THE CULT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: THE CULT
Przecież to żaden argument. Zenek sobie żartuje, to ja też chyba mogę. Poza tym The Doors to jakaś święta krowa jest? Ja się na nich nie załapałem. Za młody jestem. Nie mam sentymentu.
- longinus696
- zahartowany metalizator
Hehe... ja mam wrażenie wręcz odwrotne. The Cult, to zespół, który określił się wyraźnie właśnie na "Electric" i swojej tożsamości już nigdy się nie wyrzekł, choć prezentował się w różnych barwach. Bo to zespół wielowymiarowy, w przeciwieństwie do prostego jak drut Guns'n'Roses. I pewnie stąd biorą się te wrażenia o "otwartych kartach" w jakie rzekomo grają Gunsi. Oni po prostu nie mają wyboru, bo za ich muzyką nic się nie kryje. The Cult to natomiast hard rock z romantycznym zapleczem - te wszystkie indiańskie ciągoty Astbury'ego, ta przestrzeń w muzyce, mimo całego ognia, który potrafili wykrzesać. Nie bez powodu mówiło się o neo-hippisowskim stylu The Cult.est pisze:Przy AFD The Cult to zespół nieokreślony. W moim osobistym rankingu są oczywiście wyżej, nie zmienia to jednak faktu, że The Cult nie nagrał nigdy płyty tak kompletnej jak debiut Gunsów. Nigdy nie zagrali w otwarte karty.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- mistrz forumowej ceremonii
I właśnie o to chodzi. Prosty jak drut debiut G'nR to płyta, na którą The Cult nigdy by nie wpadł. Ba! To nie jakiś tam zwykły pomysł. Ja widzę to w ten sposób, że pełni temperamentu młodzi rokendrolowcy spotykają się i chcą zawojować świat. Chcą się nachlać i wyruchać wszystkie dziewczyny w zasięgu wzroku bez względu na konsekwencje. Fakt, że nie ma w tej muzyce ani krzty mistycyzmu. Jest dosadna, wręcz wieśniacka, ale autentyczna do szpiku kości, z całą rokendrolową naiwnością i szpanerstwem. A przepiękna muzyka The Cult (lata się przekonywałem do tej kapeli) jest bardziej stonowana. The Cult to wieczorny spacer z bezpiecznym powrotem do domu, a przy debiucie G'nR nie wiadomo czy ktoś na Jeżycach nie pogoni cię z nożem. :D
- WaszJudasz
E, jak tak, to ja już wolę posłuchać zespołu z Anglii, który mnie przekona, że i ja zostanę Indianianem, niż zespołu z Ameryki, który mnie wyśle do Poznania, gdzie tu sens i logika...
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Maleficio
- Kontakt:
Zwlaszcza, ze The Cult od 20 lat jest kapela amerykanska.
Spróbuj wrzucić Electric, bądź Sonic Temple, czy choćby Ceremony w trakcie prowadzenia samochodu. Nie sądzę, by był to, jak piszesz "bezpieczny powrót do domu".est pisze:... A przepiękna muzyka The Cult (lata się przekonywałem do tej kapeli) jest bardziej stonowana. The Cult to wieczorny spacer z bezpiecznym powrotem do domu, a przy debiucie G'nR nie wiadomo czy ktoś na Jeżycach nie pogoni cię z nożem :D
- WaszJudasz
Ba, do tej pory pewnie już wręcz indiańską.Maleficio pisze:Zwlaszcza, ze The Cult od 20 lat jest kapela amerykanskaWaszJudasz pisze:E, jak tak, to ja już wolę posłuchać zespołu z Anglii, który mnie przekona, że i ja zostanę Indianianem, niż zespołu z Ameryki, który mnie wyśle do Poznania, gdzie tu sens i logika...
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- hcpig
C'mon partnerem do versusa z The Cult może być np. Danizg a nie jakieś jak to się mówi w Polsce Ganzersroułzes.
Yare Yare Daze
- Parasite
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Szybko zaszufladkowałem G'n'R jako zespół dla kobiet w ciąży ;) Prędko ich nie przełożę do innej. Solówki Slasha za to od dawien dawna podobają mnie się.
