THE CULT

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
535

Re: THE CULT

16-06-2012, 23:41

Morph pisze:Jak na razie to:
The Cult >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Robert Lewandowski
Mylisz się okrutnie:
Franek>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>większość ekspertów od strzelania bramek w Polsce>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>cała reszta, która może włączyć do dyskusji.
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

16-06-2012, 23:45

No dobra, ale gdzie w tym wszystkim jest Ze Kult :D?
Give birth to something dead
Give birth to something old
535

16-06-2012, 23:48

Morph pisze:No dobra, ale gdzie w tym wszystkim jest Ze Kult :D?
Ja jestem fanem, więc jest.
Awatar użytkownika
Skaut

17-06-2012, 01:06

Morph pisze:No dobra, ale gdzie w tym wszystkim jest Ze Kult :D?
obok Rolling Stones ;) zwłaszcza za ten kawałek:

Ale i tak najbardziej lubię z tej płyty:
Coś tam było! Człowiek!
535

17-06-2012, 01:18

^^Skaut zimny recenzent, a przecież w tej muzyce i w tym WOKALU jest tyle miłości, durnej może, ale niczym nieskrępowanej. Wiem TRAWA Was ogranicza. No cóż . Jedni koszą, inni pokątnie palą na balkonach......

Awatar użytkownika
Skaut

17-06-2012, 01:30

535 pisze:^^Skaut zimny recenzent, a przecież w tej muzyce i w tym WOKALU jest tyle miłości, durnej może, ale niczym nieskrępowanej. Wiem TRAWA Was ogranicza. No cóż . Jedni koszą, inni pokątnie palą na balkonach......

Trawę, to ja tylko sieję dla potomnych. A skoro już przy używkach jesteśmy, to przypomnijmy też innym o nowej, zajebistej płycie:

Coś tam było! Człowiek!
535

17-06-2012, 01:38

Po to tu jesteśmy. Przypomnijmy o tym, że są jeszcze wokaliści, którzy potrafią ŚPIEWAĆ...
Jajo , Panie zadecydowało, że Bogami nie zostali, nawet Chojna tydzień temu, zastępując Wielkiego Człowieka w programie powiedział, że TC to nie jego faworyt, ale IAN, na ostatniej płycie doskonały. Znaczy ściąga majtki głosem...

Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

17-06-2012, 14:57

Morph pisze:
ultravox pisze:A debiut to ich najlepszy album w ogóle, więc cała nierówność o kant dupy. ;)
Bardzo mi debiut nie leży na tle innych, no ale ja w temacie to neofita jestem. ;)
Moja opinia była skrajnie subiektywna i do tego wsparta alkoholem ;) Debiut jest trochę z innej bajki, co może się podobać albo i nie. Potem już duch w zespole był inny, a mnie trochę brakuje tego młodzieńczego zapału z jedynki na ich późniejszych płytach.
Awatar użytkownika
Drone

19-06-2012, 13:59

Nie znam jeszcze ostatniej płyty, ale chciałem zauważyć, że przedostatnia, tj. "Born Into This", nie jest wcale taka słaba, jak to się zwykło tu pisać. Porównując wróbla z kolibrem, łatwo dojść do wniosku, że koliber wygląda piękniej. Jednak wprawne oko ornitologa potrafi dostrzec i zachwycić się subtelnościami plam szarości i deseni w umaszczeniu "Born Into This".
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
hcpig

19-06-2012, 20:53

535 pisze:Nie Sarenko, ta nierówność powinna wyglądać tak:

The Cult>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>rockowe próby zespołu na M i wokale pana H.
Kup sobie t-shirt z napisem 'Mr. Żenadix' :)
Yare Yare Daze
535

19-06-2012, 21:29

Kup mi i przestań płakać .
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

29-06-2012, 22:06

Jest dobrze. Brzmienie w sumie dość "nowoczesne", mniej więcej, jak na "Beyond...", czyli bez przesadyzmu i sztuczności. Kawałki mniej hiciarskie, ale to w sumie na plus, bo unikają rockowych banałów (przy całym swoim tradycjonaliźmie), a i tak wpadają w ucho w końcu, przy którymś tam przesłuchaniu. A takie, jak otwieracz, "Amnesia" albo "Lucifer" to już nawet przy pierwszym. Kupię sobie.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

29-06-2012, 22:12

Kup, droga nie jest. Tylko koniecznie 2CD!!!
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

Odp: THE CULT

29-06-2012, 22:14

Mam wrażenie, że The Cult nagrał swoje Apetite For Destruction właśnie na tej płycie. Lepiej późno niż wcale :)
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

Re: Odp: THE CULT

29-06-2012, 22:25

Hmmm... Nie kumam porównania. Zapewne z dwóch powodów: po pierwsze dlatego, że dowolną z kanonicznych płyt The Cult cenię sobie wyżej niż "Apetite for Destruction", a po drugie The Cult nagrywali dużo lepsze płyty w przeszłości. Ich "Apetite for Destruction" to "Electric", albo jeszcze prędzej "Sonic Temple".

Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

29-06-2012, 22:39

No nie, no... Sonic Temple to pop w porownaniu z tą punkowo-bluesowa zadziornoscią AFD. Korzenie kapel są zupelnie inne. Ale Cult wlasnie na ostatniej brzmi tak jak by wreszczie wyluzowali i przestali sie stylistycznie miotac jak szatan.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

29-06-2012, 23:07

Dla mnie AFD jest punkowo-glamowa, a nie bluesowa. No i dlatego przy okazji mogła stać się radiowym popem. Za to ST zawiera tony starego, klasycznego hard rocka, mimo odrobiny angielskości. A nowa jest po prostu za słaba żeby być czymś w rodzaju odpowiednika AFD. Dobra, ale nie dość. W dodatku za mało charakterystyczna. Natomiast 3 i 4 w całości spełniają wymagania.

Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

29-06-2012, 23:32

longinus696 pisze:Dla mnie AFD jest punkowo-glamowa, a nie bluesowa.
plizzz... gdzie glam na "Appetite for Destruction" - pomyliło Ci się chyba z Iluzjami... AFD to kipiący energią blues-hardrockowy wulkan
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

29-06-2012, 23:53

przeklejam fote z np i będę się mazał:

Obrazek

łoż kurwa, jak mi tego było trzeba. półmrok, mój pokój "muzyczny" zamkniety na klucz, tekilla / piwo na stole i Ceremomy z LP

płyta ponadczasowa. tak przestrzennej i mistycznej płyty The Cult już nie nagrają. może nie najlepszy ich album ale najbardziej magiczny i chuj że to może trywialnie brzmi.
mam też CD i to jest genialny przykład jak winyl zostawia w tyle cedeki.

więc WHITE i następna seta kaktusa.
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

30-06-2012, 00:39

byłem zbyt łagodny - CD Ceremony przy winylu NIE ISTNIEJE, wywalcie je na śmietnik, dajcie psu do pogryzienia lub teściowej jako podstawkę pod sztuczną szczenę, whatever.
ODPOWIEDZ