Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Morph pisze:Jak na razie to:
The Cult >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Robert Lewandowski
Mylisz się okrutnie:
Franek>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>większość ekspertów od strzelania bramek w Polsce>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>cała reszta, która może włączyć do dyskusji.
^^Skaut zimny recenzent, a przecież w tej muzyce i w tym WOKALU jest tyle miłości, durnej może, ale niczym nieskrępowanej. Wiem TRAWA Was ogranicza. No cóż . Jedni koszą, inni pokątnie palą na balkonach......
535 pisze:^^Skaut zimny recenzent, a przecież w tej muzyce i w tym WOKALU jest tyle miłości, durnej może, ale niczym nieskrępowanej. Wiem TRAWA Was ogranicza. No cóż . Jedni koszą, inni pokątnie palą na balkonach......
Trawę, to ja tylko sieję dla potomnych. A skoro już przy używkach jesteśmy, to przypomnijmy też innym o nowej, zajebistej płycie:
Po to tu jesteśmy. Przypomnijmy o tym, że są jeszcze wokaliści, którzy potrafią ŚPIEWAĆ...
Jajo , Panie zadecydowało, że Bogami nie zostali, nawet Chojna tydzień temu, zastępując Wielkiego Człowieka w programie powiedział, że TC to nie jego faworyt, ale IAN, na ostatniej płycie doskonały. Znaczy ściąga majtki głosem...
ultravox pisze:A debiut to ich najlepszy album w ogóle, więc cała nierówność o kant dupy. ;)
Bardzo mi debiut nie leży na tle innych, no ale ja w temacie to neofita jestem. ;)
Moja opinia była skrajnie subiektywna i do tego wsparta alkoholem ;) Debiut jest trochę z innej bajki, co może się podobać albo i nie. Potem już duch w zespole był inny, a mnie trochę brakuje tego młodzieńczego zapału z jedynki na ich późniejszych płytach.
Nie znam jeszcze ostatniej płyty, ale chciałem zauważyć, że przedostatnia, tj. "Born Into This", nie jest wcale taka słaba, jak to się zwykło tu pisać. Porównując wróbla z kolibrem, łatwo dojść do wniosku, że koliber wygląda piękniej. Jednak wprawne oko ornitologa potrafi dostrzec i zachwycić się subtelnościami plam szarości i deseni w umaszczeniu "Born Into This".
Jest dobrze. Brzmienie w sumie dość "nowoczesne", mniej więcej, jak na "Beyond...", czyli bez przesadyzmu i sztuczności. Kawałki mniej hiciarskie, ale to w sumie na plus, bo unikają rockowych banałów (przy całym swoim tradycjonaliźmie), a i tak wpadają w ucho w końcu, przy którymś tam przesłuchaniu. A takie, jak otwieracz, "Amnesia" albo "Lucifer" to już nawet przy pierwszym. Kupię sobie.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
Hmmm... Nie kumam porównania. Zapewne z dwóch powodów: po pierwsze dlatego, że dowolną z kanonicznych płyt The Cult cenię sobie wyżej niż "Apetite for Destruction", a po drugie The Cult nagrywali dużo lepsze płyty w przeszłości. Ich "Apetite for Destruction" to "Electric", albo jeszcze prędzej "Sonic Temple".
No nie, no... Sonic Temple to pop w porownaniu z tą punkowo-bluesowa zadziornoscią AFD. Korzenie kapel są zupelnie inne. Ale Cult wlasnie na ostatniej brzmi tak jak by wreszczie wyluzowali i przestali sie stylistycznie miotac jak szatan.
Dla mnie AFD jest punkowo-glamowa, a nie bluesowa. No i dlatego przy okazji mogła stać się radiowym popem. Za to ST zawiera tony starego, klasycznego hard rocka, mimo odrobiny angielskości. A nowa jest po prostu za słaba żeby być czymś w rodzaju odpowiednika AFD. Dobra, ale nie dość. W dodatku za mało charakterystyczna. Natomiast 3 i 4 w całości spełniają wymagania.
longinus696 pisze:Dla mnie AFD jest punkowo-glamowa, a nie bluesowa.
plizzz... gdzie glam na "Appetite for Destruction" - pomyliło Ci się chyba z Iluzjami... AFD to kipiący energią blues-hardrockowy wulkan
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
łoż kurwa, jak mi tego było trzeba. półmrok, mój pokój "muzyczny" zamkniety na klucz, tekilla / piwo na stole i Ceremomy z LP
płyta ponadczasowa. tak przestrzennej i mistycznej płyty The Cult już nie nagrają. może nie najlepszy ich album ale najbardziej magiczny i chuj że to może trywialnie brzmi.
mam też CD i to jest genialny przykład jak winyl zostawia w tyle cedeki.
byłem zbyt łagodny - CD Ceremony przy winylu NIE ISTNIEJE, wywalcie je na śmietnik, dajcie psu do pogryzienia lub teściowej jako podstawkę pod sztuczną szczenę, whatever.