TERRORIZER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Re: TERRORIZER
To raczej Ty nie czujesz, bo ona chujowa to na pewno nie jest ;)
The madness and the damage done.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Rozumiem że komuś może się dwójka Terrorizer nie podobać, ale mówienie o tej płycie że jest po prostu chujowa wydaje mi się przegięciem. Masz rację @Kurt - chujowa to ona na pewno nie jest.
Nie jest. Właśnie słucham pierwszy raz i w gruncie rzeczy jest całkiem niezła. Do jedynki może i nie ma startu, ale daje radę. Brzmienie garów mi nie do końca pasuje, wokal nie przeszkadza, ale same kawałki i klimat bardzo ok.Kurt pisze:To raczej Ty nie czujesz, bo ona chujowa to na pewno nie jest ;)
- megawat
- weteran forumowych bitew
Tak, tam słuchamy tylko "World Downfall". ;Dkregozmyk pisze:Z matplanety się urwałeś czy jak?;)
OK. To jest Terrorizer - ma zabijać, a nie dawać radę. "Darkest Day Ahead" do jedynki startu nie ma (wiadomo) bo: brzmienie garów powinno być zajebiste i naturalne, a nie takie sobie do przełknięcia, wokale też powinny takie być, a nie "nie przeszkadzać". Gdyby na okładce tej płyty nie było loga Terrorizer to pewnie nie dosłuchałbym jej do końca. Słuchajcie, ja naprawdę próbowałem się przekonać do tej płyty, ale on jest właśnie "taka sobie" i trochę jednak szkoda, że po jej wysłuchaniu nic mi nie zostaje w głowie. Ktoś tu w kontekście tego albumu wspomniał o Insect Warfare i zdecydowanie ich wolę słuchać, bo byli zwyczajnie dużo lepsi niż ten cały reaktywowany Terrorizer. Sorry, no.Conflagrator pisze:Nie jest. Właśnie słucham pierwszy raz i w gruncie rzeczy jest całkiem niezła. Do jedynki może i nie ma startu, ale daje radę. Brzmienie garów mi nie do końca pasuje, wokal nie przeszkadza, ale same kawałki i klimat bardzo ok.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Ale kolego Megawat, nie ma przymusu ubóstwiania wszystkich wydawnictw Terrorizer, ale nazwanie drugiej płyty chujową jest po prostu nadużyciem ;) Co innego taki popularny w innym wątku Cryfemal, tam ten epitet pasuje jak nigdzie indziej, ale tutaj? Widzę tutaj raczej elementarny brak dobrej chęci przy poznawaniu :D Przecież Darker Days Ahead jest bardzo w porządku, chociaż wiadomo, że to nie jest poziom debiutu (zresztą ten osiąga niewiele krążków ;), także bez przesady znowu, wychodzi wiele dużo gorszych krążków od tego, a ciągle uważam, że jest on sam w sobie bardzo przyzwoitym kawałkiem muzyki.
The madness and the damage done.
-
- rasowy masterfulowicz
Ja tam lubie Darker Days Ahead, w 2006 puszczalem go czesto, pozniej wracalem sporadycznie ale zawsze bylem zadowolony.
I AM MORBID
Masz rację, dlatego uważam, że całościowo ta płyta jest tylko niezła, ale określenie "chujowa" mam zarezerwowane dla duuuuuzo gorszych rzeczy.megawat pisze:OK. To jest Terrorizer, ma zabijać, a nie dawać radę. "Darkest Day Ahead" do jedynki startu nie ma (wiadomo) bo: brzmienie garów powinno być zajebiste i naturalne a nie takie sobie do przełknięcia, wokale też powinny takie być, a nie "nie przeszkadzać".
Na mnie magia tej nazwy nie działa (zresztą pierwszy raz przesłuchałem ten album godzinę temu), ale jestem pewien, że gdyby nagrał ją zespół Rezirorret napisałbym to samo. Inna sprawa, że gdyby nie nazwa Terrorizer to możliwe, że pan wokalista swoimi anarchistycznymi naszywkami skutecznie zniechęciłby mnie do przesłuchania choćby jednego kawałka. ;)megawat pisze:Gdyby na okładce tej płyty nie było loga Terrorizer to pewnie nie dosłuchałbym jej do końca.
- megawat
Spoko, właśnie nakłoniliście mnie do rozważań semantycznych nad przymiotnkiem "chujowy". ;) Ale mi ta płyta wydaje się przynajmniej niepotrzebna. Dobra, koniec tego wątku bo był już wałkowany kilkanaście razy, spadam posłuchać Insect Warfare. ;)
P.S.: Swoja drogą ten jeden kawałek z nadchodzącej płyty wydaje mi się dużo ciekawszy niż cały "Darkest Day Ahead", ale i tak rewelacji nie wróżę.
