Obrazek
Obrazek

vs

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Clochard
weteran forumowych bitew

13-01-2012, 07:51

Mam taką samą kurtkę jak Szczery ;)
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

13-01-2012, 08:30

535 pisze:Obrazek
Idźmy na wschód! Tam musi być jakaś cywilizacja.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

13-01-2012, 08:39

HobGoblin pisze:
ultravox pisze:Nie jestem fanem Sabbat, ale akurat na tym zdjęciu wyglądają jak klasyczna metalowa kapela, także mimo wszystko jakoś bardziej to do mnie przemawia niż woje walczący z potworami.
A ja z kolei wolę takie sesje Graveland od "klasycznych metalowych kapel". I nie ogarniam dlaczego przebrany w zbroję z epoki człowiek ma być bardziej śmieszny od szczerzącego zęby do obiektywu metalowca.
Co kto lubi. Ja wolę taki klasyczny metalowy wizerunek. Może dlatego, że twórczość Venom, Possessed czy Bathory jest mi dużo bliższa niż jakiegokolwiek zespołu poruszającego się w klimatach "pogańskich". A co do tej śmieszności, to dla mnie te zdjęcia są zabawne ze względu na udział tego pana przebranego za śnieżnego stwora, nie chodzi mi o człowieka w "zbroi". Przyznaję, że są profesjonalnie zrobione i być może pasują do dzisiejszego konceptu Graveland, ale nic nie poradzę na to, że mnie to bawi, tak samo jak bawił mnie koleś z Arckanum przebrany za trolla. Jeśli ktoś lubi takie przebieranki, to nie widzę problemu, ale przecież nie musi mi się to podobać, tak samo jak Tobie nie muszą podobać się stroje i miny panów z Sabbat.
Awatar użytkownika
aginsiak
w mackach Zła

13-01-2012, 08:47

535 pisze:Dlatego najlepsze sesje zdjęciowe to takie, gdzie nikt nie musi nikogo udawać i wspomagać swojej twórczości kontrowersyjnymi dodatkami. Czysty, schludny, miły i ładny, oraz ponadczasowy image jest zawsze w cenie.
Obrazek
Fajna fota.
shadowthrone
postuje jak opętany!

13-01-2012, 09:18

a ja mam taką "koszulkę" jak ten dziwak w środku :)

Nie mam na myśli oczywiście Autopsy, ale tego "woja".

a nawiązując do nowej sesji Graveland, to rozumiem, że teraz Darken śpiewa o walce ze śnieżnym potworem.
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

13-01-2012, 09:55

W sumie Graveland to taki Behemoth sceny pagan metalowej no nie?
Awatar użytkownika
Clochard
weteran forumowych bitew

13-01-2012, 10:29

Same kontrowersje. ;-)
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

13-01-2012, 11:34

Hellrocker pisze:Ale toc to zwykly Krampus jest. Tutaj w Austrii na poczatku grudnia cale szeregi tego przechodza przez miasta i strasza dzieci. To ma cos wspolnego z mikolajem, Krampus niby ma byc demoniczna odpowiedzia na mikolaja, tamten rozdaje prezenty dobrym, a ten bije rozga zle. Jak sie jednak maja swiateczne mity do Graveland nie wiem, nie czytalem tekstow...
W paru krajach Europy zachodniej pojawiają się podobne, włochate demony, które straszą zimową porą po lasach i w górach, niewiele to jednak wspólnego z tradycją chrześcijańską.
Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

13-01-2012, 11:49

Ktoś musi obronić białą dziatwę.

