THE CULT

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
535

Re: THE CULT

04-07-2012, 23:06

Przecież to żaden argument. Zenek sobie żartuje, to ja też chyba mogę. Poza tym The Doors to jakaś święta krowa jest? Ja się na nich nie załapałem. Za młody jestem. Nie mam sentymentu.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

04-07-2012, 23:19

est pisze:Przy AFD The Cult to zespół nieokreślony. W moim osobistym rankingu są oczywiście wyżej, nie zmienia to jednak faktu, że The Cult nie nagrał nigdy płyty tak kompletnej jak debiut Gunsów. Nigdy nie zagrali w otwarte karty.
Hehe... ja mam wrażenie wręcz odwrotne. The Cult, to zespół, który określił się wyraźnie właśnie na "Electric" i swojej tożsamości już nigdy się nie wyrzekł, choć prezentował się w różnych barwach. Bo to zespół wielowymiarowy, w przeciwieństwie do prostego jak drut Guns'n'Roses. I pewnie stąd biorą się te wrażenia o "otwartych kartach" w jakie rzekomo grają Gunsi. Oni po prostu nie mają wyboru, bo za ich muzyką nic się nie kryje. The Cult to natomiast hard rock z romantycznym zapleczem - te wszystkie indiańskie ciągoty Astbury'ego, ta przestrzeń w muzyce, mimo całego ognia, który potrafili wykrzesać. Nie bez powodu mówiło się o neo-hippisowskim stylu The Cult.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
est
mistrz forumowej ceremonii

05-07-2012, 00:12

I właśnie o to chodzi. Prosty jak drut debiut G'nR to płyta, na którą The Cult nigdy by nie wpadł. Ba! To nie jakiś tam zwykły pomysł. Ja widzę to w ten sposób, że pełni temperamentu młodzi rokendrolowcy spotykają się i chcą zawojować świat. Chcą się nachlać i wyruchać wszystkie dziewczyny w zasięgu wzroku bez względu na konsekwencje. Fakt, że nie ma w tej muzyce ani krzty mistycyzmu. Jest dosadna, wręcz wieśniacka, ale autentyczna do szpiku kości, z całą rokendrolową naiwnością i szpanerstwem. A przepiękna muzyka The Cult (lata się przekonywałem do tej kapeli) jest bardziej stonowana. The Cult to wieczorny spacer z bezpiecznym powrotem do domu, a przy debiucie G'nR nie wiadomo czy ktoś na Jeżycach nie pogoni cię z nożem. :D
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

05-07-2012, 13:42

E, jak tak, to ja już wolę posłuchać zespołu z Anglii, który mnie przekona, że i ja zostanę Indianianem, niż zespołu z Ameryki, który mnie wyśle do Poznania, gdzie tu sens i logika...
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

05-07-2012, 14:34

Zwlaszcza, ze The Cult od 20 lat jest kapela amerykanska.
535

05-07-2012, 15:05

est pisze:... A przepiękna muzyka The Cult (lata się przekonywałem do tej kapeli) jest bardziej stonowana. The Cult to wieczorny spacer z bezpiecznym powrotem do domu, a przy debiucie G'nR nie wiadomo czy ktoś na Jeżycach nie pogoni cię z nożem :D
Spróbuj wrzucić Electric, bądź Sonic Temple, czy choćby Ceremony w trakcie prowadzenia samochodu. Nie sądzę, by był to, jak piszesz "bezpieczny powrót do domu".
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

05-07-2012, 16:42

Maleficio pisze:
WaszJudasz pisze:E, jak tak, to ja już wolę posłuchać zespołu z Anglii, który mnie przekona, że i ja zostanę Indianianem, niż zespołu z Ameryki, który mnie wyśle do Poznania, gdzie tu sens i logika...
Zwlaszcza, ze The Cult od 20 lat jest kapela amerykanska
Ba, do tej pory pewnie już wręcz indiańską.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
hcpig

05-07-2012, 18:32

C'mon partnerem do versusa z The Cult może być np. Danizg a nie jakieś jak to się mówi w Polsce Ganzersroułzes.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Parasite
zaczyna szaleć
Kontakt:

06-07-2012, 14:31

Szybko zaszufladkowałem G'n'R jako zespół dla kobiet w ciąży ;) Prędko ich nie przełożę do innej. Solówki Slasha za to od dawien dawna podobają mnie się.
Myślisz, że myślisz?

