PROCLAMATION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
mrwth
zaczyna szaleć

PROCLAMATION

21-01-2012, 20:58

Obrazek

"Proclamation prophesied their major rituals as four pillars of supreme desecration
and unbearable turpitude, being “Nether Tombs of Abaddon” the last one and the vilest of them all."

Atak wisi w powietrzu. Czwarta ofensywa rozpocznie się już za dwie doby i według instrukcji zawierać będzie same okrucieństwa. Przepowiednia ponurej taśmy "Imperious Jaws of Ire", która rozpoczyna się trasą "Angel of Four Winds" dobiega zatem końca. "Golgotha Impalation" bombowo oddaje nastrój czwartego i ostatniego z filarów Proclamation. Jeśli rytuał jest konkretny jak zapewniają nas niepotwierdzone źródła pozostaje jedynie kwestia niepokojącej pogłoski o ostatniej płycie. Być może to tylko błędna interpretacja oświadczenia, które powiesiło się na stronie zespołu.
nightspiryt

Re: PROCLAMATION

21-01-2012, 21:23

chodzi o to "last one"? gość chyba miał na myśli ostatni - w sensie "najnowszy". nie dajmy się zrobić w balona ;)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

21-01-2012, 21:35

ostatni w sensie zamykający tetralogię.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Mistrz
postuje jak opętany!

21-01-2012, 21:44

po chuj kolejny album - poprzednie w ogóle czymś się różniły między sobą?
ale okładka fajna - przypomina mi stylem grafiki z gry "Magia i Miecz".
nightspiryt

21-01-2012, 22:00

no właśnie im nowszy album, tym lepszy. ostatni jest w ogóle zajebisty, mnóstwo smaczków, sampli, kilka genialnych zwolnień (w crowned with thorns czy tytułowym) oprócz - tradycyjnie - zajebiście nałożonych wokali i brzmienia rodem z ross bay. nowa okładka mistrzowska
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

21-01-2012, 22:51

Po chuj to duży bocian w wodzie stoi - bo mały to po gały, hah. Ja łykam takie rzępolenie bez zrzędzenia, więc i nowy rzyg Procy trafi na półkę. Może i poszczególne albumy nieszczególnie się różnią od siebie (ja w sumie odróżniam, ha ha), ale regularnie katuję się nimi. Nawet na żywo mi się podobali - co prawda poznański koncert jakoś szczególnie zajebisty nie był, ale na 1 NWN bylem całkiem mile rozjebion. Teraz pytanie - najebany byłem, pod wrażeniem bycia na tak zajebistym feście czy tak zajebiście zagrali?? :D
P.J.E.C.
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

21-01-2012, 23:33

Rzut oka na nazwę tematu zaowocował natychmiastową zmianą Upheaval of Satanic Might na Execration of Cruel Bestiality.

Chuj w dupę malkonentom nadepniętym przez słonia, co to nie odróżniają subtelnej nuty pogrzebu trupojadów w postaci Messiah of Dakness & Impurity od zwierzęcej orgii serwowanej przez Execration of Cruel Bestiality

PRO-CLA-MA-TION <klap klap klap>
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

21-01-2012, 23:43

Będę się w razie czego maskować, ale - piwo dla tego usera. :D
P.J.E.C.
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

21-01-2012, 23:55

Nie ma potrzeby się krygować, jestem dobrze zaopatrzony. ;)

Obrazek
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

22-01-2012, 00:01

Posiadam cztery ich wydawnictwa:

Black Conjuration - reh jak reh, nawet cover Blasphemy jakoś specjalnie się nie wybija.
A - zdecydowanie najlepsze wokale(gość z Teitanblood jeszcze zdążył się w pełni udzielić), brzmienie ciekawe jak i sam sposób jego uzyskania(zarejestrowali całość w opuszczonej kaplicy, gdzieś pod Madrytem bodajże. Trzeba sprawdzić w wywiadzie, który jest na ich stronie).
M - na tym albumie jest najwięcej ich "hitów": "Nocturnal Damnation", "Sabbat Of Vengeance", "Remains of Sarcirifce" czy mój faworyt czyli ponownie odegrany "Angel Of Four WInds". Chyba ich najlepszy materiał.
E - najlepsza produkcja, dużo zajebistych riffów, na tym materiale w pełni uchwycili "swój" rytualny klimat.

