ATROCITY (ger)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Atrocity (Ger)
Temat o hamerykańskich patochamach z Atrocity jest, tak więc teraz per analogiam kilka słów rzewnych wspomnień nt. niemieckich wampirów mieniących się tą samą nazwą. 2 pierwsze albumy bardzo dobre, bez dwóch zdań - właściwie to ścisła czołówka jeśli mowa o Death Metalu i niemieckiej scenie. "Blut" wzbudziło już spore kontrowersje, a Alex zaczął być posądzany o syndrom mięknącego wora i ogólnego rozczulenia. A wg mnie niesłusznie, bo to całkiem słuszny kawał dobrej muzyki, który po prawie 17 latach premiery nadal jest słuchalny. Potem bywało już tylko gorzej, ale nie mi o tym sądzić, bo na "Blut" moja przygoda z Atrocity się skończyła.
Anybody somebody?
Anybody somebody?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Re: Atrocity (Ger)
Wydali debiut z okładką której się nie da zapomnieć...

Z pewnością tak jak napisałeś w tych latach czołówka niemieckiego łomotu.

Z pewnością tak jak napisałeś w tych latach czołówka niemieckiego łomotu.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Werk 80 zajebista płyta. Lubie oryginały tych kawałków, a i covery wyszły niekiepsko.
- YNKE
- w mackach Zła
...czyli od bohatera do zera.Pacjent pisze:
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- moonfire
- zahartowany metalizator
Debiut słyszałem w liceum, Blut na studiach, więc już niczego nie pamiętam, natomiast tych nowych rzeczy nie można wytrzymać. Chyba posłuchałem czterech kawałków z ostatniej i poszło w pip.
- ultravox
-
Re: ATROCITY (ger)
Wymazy z nowej płyty:
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Nie jest to nowości, która spędza mi sen z powiek :) Poczekam aż stanieje do 7 zł.
- Oferma
- weteran forumowych bitew
[youtube][/youtube]
Do tych chórków z pizdy było jeszcze jak cie moge, ale potem to już nie....
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
-
Oni naprawdę umieli kiedyś grać...Oferma pisze:[youtube][/youtube]
-
Posłuchałem, pierwsze minuty skojarzyły mi się ze schyłkowym Carcass, potem nastąpiły chórki czyli laaaa, la la la, oooooo. ooooooo. ooooo. które z niczym mi się nie kojarzą i solówka z dupy, która w żaden sposób nie ratuje tej popeliny. Słucham tego i widzę przed oczami suchoklatesa który podjechał pod knajpę swoim zdezelowanym wartburgiem i próbuje zaimponować lasce, która łypie ukradkiem okiem na przystojniaka który zaparkował swoim Mustangiem. Bieda, bieda panie że aż w dupie piszczy, nie ma co startować i próbować przekonywać że powróciliśmy i teraz gramy ostro że aż iskry lecą.
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
Dzięki za ostrzeżenie. Miałem na to rzucić uchem.
-
Świetne recenzje w niemieckich mediach, więc sprzeda się dobrze.Nasum pisze:Posłuchałem, pierwsze minuty skojarzyły mi się ze schyłkowym Carcass, potem nastąpiły chórki czyli laaaa, la la la, oooooo. ooooooo. ooooo. które z niczym mi się nie kojarzą i solówka z dupy, która w żaden sposób nie ratuje tej popeliny. Słucham tego i widzę przed oczami suchoklatesa który podjechał pod knajpę swoim zdezelowanym wartburgiem i próbuje zaimponować lasce, która łypie ukradkiem okiem na przystojniaka który zaparkował swoim Mustangiem. Bieda, bieda panie że aż w dupie piszczy, nie ma co startować i próbować przekonywać że powróciliśmy i teraz gramy ostro że aż iskry lecą.
-
Nowa płyta:

na którą pewnie nie zwróciłbym uwagi, ale dobór gości wskazuje, że może znajdzie się na niej ze dwa deathmetalowe numery:
1. Masters Of Darkness
2. Shadowtaker
3. Bloodshed And Triumph
4. Spell Of Blood
5. Menschenschlachthaus
6. Gates To Oblivion (Feat. Marc Grewe)
7. Infernal Sabbath
8. All Men Must Die
9. Phantom Ghost
10. Devil's Covenant (Feat. LG Petrov)
11. The Golden Dawn

na którą pewnie nie zwróciłbym uwagi, ale dobór gości wskazuje, że może znajdzie się na niej ze dwa deathmetalowe numery:
1. Masters Of Darkness
2. Shadowtaker
3. Bloodshed And Triumph
4. Spell Of Blood
5. Menschenschlachthaus
6. Gates To Oblivion (Feat. Marc Grewe)
7. Infernal Sabbath
8. All Men Must Die
9. Phantom Ghost
10. Devil's Covenant (Feat. LG Petrov)
11. The Golden Dawn
- dzik
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Po co to komu?
Ja wytrzymałem do Willenskraft reszty nie bardzo potrafię ogarnąć, poszli w zupełnie nie moje klimaty,. Nie wydaje mi się również by nagle nagrali materiał godny debiutu.
Ja wytrzymałem do Willenskraft reszty nie bardzo potrafię ogarnąć, poszli w zupełnie nie moje klimaty,. Nie wydaje mi się również by nagle nagrali materiał godny debiutu.
Jebać żuli.
- Lukass
Dam szansę, ostatnia płyta nie była zła. A koncert w Poznaniu lata temu to było trzęsienie zamku.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Na ostatniej EP-ce są fragmenty (bo nawet nie całe utwory), które wskazują na to, że potrafią jeszcze grać, więc pozwól, iż dam im jeszcze jedna szansę.wolff pisze:Po co to komu?
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Nikomu nie zabraniam :)
W przypadku tej kapeli zmiana stylu spowodowała, że ten obecny zupełnie mi nie podchodzi, podobną sytuację miałem z Creamtory.
W przypadku tej kapeli zmiana stylu spowodowała, że ten obecny zupełnie mi nie podchodzi, podobną sytuację miałem z Creamtory.
Jebać żuli.