- http://wolnaludzkosc.pl/ - <-------- That's fucking crazy, man!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

09-07-2012, 20:47

535 pisze:
est pisze:... A przepiękna muzyka The Cult (lata się przekonywałem do tej kapeli) jest bardziej stonowana. The Cult to wieczorny spacer z bezpiecznym powrotem do domu, a przy debiucie G'nR nie wiadomo czy ktoś na Jeżycach nie pogoni cię z nożem. :D
Spróbuj wrzucić Electric, bądź Sonic Temple, czy choćby Ceremony w trakcie prowadzenia samochodu. Nie sądzę, by był to, jak piszesz "bezpieczny powrót do domu".
DO - KŁA - DNIE !!!!
Dzisiaj zapodałem nową w aucie i ostrzegam wszystkich - to niebezpieczna płyta niebezpiecznego zespołu. Współczynnik + 40 do przekraczania prędkości, co w warunkach miejskich, w takiej Łodzi na przykład, może być zabójcze, a przynajmniej mandatogenne :))))

Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

09-07-2012, 20:53

Dostałeś mandat ;P?

Sugeruję nową, S/T i Beyond... jako soundtrack w drodze do Czechów :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

09-07-2012, 20:59

Akurat nie dostałem, ale zostałem porządnie obtrąbiony za kilka lekkomyślnych - przyznaję - posunięć. Wstąpiła we mnie jakaś euforia i trochę się porozpychałem na drodze.
Oczywiście dyskografie The Cult, Danzig i Monster Magnet będą nas rozpędzać w drodze na Brutala. Nie ma co do tego żadnych wątpliwości.

edit: no i Kyuss, oczywiście.

535

09-07-2012, 23:51

Całe szczęście, że od Jeleniej Góry nie mam gdzie dobrze dmuchnąć w turbinę. Jest duża szansa, że dotrę w jednym funkcjonującym kawałku. Nie znaczy to oczywiście, że nie zabiorę ze sobą dużego, czarnego, foliowego worka.
est

10-07-2012, 10:40

Tylko nie zapomnijcie zabrać Rivena do tych Czechów:)
Gdzie najlepiej zamówić ten nowy album? CD.
est

10-07-2012, 10:42

535 pisze:Całe szczęście, że od Jeleniej Góry nie mam gdzie dobrze dmuchnąć w turbinę. Jest duża szansa, że dotrę w jednym funkcjonującym kawałku. Nie znaczy to oczywiście, że nie zabiorę ze sobą dużego, czarnego, foliowego worka.
Pamiętaj, że musisz po drodze nucić refren z Black Angel.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

10-07-2012, 10:44

est pisze:Gdzie najlepiej zamówić ten nowy album? CD.
Pójść do MM i zdjąć z półki. ;)
est

10-07-2012, 10:48

Byłby kurewsko długi spacer, w taki upał i na kacu nie doszedłbym.
Editten: Bez sęsu. nie wkleiło się z zaznaczoną przeze mnie trasą.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

10-07-2012, 10:53

Support your local Media Markt!
est

10-07-2012, 10:56

Ja mam bliżej na Saturna. Tylko deszcze meteorytów zapowiadali na dzisiaj.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

16-07-2012, 13:13

Czy i Wy nie macie wrażenia, że kawałki z ostatniej płyty na bonusowym CD:
1. Every Man And Woman Is A Star
2. Embers
3. Until The Light Takes US
4. Siberia
biją na głowę większość z wersji podstawowej?
Kurwa, kupujcie LTD version, dopiero wtedy można zobaczyć prawdziwą wartość tej płyty.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
ODPOWIEDZ