mysticcum pisze:Dwie pierwsze najlepsze.
CRYPTOPSY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- mysticcum
- postuje jak opętany!
Re: CRYPTOPSY
-
- mistrz forumowej ceremonii
Dwie pierwsze z DiSalvo. Zgadzam się.
- mysticcum
- postuje jak opętany!
:)est pisze:Dwie pierwsze. Zgadzam się.
-
O ti ti:D
- vicek
- zahartowany metalizator
album z głową na talerzu , a te dalsze to jakieś kory
-
A niech będą i kory, ale lepsze.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
To furiacki album, znakomita rzecz od czasu do czasu zapodaję. Flo tu nie pyka, on zapierdala. ;-)Kraft pisze:Blasphemy Made Flesh żaden czort już nie słucha? Mutant Christ, Defenestration... anyone? ;) Dla mnie to takie Effigy na wariackich papierach. Flo pyka bardziej tradycyjnie, ale to też ma swoją siłę.
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
5 płyt Cryptopsy jest zajebiste, przy czym pierwsze 4 bardziej. Jakby się chcieć zabawić w wyliczanki to z płyt z Wormem najlepsza jest jedynka. Bębny na Mutant Christ to mistrzostwo świata. Zajebisty flow ma Flo
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Dobre ujęcie. Te przejścia koło 1:40... ja pierdolę :) Ząbek miał podobny styl, niby też mieszał i zagęszczał, ale Flo jednak klasa wyżej.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Flo to najlepszy perkusista deathmetalowy. Period.
-
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Najebane wszystkiego na małej powierzchni, sporo niewykorzystanego pola. Ogólnie słabe. I dwa loga, po co? Mam jednak nadzieję, że album rozjebie.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Jakaś taka metalkorowa ta okładka ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Albumy, które rozpierdalają nie mają tak kiepskich okładek. ;)GrzesiekP pisze:Najebane wszystkiego na małej powierzchni, sporo niewykorzystanego pola. Ogólnie słabe. I dwa loga, po co? Mam jednak nadzieję, że album rozjebie.
Bardzo jestem ciekawy tej nadchodzącej płyty.
-
- rasowy masterfulowicz
Debiut jest bardzo dobry. Wszystko mnie w nim kręci, od surowego brzmienia po okładkę(tę z pierwszego wydania). Swoim bezposrednim uderzeniem ten album przypomina mi Eaten Back To Life, death metal jaskiniowców.Nasum pisze:To furiacki album, znakomita rzecz od czasu do czasu zapodaję. Flo tu nie pyka, on zapierdala. ;-)Kraft pisze:Blasphemy Made Flesh żaden czort już nie słucha? Mutant Christ, Defenestration... anyone? ;) Dla mnie to takie Effigy na wariackich papierach. Flo pyka bardziej tradycyjnie, ale to też ma swoją siłę.
I AM MORBID
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Monstrosity? ;)est pisze:Albumy, które rozpierdalają nie mają tak kiepskich okładek. ;)
Bardzo jestem ciekawy tej nadchodzącej płyty.
Coś w tym jest. Bardzo surowy album. Masa energii, ale takiej jeszcze nieukierunkowanej. Na dwójce azymut jest wyraźniejszy, chłopaki już lepiej wiedzą co robić i jak to osiągnąć.Mort pisze:Nasum pisze:Swoim bezposrednim uderzeniem ten album przypomina mi Eaten Back To Life, death metal jaskiniowców.
Ostatnio "Whisper Supremacy" sporo słuchałem. Album ten ma niesamowicie rozkurwiające elementy, ale sądzę, że jest jeszcze czas by mnie całkowicie rozwalił. DiSalvo nie do końca mi pasuje. Lubię jego wkurwienie w głosie, ale musi to się lepiej przegryźć. Z "Once Was Not" też miałem problem i również w warstwie wokalnej.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
In a world of compromise...some don't
- nicram
Dobra wiadomość. Mam nadzieję, że będzie powrót do And then you'll beg!!!!!! :-)
all the monsters will break your heart
-
Najnowsza okładka jakoś nie powala, chociaż do kiczu jej daleko. Co do samej muzyki - mam nadzieje że będzie zdecydowanie mniej śpiewanych wokali, jeśli już miałyby być to na zasadzie jakiegoś urozmaicenia, wtrętu, główną barwą głosu wokalisty musi być ryk. Zobaczymy co wysmażą na tej nowej płycie - jeśli mieliby wrócić do czasów "And then you'll beg" nie miałbym nic przeciwko.
- Sybir
Teraz się dopiero dowiaduję, że Cryptopsy coś świeżego smażą, dobra wiadomość w każdym razie. Flo Mounier na wokalu, ciekawe. Z tego wszystkiego chyba sobie dzisiaj powspominam ich dokonania, z naciskiem na Whisper Supremacy i ...and then you'll beg rzecz jasna.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz