BEHEXEN [Black Metal - Finlandia]

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

Re: BEHEXEN [Black Metal - Finlandia]

27-06-2012, 08:44

Na pewno są tu fani tej biedoty, a więc:

Obrazek
BEHEXEN ”Nightside Emanations” CD/LP
The release date will be September 21!
By Debemur Morti Productions.
More info and samples coming soon...

1. Intro
2. Wrathfull Dragon Hau-Hra
3. Death´s Black light
4. Circle Me...
5. We burn with Serpent fire
6. Luciferian Will
7. Awaken Tiamat
8. Temple of the Silent Curses
9. Shining Death
10. Kiss of Our Dark Mother

The end of all…the end of all Flesh!
Lilith the destroyer, You are the end of all flesh!

Wietrzę chujnię
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
maciek z klanu

27-06-2012, 09:34

Nie zdziwie sie jesli okladka bedzie najciekawsza z calego wydawnictwa. :))
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

27-06-2012, 09:51

O kurwa jaki kał. Okładka na poziomie BoP. Zresztą po MSFHG wiadomo było, że wpadli do religijnej rzeki i będą płynąć z nurtem po tej równi pochyłej. A szczytem głupoty jest rezygnowanie z zajebistego logo jakie mieli, podobnie jak Marduk - takiej kretyńskiej polityki nie rozumiem, chyba że wszystko musi być jednakowo chujowe - logo, okładka, muzyka, teksty, wtedy ok. Szkoda w sumie, że po 2 LP się nie rozpadli.

Edit: Nie po dwójce chuju tylko po splicie z Horna!
Ostatnio zmieniony 27-06-2012, 09:54 przez Anthropophagus, łącznie zmieniany 1 raz.
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

27-06-2012, 09:53

Gdzie Marduk z logo zrezygnował?
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

27-06-2012, 09:56

Widziałeś okładkę nowej płyty? Widzisz tam stare zajebiste logo gdzieś czy raczej to nowe - gówniane?
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

27-06-2012, 10:01

Z tyłu jest normalne, myślę że to po prostu zabieg layoutowy, z którym typografia nowego lepiej się komponuje. Zresztą to nie pierwszy raz, patrz Plague Angel, tam to już w ogóle nie ma, ani z przodu, ani z tyłu:
Obrazek
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła

27-06-2012, 10:07

Bo masz chujowe wydanie Plagi Andrzeja - tylko Jew-cage z zajebistą okładką i zajebistym logo is real! ;) Co do nowej to pewnie masz rację, tyle dobrze że chociaż z tyłu z łachy dali, generalnie rozumiem 'odświeżanie' koncepcji / wizerunku ale rezygnowanie przez wiele kapel z naprawdę zajebistych logo jest wysoce nie trafione. W ogóle okładki 2-óch ostatnich LP Marduk to jest kurewska bieda, nie tylko jak na nich. Tak ogólnie.
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

27-06-2012, 10:08

Mam jedyne właściwe - bo pierwsze - wydanie PA ;)
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła

27-06-2012, 10:14

No niech Ci będzie ;) Ja mam jednak to właściwsze - pierwsze Jewelowe, bez limitu, bez klipu, z zajebistą okładką, zajebistym logo, zajebistym grzbietem i zajebistym grubym bookletem. (W tym twoim mam nadzieję taki sam jest - na końcu w szachy grają? ;)
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

27-06-2012, 10:15

Booklet ten sam.
Zephyrous
zaczyna szaleć

27-06-2012, 10:47

dla mnie okładka świetna. kto powiedział ze dając zwykłą czcionkę , rezygnuje sie z logo, poprostu ewidentnie do tej okładki ono nie pasuje, ja podejrzewam że będzie to najlepsza płyta jaką nagrają.
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła

27-06-2012, 11:19

Zephyrous pisze:poprostu ewidentnie do tej okładki ono nie pasuje
Masz rację. Tak zajebiste logo nie pasuje do tak żałosnej trendziarskiej okładki. Dlatego chwała im, że zachowali resztki zdrowego rozsądku i nie sprofanowali swojego logo umieszczeniem go na tak buraczanym front coverze. Mam nadzieję, że te religijne cyrki się w końcu skończą i zostaną przy tym tylko ci, którzy za to odpowiadają, którzy to rozumieją i czują a nie ci, którzy na fali trendu próbują coś ugrać dla siebie. Na scenie BM nie ma miejsca dla płynących na fali modnych buraków - modę lepiej zostawmy pedalskim kreatorom tejże i tabunowi sfatygowanych wieszaków dumnie nazywanych "modelkami".
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
Loathe
postuje jak opętany!

27-06-2012, 15:22

Anthropophagus pisze:O kurwa jaki kał. Okładka na poziomie BoP.
+1

Pożyjemy-zobaczymy.
Nic, naprawdę nic nie pomoże
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła

27-06-2012, 16:06

Jedyne co daje nadzieję na to, że nie będzie to kolejne trendowate gówno to dokooptowanie do składu Shatraug'a i Wraath'a na wiosła. Zajebisty duet swoją drogą, o partię gitar można być zatem spokojnym, w sumie teoretycznie o partię garów i wokale też.;) Szkoda tylko, że tak wielkim cieniem na nowym obliczu Behexen kładzie się ślepe podążanie za gównianą modą. Liczę jednak na to, że będzie lepiej niż na poprzednim LP, sprawdzę na pewno choćby z ciekawości.
- Piotr Rybak
Zephyrous
zaczyna szaleć

27-06-2012, 20:32

pitolisz tak ze sie tego czytac nie chce,co masz tak trendziarskiego w tej okladce co nie jest bardziej trendziarskie niz grupa modlacych sie wloczegow do wizerunku Szatana, jaka okladka zdobila poprzednie ich wydawnictwo, zawsze znajda sie tacy ktorzy beda psioczyc na wszystko wokol, sprawdzalem ich profil na Facebook, 200 osobom jak narazie sie podoba, jestes w tej niszy ktorych zdanie nie liczy sie kompletnie.niektorzy tylko psiocza czemu nie ma loga, odpowiedz jest prosta - bo te wszystkie loga ze szlaczkami, wzorkami sa poprostu kurwa DZIECINNE. bo przeciez najfajniejsze sa okladki z wesolym logo i smutnymi misiami panda na okladce krzywiacych geby na prawo i lewo. to jest TRUE !
Zephyrous
zaczyna szaleć

27-06-2012, 20:48

chyba nie jeszcze
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

28-06-2012, 00:41

Okładka mistrzowska. Trochę się z Pandemonic Incantations wiadomo kogo kojarzy. A co do Behexen to pomimo że trend srend to ostatnia płyta była całkiem słuchalna. Nic wybitnego ale żadna bida. Na 4-5 posiedzeń to bez bólu.
Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

28-06-2012, 01:02

Zephyrous pisze:niektorzy tylko psiocza czemu nie ma loga, odpowiedz jest prosta - bo te wszystkie loga ze szlaczkami, wzorkami sa poprostu kurwa DZIECINNE. bo przeciez najfajniejsze sa okladki z wesolym logo i smutnymi misiami panda na okladce krzywiacych geby na prawo i lewo. to jest TRUE !
Śmiem twierdzić, że niektórzy mają głęboko typografię i wybierają drogę krzaczków, które dodają +15 do kultu, gdzie zwykły podczłowiek nie wie czy ktoś ma nasrane na koszulce, czy to jakaś instalacja z gałęzi. To już bliskie hipsterce, ale co ja tam wiem...
maximum walrus yields maximum walrus

:3
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła

28-06-2012, 10:21

Zephyrous pisze:pitolisz tak ze sie tego czytac nie chce,
To na chuj czytasz?
Zephyrous pisze:co masz tak trendziarskiego w tej okladce co nie jest bardziej trendziarskie niz grupa modlacych sie wloczegow do wizerunku Szatana
Co za głupie pytanie? Grupa modlących się włóczęgów do wizerunku Szatana była modna 20 lat temu, obecnie trend jest taki, że jak chcesz być modnym blackmetalowczykiem musisz mieć te wszystkie religijne atrybuty na froncie, kielich to absolutna podstawa, geometria obowiązkowa, najbardziej jednak zabija Lilith - matka zła wszelakiego trzymająca w prawej ręce płód wprost zajebany z okładki DsO ;)
Zephyrous pisze:jaka okladka zdobila poprzednie ich wydawnictwo,
Tak samo trendziarska tylko dużo lepiej zrobiona. Właśnie od poprzedniej płyty zaczął się upadek Behexen - zatracili własną tożsamość na rzecz gównianej mody, teraz grają jak dziesiątki innych generic-religious-bm.
Zephyrous pisze:zawsze znajda sie tacy ktorzy beda psioczyc na wszystko wokol, sprawdzalem ich profil na Facebook, 200 osobom jak narazie sie podoba, jestes w tej niszy ktorych zdanie nie liczy sie kompletnie.
Nie no, rozjebałeś. :) Podoba się 200 osobom (z czego pewnie 180 ma po 15 lat) na pejsbook'u więc jest to na pewno świetny religijny Black Metal, z Facebook'a korzystają przecież same true, grim & necro prawdziwki z najgłębszych czeluści podziemia, generalnie Facebook to jest zajebisty nośnik uniwersalnych Black Metalowych wartości. Idź się kurwa lecz. :)
Zephyrous pisze:niektorzy tylko psiocza czemu nie ma loga, odpowiedz jest prosta - bo te wszystkie loga ze szlaczkami, wzorkami sa poprostu kurwa DZIECINNE. bo przeciez najfajniejsze sa okladki z wesolym logo i smutnymi misiami panda na okladce krzywiacych geby na prawo i lewo. to jest TRUE !
Akurat stare logo mają zajebiste i bardzo czytelne, szlaczki, wzorki i inne gówna to masz właśnie teraz na tych wszystkich chujowych 'religijnych' okładkach i to jest kurwa dziecinne.

Tak na koniec tylko spytam: masz jakieś płyty Behexen na półce? Bo nie narzekam dla samego narzekania - mam ich parę płyt na półce i boli mnie, że kolejna ekipa traci własną tożsamość na rzecz gównianej infantylnej mody. Ale co ja tam wiem, ty masz dwustu ziomków na Facebook'u, z którymi się możesz poklepywać po jajkach, pałując się przy tym nad nowym dziecinnie chujowym obliczem Behexen. Only Facebook is real!

BTW: Panie beastov23 proszę się łaskawie odpierdolić od Korgonthurus'owej instalacji z gałęzi. ;)
- Piotr Rybak
ODPOWIEDZ