no i w zasadzie nie ma co już dalej rozmawiać :) To tak jakby ktoś stwierdził, że Hammerfall jest znacznie lepszym zespołem niż Mercyful Fate. :)twoja_stara_trotzky pisze:Oczywiście Behemoth. Jest znacznie lepszym zespołem.
MORTUARY DRAPE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: MORTUARY DRAPE
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Mortuary Drape ma tyle wspólnego z Mercyful Fate, że ma nazwę z dwóch wyrazów, z których pierwszy zaczyna się od litery M. i to wszystko :D
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Odp: MORTUARY DRAPE
Tez jadąc do pracy rano na rowerku zapodalem Blood Fire Death, jakiś trend czy co? LOL
- Maleficio
- Kontakt:
Odp: MORTUARY DRAPE
Maria to idąc twoim rozumowaniem co zapodales to jak by stwierdzić, że Yattring jest gorszy od Thin Lizzy.Maria Konopnicka pisze:no i w zasadzie nie ma co już dalej rozmawiać :) To tak jakby ktoś stwierdził, że Hammerfall jest znacznie lepszym zespołem niż Mercyful Fate :)twoja_stara_trotzky pisze: oczywiście Behemoth jest znacznie lepszym zespołem.
- twoja_stara_trotzky
Maria, co jest lepsze, Now Diabolical Satyricona czy dwie pierwsze Mortuary Drape?
Pomimo wszystko Mortuary Drape :) Przy całej swojej naiwności i pretensjonalności ta muzyka urzeka mnie swoją pierwotnością, szczerością i dzikością. Satyricon wrócił do korzeni BM, nagrał dobrą, wyczyszczoną z pretensjonalności płytę z zabójczym brzmieniem, a cała ta pompa i wejście w mainstream na wyrost podkreślają jej bezkompromisowość. Jednak pomimo kilku zajebistych riffów, świetnego brzmienia "Now, Diabolical" to jednak taki trochę Cristiano Ronaldo Black Metal. No, ale Ty wolisz Real Madryt, więc luz :)
- Clochard
- weteran forumowych bitew
Ano, kawałek KING to taki nawet "BM na salony". Co do pierwotności to okładki MD rozpierdalają.
- twoja_stara_trotzky
ja jebie, jakie wy klapki macie :D
Ale mi to akurat nie przeszkadza, że salony, że maisteram itd. Po prostu pomimo całej zajebistości "Now, Diabolical" i tak wolę ten nieco naiwny, pretensjonalny, ale do bólu szczery łomot na debiucie MD. Co do Satyricon to "Rebel..." jest znacznie lepszą i bardziej bezkompromisową płytą.maciej pisze:Ano, kawałek KING to taki nawet "BM na salony".
Ostatnio zmieniony 20-06-2012, 13:31 przez DCI Hunt, łącznie zmieniany 1 raz.
Klapki są konieczne, by nie dać sobie zachlapać oczu gównem, które tu, od czasu do czasu, przelatuje...
- twoja_stara_trotzky
zasłaniasz oczy przed latającym gównem i nie widzisz, że siedzisz po szyję w szambie :D
- Clochard
- weteran forumowych bitew
Nie pisałem że przeszkadza, swego czasu katowałem te płytę jak łaziłem do roboty, a mam 4km w jedną stronę. ;)DCI Hunt pisze:Ale mi to akurat nie przeszkadza, że salony, że maisteram itd. Po prostu pomimo całej zajebistości "Now, Diabolical" i tak wolę ten nieco naiwny, pretensjonalny, ale do bólu szczery łomot na debiucie MD. Co do Satyricon to "Rebel..." jest znacznie lepszą i bardziej bezkompromisową płytą.maciej pisze:Ano, kawałek KING to taki nawet "BM na salony".
- Maleficio
- Kontakt:
Re: Odp: MORTUARY DRAPE
Rzadko kiedy, między awatarem, a wypowiedzią panuje taka harmonia.
Ty nie masz metalowego serca tylko starasz się być na bieżąco z muzyką, a że z całą się fizycznie nie da, to spijasz to co pływa po wierzchu w przekonaniu, że to co pod spodem nie warte jest uwagi. :)twoja_stara_trotzky pisze:ja mam na szczęście metal w sercu
Taki to jest Twój ulubiony Behemoth, a nie cały metal. Włącz sobie ostatni Desaster i nie nie pierdol - jest dzicz, jest energia i autentyzm, żadnych studyjnych sztuczek i plastiku. Posłuchaj ostatniego Saint Vitus, Cianide, Autopsy.... masa fajnych płyt wychodzi w tym gatunku.twoja_stara_trotzky pisze:tak mi się smutno zrobiło, że ten metal, który tak kocham, tak na psy zszedł i schował tą całą dzicz pod (niepotrzebne skreślić) lawiną triggerów i studyjnych sztuczek / brakiem talentu, wtórnością i zwykłą nieudolnością.
- twoja_stara_trotzky
Marian, przynajmniej chodzę do pracy w koszulce Witchmaster :DDDDD
Re: Odp: MORTUARY DRAPE
Nigdy nie słyszałem o Yattring więc się nie wypowiem :)Maleficio pisze:Maria to idąc twoim rozumowaniem co zapodales to jak by stwierdzić, że Yattring jest gorszy od Thin Lizzy.
- Maleficio
- Kontakt:
Mówi to człowiek, który w pościgu z Adrianem Smithem wykupił całe Allegro x 2. :)Maria Konopnicka pisze:Ty nie masz metalowego serca tylko starasz się być na bieżąco z muzyką, a że z całą się fizycznie nie da, to spijasz to co pływa po wierzchu w przekonaniu, że to co pod spodem nie warte jest uwagi :)
- twoja_stara_trotzky
nie wiem o co Marianowi chodzi, NIE CHCĘ BYĆ NA BIEŻĄCO np. z całym współczesnym metalem, bo jest CHUJOWY :D