P.S.: Swoja drogą ten jeden kawałek z nadchodzącej płyty wydaje mi się dużo ciekawszy niż cały "Darkest Day Ahead", ale i tak rewelacji nie wróżę.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Akurat Cry-coś tam to potwarz nawet dla samego określenia "chujowy". Jeśli chodzi o TERRORIZER to sami wpadli we własną "pułapkę". Mając na koncie takiego potwora, łatwiej przyjdzie im zmienić nazwę, niż zadowolić rzesze niezdrowo pobudzonych kibiców. Taka mała ironia losu.Kurt pisze:Ale kolego Megawat, nie ma przymusu ubóstwiania wszystkich wydawnictw Terrorizer, ale nazwanie drugiej płyty chujową jest po prostu nadużyciem ;) Co innego taki popularny w innym wątku Cryfemal, tam ten epitet pasuje jak nigdzie indziej, ale tutaj?
- ultravox
- zahartowany metalizator
Zgadzam się. O dziwo jednak spotkałem się w kilku zinach z entuzjastycznymi recenzjami tego tworu.535 pisze:Akurat Cry-coś tam to potwarz nawet dla samego określenia "chujowy".
Niby tak, ale ta nazwa gwarantuje im zainteresowanie ze strony wytwórni i organizatorów koncertów, wiec raczej będą się jej trzymać. Nie sądzę by dziadek Sandoval miał jeszcze siłę zaczynać "od zera" i grać w małych klubach (o ile w ogóle ma jeszcze siłę by grać). Resistant Culture też wielkiej kariery nie zrobiło, nawet w skali punkowego podziemia (bo tak po prawdzie jest to raczej średnia kapela). Myślę więc, że trzeba się nastawić na dalsze odcinanie kuponów przez tę ekipę.535 pisze:Jeśli chodzi o TERRORIZER to sami wpadli we własną "pułapkę". Mając na koncie takiego potwora, łatwiej przyjdzie im zmienić nazwę, niż zadowolić rzesze niezdrowo pobudzonych kibiców. Taka mała ironia losu.
W 7Gates? :Dultravox pisze: Zgadzam się. O dziwo jednak spotkałem się w kilku zinach z entuzjastycznymi recenzjami tego tworu.
- ultravox
Nie, w R'lyeh i Necroscope, o ile mnie pamięć nie zawodzi.
Trudno mi w to uwierzyć po tym co usłyszałem i zobaczyłem, ale przyznaję, że nie śledzę zbyt uważnie trendów panujących na obecnej scenie BM. Tak czy inaczej jest to bolesne doświadczenie.ultravox pisze:Zgadzam się. O dziwo jednak spotkałem się w kilku zinach z entuzjastycznymi recenzjami tego tworu.535 pisze:Akurat Cry-coś tam to potwarz nawet dla samego określenia "chujowy".
Co do Terrorizer. Numer całkiem sprawnie odegrany, skoczne znajome rytmy. Okładka też "ładna" w lubianej stylistyce. Tytuł całości odzwierciedla to co dzieje się na okładce. Mam wrażenie, że gdyby widniała tam nazwa zespołu na A, to nie byłoby błędu. Myślę, że ciepłej wody nie wymyślą, ale ciała także nie dadzą.
- empir
Same nazwiska gwarantują zainteresowanie więc nieważne pod jaką nazwą i z kim nagrałby Sandoval płytę.ultravox pisze:Zgadzam się. O dziwo jednak spotkałem się w kilku zinach z entuzjastycznymi recenzjami tego tworu.535 pisze:Akurat Cry-coś tam to potwarz nawet dla samego określenia "chujowy".
Niby tak, ale ta nazwa gwarantuje im zainteresowanie ze strony wytwórni i organizatorów koncertów, wiec raczej będą się jej trzymać. Nie sądzę by dziadek Sandoval miał jeszcze siłę zaczynać "od zera" i grać w małych klubach.535 pisze:Jeśli chodzi o TERRORIZER to sami wpadli we własną "pułapkę". Mając na koncie takiego potwora, łatwiej przyjdzie im zmienić nazwę, niż zadowolić rzesze niezdrowo pobudzonych kibiców. Taka mała ironia losu.
Od zera to byłoby wtedy gdyby ksywki pozmieniali i uniknęliby przecieku.
Muszę w końcu dwójki posłuchać. Na razie nie miałem okazji.
-
- rozkręca się
sample Hordes of Zombies
- megawat
Momentami ciężko się zastanawiam, czy to w ogóle Terrorizer.
- Kingu
Od razu słychać, że to nie Terrorizer. Na gitarach prawie nic się nie dzieje, taka sama perka w większości numerów, jakby automat włączyć, do tego ta plastikowa produkcja. Bieda wchuj albo jakiś żart.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
- megawat
Posłuchałem sobie jeszcze kilka razy tych sampli i wrażenia coraz gorsze. Ale udało się wyłowić kilka sekund dobrej muzyki. Będzie chujnia jak stąd dotąd.
- beastov23
Czemu nie rozumieją, że Sometimes, dead is better?
maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3