Obrazek
maximum walrus yields maximum walrus

:3
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

13-01-2012, 11:53

Xapapote pisze:Idźmy na wschód! Tam musi być jakaś cywilizacja.
Podobno jakieś dwa, trzy dni po premierze już tego tekstu nie było ;)
maciej pisze:Mam taką samą kurtkę jak Szczery ;)
Nie tylko ;)
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

13-01-2012, 23:40

dobre foty ! 100% Graveland i tyle.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

14-01-2012, 16:04

Obrazek
Podobną scenę widziałem jak byłem na szkolnej wycieczce w Biskupinie :D może to zdjęcie właśnie stamtąd
Maria Konopnicka

14-01-2012, 16:16

Fotki Autopsy i Voivod są nudne - nie chciałbym, żeby wszystkie kapele miały takie sesje zdjęciowe. Fotki na "Thousand Swords" bardzo mi się podobały (w wersji czarno-białej) - pamiętam, że niektórzy lali z nich, a ja nie widziałem i nie widzę w nich niczego śmiesznego.
Realista pisze:W sumie Graveland to taki Behemoth sceny pagan metalowej no nie?
Nie, bo Graveland robi swoje, nie ma parcia na szkło, a poza tym nagrał kilka świetnych płyt i wniósł do muzyki coś swojego. Rzekłbym, że te dwa zespoły poszły dokładnie w skrajnie przeciwnych kierunkach.
A foty Darkena walczącego z Yeti są dla mnie trochę obciachowe, ale nie tak obciachowe jak uśmiechnięty Adaś na okładce pisma dla Pań za 1,99 zł.
535

14-01-2012, 18:54

Maria Konopnicka pisze:Fotki Autopsy i Voivod są nudne - nie chciałbym, żeby wszystkie kapele miały takie sesje zdjęciowe.
Szczerze mówiąc wolę, by zespół miał nudne fotki, a ciekawą twórczość. Część muzykantów swą marność maskuje głupawymi wywiadami, fotkami, sesjami i tylko pióra w dupie brak do kompletu.
Maria Konopnicka

14-01-2012, 19:17

535 pisze:Szczerze mówiąc wolę, by zespół miał nudne fotki, a ciekawą twórczość.
To jest jasne - ale jeszcze fajnie jak ma ciekawy wizerunek i ciekawą twórczość. W sumie jakbym sam grał w jakiejś kapeli to pewnie bym się w żadne fotki w ogóle nie bawił, a jakby już jakieś wymusiła wytwórnia to wyglądałbym na nich tak jak w tej chwili (no może bym się uczesał) :) Z drugiej strony - jakbym grał w kapeli jak miałem lat 16-18 to jestem pewien, że bardzo chętnie zadbałbym o jakąś efektowną, obsceniczną sesję fotograficzną, pełną kwi, przemocy i seksu z rogatymi czworonogami. :)))
535 pisze:Część muzykantów swą marność maskuje głupawymi wywiadami, fotkami, sesjami i tylko pióra w dupie brak do kompletu.
Im się baty należą przede wszystkim za marność, a nie za wygłupy przy okazji tej marności.
Wiesz - jeszcze pozostaje pytanie - po co swój wizerunek się kreuje? Nie mam wątpliwości, że Nergal kreuje swój wizerunek dlatego, że taka jest konwencja muzyki, którą tworzy - stara się o profesjonalne sesje zdjęciowe, bo one przyciągają dzieciaki, które słuchają ich muzyki i chodzą na koncerty. Wizerunek jest narzędziem do osiągnięcia jakiegoś określonego celu.
W przypadku Graveland mam wrażenie, że jest inaczej - nie znam Roba, ale przypuszczam, że on naprawdę fascynuje się tym co kreuje w wizualnej warstwie Graveland i nie robi tego dla poklasku dzieciaków, ale dlatego, że chce to robić. Mam wrażenie, że ten wizerunek nie jest żadnym narzędziem, ale celem samym w sobie.
Oczywiście mogę się mylić - bo osobiście nie znam ani jednego ani drugiego.
535

14-01-2012, 19:43

Dobrze jest , gdy wizerunek uzupełnia twórczość. Znacznie gorzej , gdy jedyną "wartością" jest ów wizerunek. Tak sobie pomyślałem, że faktycznie takie AUTOPSY to nuda, prócz brzuchów i włosów Reiferta niewiele się zmieniło. Taki SATYRICON to co innego, możnaby pokusić się o małą rozprawkę.
ODPOWIEDZ