Widziałem też ich boot DVD z próbami i koncertami z 2005/2006, całkiem ok ale bez obsrania. Na nowy album jak najbardziej czekam, choć coś mi się wydaje, że jak już zamkną "AMEN", to skończą z długograjami i ograniczą się tylko do koncertów.

Na żywo była okazja ujrzeć 3 razy. Najbardziej podobało mi się na pierwszym NWN!, podpowiem Metalizedowi - byliśmy napruci i pewnie dlatego AŻ TAK się podobało. W Poznaniu było dużo słabiej, na NWN 2 też bez rewelacji. Prawda jest taka, że oni muszą mieć porządnie ukręcone brzmienie, by było przede wszystkim dobrze słychać riffy, a nie tylko bzyczenie. Na pro nagraniu z Helsinek z 2009 r., czy amatorskich klipach z Londynu z zeszłego roku jest kompletna rzeź.
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

22-01-2012, 00:38

Pewnie wycieczki do Rewe miały sporo do powiedzenia hahah . Bo kolejne dwa występy nie wychłostały jakoś. No ale z płyt jak pisalem zawsze chetny jestem na strzal z Procy w ryj.
P.J.E.C.
Awatar użytkownika
mrwth
zaczyna szaleć

22-01-2012, 02:49

Wielka szkoda, że tylko trzy trasy z "Imperious.." znalazły się na płytach. Painstorm of Laments to nuklearny gwałt na bożym ciele. "Black Conjuration" faktycznie brzmieniem nie powalało, ale materiał po drobnej rearanżacji znalazł się całe szczęście na jedynce. Wszystkie trzy pozycje epatują szczerym gniewem i złorzeczą na czym świat stoi. Ciężko mi wskazać tutaj faworyta.

Jeśli "Nether Tomb..." jest jedynie ukończeniem pewnego epizodu i nastąpią po nim kolejne większe produkcje, to możemy spać spokojnie. Piekło czeka.
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

25-01-2012, 17:50

Wersja vinylowa dziś się ukazała. Na bandcamp NWN!, jeden kawałek do odsłuchu.

P.J.E.C.

Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

25-01-2012, 20:58

Góral pisze:Wersja vinylowa dziś się ukazała. Na bandcamp NWN!, jeden kawałek do odsłuchu.
Hoho ale zaskoczony jestem - te drastyczne zmiany hahahaha.
P.J.E.C.
nightspiryt

25-01-2012, 21:10

Góral pisze:Wersja vinylowa dziś się ukazała
w kolorach: czarny i czerwony.
metalized pisze:Hoho ale zaskoczony jestem - te drastyczne zmiany hahahaha.
no przecież słychać, że jest bardziej skocznie i tanecznie :)
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

25-01-2012, 21:16

Taaaa ogniste hołubce będe krzesał glanami :D. DJ Usurper of Eternal Condemnation and Inverted Crucifixion jak zajebe bita od razu hopsam jak bosonogi mudzin stojąc na rozpalonej płycie kuchennej
P.J.E.C.
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

25-01-2012, 22:26

Nie no, wokale się ciut zmieniły. Ale generalnie się zapowiada takie Execration Of Cruel Bestiality Part II.

P.J.E.C.

Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

25-01-2012, 22:36

Pewnie pil z gwinta na zimnie dlatego, ha ha. Ja tam nie narzekam - dostanę chociaż dokładnie to na co liczyłem. Żadnych dziwacznych odjazdów, tylko znowu kopiuj-wklej na konkretnym poziomie.
P.J.E.C.
Vitriol
weteran forumowych bitew

25-01-2012, 22:43

fajnie się w sumie słucha, choć po 3 albumach mogliby z łaski swojej przestać golić blasphemy aż tak bezpośrednio
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Clochard
weteran forumowych bitew

25-01-2012, 22:51

Czas zobaczyć
ODPOWIEDZ