- longinus696
DO - KŁA - DNIE !!!!535 pisze:Spróbuj wrzucić Electric, bądź Sonic Temple, czy choćby Ceremony w trakcie prowadzenia samochodu. Nie sądzę, by był to, jak piszesz "bezpieczny powrót do domu".est pisze:... A przepiękna muzyka The Cult (lata się przekonywałem do tej kapeli) jest bardziej stonowana. The Cult to wieczorny spacer z bezpiecznym powrotem do domu, a przy debiucie G'nR nie wiadomo czy ktoś na Jeżycach nie pogoni cię z nożem. :D
Dzisiaj zapodałem nową w aucie i ostrzegam wszystkich - to niebezpieczna płyta niebezpiecznego zespołu. Współczynnik + 40 do przekraczania prędkości, co w warunkach miejskich, w takiej Łodzi na przykład, może być zabójcze, a przynajmniej mandatogenne :))))
- Morph
- Kontakt:
Dostałeś mandat ;P?
Sugeruję nową, S/T i Beyond... jako soundtrack w drodze do Czechów :D
Sugeruję nową, S/T i Beyond... jako soundtrack w drodze do Czechów :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
- longinus696
Akurat nie dostałem, ale zostałem porządnie obtrąbiony za kilka lekkomyślnych - przyznaję - posunięć. Wstąpiła we mnie jakaś euforia i trochę się porozpychałem na drodze.
Oczywiście dyskografie The Cult, Danzig i Monster Magnet będą nas rozpędzać w drodze na Brutala. Nie ma co do tego żadnych wątpliwości.
edit: no i Kyuss, oczywiście.
Oczywiście dyskografie The Cult, Danzig i Monster Magnet będą nas rozpędzać w drodze na Brutala. Nie ma co do tego żadnych wątpliwości.
edit: no i Kyuss, oczywiście.
Całe szczęście, że od Jeleniej Góry nie mam gdzie dobrze dmuchnąć w turbinę. Jest duża szansa, że dotrę w jednym funkcjonującym kawałku. Nie znaczy to oczywiście, że nie zabiorę ze sobą dużego, czarnego, foliowego worka.
-
Tylko nie zapomnijcie zabrać Rivena do tych Czechów:)
Gdzie najlepiej zamówić ten nowy album? CD.
Gdzie najlepiej zamówić ten nowy album? CD.
-
Pamiętaj, że musisz po drodze nucić refren z Black Angel.535 pisze:Całe szczęście, że od Jeleniej Góry nie mam gdzie dobrze dmuchnąć w turbinę. Jest duża szansa, że dotrę w jednym funkcjonującym kawałku. Nie znaczy to oczywiście, że nie zabiorę ze sobą dużego, czarnego, foliowego worka.
- Morph
- Kontakt:
Pójść do MM i zdjąć z półki. ;)est pisze:Gdzie najlepiej zamówić ten nowy album? CD.
-
Byłby kurewsko długi spacer, w taki upał i na kacu nie doszedłbym.
Editten: Bez sęsu. nie wkleiło się z zaznaczoną przeze mnie trasą.
Editten: Bez sęsu. nie wkleiło się z zaznaczoną przeze mnie trasą.
- Morph
- Kontakt:
Support your local Media Markt!
-
Ja mam bliżej na Saturna. Tylko deszcze meteorytów zapowiadali na dzisiaj.
- Sgt. Barnes
Czy i Wy nie macie wrażenia, że kawałki z ostatniej płyty na bonusowym CD:
1. Every Man And Woman Is A Star
2. Embers
3. Until The Light Takes US
4. Siberia
biją na głowę większość z wersji podstawowej?
Kurwa, kupujcie LTD version, dopiero wtedy można zobaczyć prawdziwą wartość tej płyty.
1. Every Man And Woman Is A Star
2. Embers
3. Until The Light Takes US
4. Siberia
biją na głowę większość z wersji podstawowej?
Kurwa, kupujcie LTD version, dopiero wtedy można zobaczyć prawdziwą wartość tej płyty.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.