KATATONIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Hellion
- w mackach Zła
Re: KATATONIA
ale niekoniecznie muzyka z salonu gier sprawdza się w Katatonii, no chyba, że planują jakąś płytę z przeróbkami muzyki z automatów, a trasę koncertową mają rozpisaną po lunaparkach:D
-
- weteran forumowych bitew
TO JEST GENIALNY ZESPOL A KTOKOLWIEK MIALBY COS PRZECIW JUZ NIE ZYJE
-
- weteran forumowych bitew
ZNACIE APROPOS BEWITCHED...
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
to ci od Rise of the Antichrist? X lat nie słuchałem
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Oprócz "The Parting", "Hypnone" i "The Racing Heart" to ta płyta mogłaby praktycznie nie istnieć
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ej ta nowa płyta naprawdę jest taka chujowa? Ma się jakoś do wspaniałej poprzedniczki?
all the monsters will break your heart
- Morph
- Kontakt:
Tak, jest jeszcze rzadszym klockiem.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
O to, jestem już w pełni przekonany do tej płyty. Ale jak się uważa "Last Fair Deal..." za ich najlepszą płytę to nie dziwota, że się nie łapie o co chodzi. Na nowej oczywiście słychać masę rzeczy z wcześniejszych płyt, ale w bardzo lajtowej, rozwodnionej i rozmemłanej wersji. Kompozycje bez pomysłu, zajebiste gitarowe riffy i patenty poszły się gdzieś jebać i zostało miękkie pitolenie. Niestety.
Poprzednia też Ci na początku nie wchodziła, więc może z czasem zmienisz zdanie. Sam jeszcze nie słyszałem nic poza tym jednym numerem, który jako pierwszy udostępnili, ale poczekam aż kupię CD. W sumie to nawet nie miałbym nic przeciwko temu żeby nagrali płytę w klimacie "Unfurl" z singla "July".
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Może. Chciałbym, naprawdę.DCI Hunt pisze:Poprzednia też Ci na początku nie wchodziła, więc może z czasem zmienisz zdanie.
- Adrian696
- zahartowany metalizator
ja Katatonie łykam w całosci - od najstarszych - wciaz maja ogien a i sentyment jest ogromny, do najnowszych - zupełnie inne emocje, ale muzyka nadal przez duze M - ale tej nowej to nie kupuj w ciemno - powaznie, szkoda kasy... zero emocji, zero klimatu, zero pomysłów... no najwieksze tegoroczne rozczarowanieDCI Hunt pisze:Poprzednia też Ci na początku nie wchodziła, więc może z czasem zmienisz zdanie. Sam jeszcze nie słyszałem nic poza tym jednym numerem, który jako pierwszy udostępnili, ale poczekam aż kupię CD. W sumie to nawet nie miałbym nic przeciwko temu żeby nagrali płytę w klimacie "Unfurl" z singla "July".
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Mol
no niestety musze tutaj sie zgodzic, slaba jest ta nowa plyta, jest to jedyny ich material, przy ktorym czekam niecierpliwie na koniec, wlasciwie nie potrafilbym wskazac numeru, ktory sie znaczaco wybija, wszystkie sa raczej na niskim jak na nich poziomie.
szkoda.
szkoda.
- Skaut
this. Naprawdę jest słabo.Mol pisze:no niestety musze tutaj sie zgodzic, slaba jest ta nowa plyta, jest to jedyny ich material, przy ktorym czekam niecierpliwie na koniec, wlasciwie nie potrafilbym wskazac numeru, ktory sie znaczaco wybija, wszystkie sa raczej na niskim jak na nich poziomie.
szkoda.
Choć zaraz wskoczy Grindak i pewnie powie, że jednak dobra, bo ma kilka fajnych kawałków :]
Coś tam było! Człowiek!
- Drone
Ta zgodność głosów jest podejrzana. Aż przesłucham dziś to cudo.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
a ja się biję z myślami, czy zakupić w ciemno jak to zawsze robiłem w przypadku KATATONII, czy rzeczywiście przejść się do biblioteki ...
-
- zaczyna szaleć
Miałem do niej kilka podejść, od przekonania, że jest słaba i nudna poprzez podejrzenie, że może swoista monotonia jest celowym zabiegiem i Szwedom chodziło o mniej przebojowy album. Niestety, obawiam się, że nadal zostanę przy tym, że albo to nędzna płyta niewarta wracania do niej dla kilku momentów albo materiał po prostu nie dla mnie.Nicram pisze:Night is the New Day jest akurat bardzo dobra.
O "Dead End Kings" zdania nie zmieniłem, wręcz się w nim umocniłem. Jestem wyjątkowo zadowolony i mile zaskoczony solidną płytą po suchej poprzedniczce. Wywalić dwa zapychacze i będzie elegancko. Tymczasem pora odpocząć od Katatonii, bo mi spowszednieje.
- Skaut
- Mol
Ta druga opcja bylaby wskazana, ja tez chcialem kupic w ciemno, mam wszystkie ich albumy, a nowy bedzie pierwszym, ktorego nie kupie.Ihasan pisze:a ja się biję z myślami, czy zakupić w ciemno jak to zawsze robiłem w przypadku KATATONII, czy rzeczywiście przejść się do biblioteki ...