OM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Re: OM
Brzmi to fantastycznie. OMowa podstawa (z nieco przytłumionym brzmieniem, ale może to wina streamu) + klimatyczne pustynne wstawki instrumentów pobocznych. Moc!
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Początek (połowa kawałka) jest standardowa, ale dzieją się cuda!Karkasonne pisze:Na razie mam wrażenie, że to jakiś stary kawałek zagrany od tyłu, albo hołd złożony dla siebie samych. No póki co niezbyt nowy ten nowy Om.
I dream of colour music,
-
- weteran forumowych bitew
Numer niezły, ale jakoś spodziewałem się czegoś bardziej stonowanego. Druga połowa kawałka rzeczywiście znacznie ciekawsza.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
-
- rasowy masterfulowicz
Końcówka świetna, powinni to zapętlić ;)
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Niby to co zwykle, a jednak nie do końca. Brzmienie basu bardziej przymulone. Przeszkadzajki jeszcze bardziej sugestywne. Akustyczna końcówka mogłaby trwać kolejne 20 minut. Bodajże w Gethsemane jest ten niesamowity, epicki, smyczkowy fragment...Konkret!
I dream of colour music,
- Scaarph
- zahartowany metalizator
nie słyszałem jeszcze tego omu w ogóle nigdy. z czym to się je? mam na półce splita z current 93, ale nigdy nie odważyłem się tego włączać. o co im w ogóle chodzi z tymi chrześcijańskimi motywami? to jakieś katole są? czy to prawda, że jak się naszcza do tej umywalki z wodą święconą w kościele to smak się w ogóle nie zmienia?
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Nie spodoba Ci się. Pierdolona nuda :]Scaarph pisze:nie słyszałem jeszcze tego omu w ogóle nigdy. z czym to się je? mam na półce splita z current 93, ale nigdy nie odważyłem się tego włączać. o co im w ogóle chodzi z tymi chrześcijańskimi motywami? to jakieś katole są? czy to prawda, że jak się naszcza do tej umywalki z wodą święconą w kościele to smak się w ogóle nie zmienia?
Coś tam było! Człowiek!
-
Raczej przetwarzają elementy bliskowschodniej mistyki, wczesnego chrześcijaństwa, wierzeń arabskich, hinduskich... taki mocno synkretyczny religijny kogel mogel, fajny klimat. Muzyka adekwatna - sekcja rytmiczna, bas, rózne przeszkadzajki plus mocno zaspany wokal.Scaarph pisze: o co im w ogóle chodzi z tymi chrześcijańskimi motywami? to jakieś katole są?
Wcześniejsze albumy są skurwysyńsko transowe, cięzkie i bardzo surowe, potem pojawiło się więcej instrumentów, muzyka nabrała większej głębi, za to metal poszedł w odstawkę i bardzo dobrze, bo efekt kruszy suty.
Advaitic Songs po pierwszym odsłuchaniu rozbuchło mi mózg i głupio mi tego słuchać na trzeźwo, tu trzeba medytować z wielkim bongiem w łapie... Będę kontemplował dalej, na razie refleksja nachodzi mnie taka że uprzednio udostępniony numer jest ze wszystkich najsłabszy i ma poważną wadę - jest zbyt ciężki. Wyjebac metal, metalu tu nie trzeba.
Najprawdziwsza prawda!czy to prawda, że jak się naszcza do tej umywalki z wodą święconą w kościele to smak się w ogóle nie zmienia?
-
Tę uwagę proponuję olać i po prostu posłuchac ;) powiedzmy, że wszystko od Pilgrimage wzwyż, a reszta zostaje na później. Chociaż niby poznawanie chronologiczne też jest metodą sensowną, więc sam zdecyduj, zakładając, że masz ochotę OM poznawać (wyczuwam zainteresowanie, więc...).Scaarph pisze:choć ten bong mnie odpycha, ale pewnie wy, narkomanty, tego bonga se do wszystkiego potraficie podczepić hehe