PUNK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- weteran forumowych bitew
- longinus696
- zahartowany metalizator
Re: PUNK
No, w poprzedniej dekadzie powstało trochę dobrego crustu, ale chyba wszyscy znają takie nazwy jak Tragedy, From Ashes Rise, Deathreat czy Severed Heads of State, a poza tym nie wiem czy o taki właśnie punk Ci chodzi.Scaarph pisze:właściwie to... powstaje teraz jakiś wartościowy punk? taki nieobłudny, nieugłaskany, taki nie z tych czasów. znacie coś? chaja tam pewnie znacie, ja też nie znam.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Scaarph
zupełnie nie o taki. co prawda darzę spympatią crust punk, tak chodziło mi bardziej o takie barbarzyńskie punk-rockowe, uliczne, korzenne granie. crustowych rzeczy to akurat powstaje dzisiaj całkiem sporo, mnóstwo materiału do zgłębienia ze skandynawii, która wydaje się przodować w tej scenie w tych czasach, świetne rzeczy się ukazują z tak nieoczywistych krajów jak brazylia (besthoven zeszłoroczny rozjebał w drobny mak), ale nie o to mi chodziło.longinus696 pisze:No, w poprzedniej dekadzie powstało trochę dobrego crustu, ale chyba wszyscy znają takie nazwy jak Tragedy, From Ashes Rise, Deathreat czy Severed Heads of State, a poza tym nie wiem czy o taki właśnie punk Ci chodzi.Scaarph pisze:właściwie to... powstaje teraz jakiś wartościowy punk? taki nieobłudny, nieugłaskany, taki nie z tych czasów. znacie coś? chaja tam pewnie znacie, ja też nie znam.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
kto ma znać, ten znaest pisze:Tak, tu wszyscy znają te nazwy;)
- longinus696
A na przykład, rzeczy pokroju LARS FREDERIKSEN & THE BASTARDS - punk poświęcony ulicznemu życiu. Muzyka z dużą werwą, zupełnie nieugłaskana. Znam ich debiut i chyba niedługo sięgnę po dwójkę, bo to była dobra muzyka do ofensywnej jazdy samochodem w mieście.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
- megawat
Przypomniała mi się taka kapela Posing Dirt, która od jakiegoś czasu gra na polskim łeż padole. Nie słyszałem ich żadnych nagrań, ale na koncercie robią mega pozytywne wrażenie, nie wspomnę już o wrażeniach wizualnych, których to dostarcza całkiem urodziwa wokalistka. http://www.myspace.com/posingdirt
Chyba coś dla fanów Post Regiment, tak to odbieram. Zespół ma chyba nawet jakieś powiązania personalne, ale mogę sie mylić.
Chyba coś dla fanów Post Regiment, tak to odbieram. Zespół ma chyba nawet jakieś powiązania personalne, ale mogę sie mylić.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
- rasowy masterfulowicz

RATIONAL ANIMALS - Bock Rock Parade [2011]
Może to też nie jest najbardziej klasyczna odsłona punka, ale cóż nią dzisiaj jest? - Mocny kopiący po zadzie materiał, w duchu My War BLACK FLAG z bardziej wyróżnionymi solówkami, z oczywistymi naleciałościami hc czy też nawiązaniami (szczególnie w ostatnim i drugim kawałku) do Nomeansno.
Mnie kupili ;)
- Scaarph
no mnie dezerterowa blasfemia przetrawiła i wypluła wywiniętego na drugą stronę. drugiej punkowej płyty, która aż takie zmiany w moim organizmie by poczyniła nie ma, ale jest sporo albumów, które działają w skali powiedzmy "mikro", jakoś wyraźnie może i nie oddziaływują, za to pełnią niesamowicie ważną funkcję w całym tym ambarasie.Karkasonne pisze:Nigdy nie znalazłem punkowej płyty, która przestawiłaby mi jakiś tryb w głowie, tak by mnie porwać.
- megawat
To przedstawiam swoje typy do tematu "Wielka trójka hacepank". ;DKarkasonne pisze:Nigdy nie znalazłem punkowej płyty, która przestawiłaby mi jakiś tryb w głowie, tak by mnie porwać.

"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
a mogę ja to zrobić?:DKarkasonne pisze:To ja proponuję byś wybrał na razie jedną która ma mnie rozpierdolić na strzępy, a jeśli tak się nie stanie to wrócę do słuchania Motorhead, jakoż czynię od tygodnia.
ZEKE - Dirty Sanchez

01. Let's Get Drugs
02. Rip & Destroy
03. Now You Die
04. Drunk
05. Punk Rock Records
06. Out Of Love
07. Let It Rain
08. I Don't Give A Fuck
09. Liar
10. Horror At Red Hook
11. Fucked Up City
12. Automatic
13. 1999
14. Razorblade
15. My Way
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
No, dobra tracklista zacheca do przesluchania plyty bardziej niz najlepszy opis. Az sam mam ochote wlaczycSCREAMBLOODYGORE pisze:a mogę ja to zrobić?:DKarkasonne pisze:To ja proponuję byś wybrał na razie jedną która ma mnie rozpierdolić na strzępy, a jeśli tak się nie stanie to wrócę do słuchania Motorhead, jakoż czynię od tygodnia.
ZEKE - Dirty Sanchez
01. Let's Get Drugs
02. Rip & Destroy
03. Now You Die
04. Drunk
05. Punk Rock Records
06. Out Of Love
07. Let It Rain
08. I Don't Give A Fuck
09. Liar
10. Horror At Red Hook
11. Fucked Up City