man,ja lubilem ten zespól,jak i wiele innych z tej szuflady zatytulowanej brytyjskie smutasy ale teraz jak spogladam w strone tych nowych dokonan to nawet sentymenty mi nie pomoga;)est pisze:Odezwał się fan goregrindu;)
MY DYING BRIDE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MY DYING BRIDE
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
No ja czasem się zastanawiam nawet czy nie było tak, że tam kiedyś dałem się na coś nabrać, ale MDB to byli moi ulubieńcy z tych rejonów przez wiele lat. Z drugiej strony nie potrafię sobie wyobrazić żeby coś jeszcze można było z tej, bądź co bądź, wątłej stylistyki wycisnąć.
-
ni da sie.za patetyczne i placzliwe to to. nawet Paradise lost ,który przeciez cenie, nie uciekl od tych tanich bazarowych sztuczek i przyspiewek dla nastolatek.trzeba jakis radykalnych rozwiazan,ale to juz za pózno,MDB mieli jaja na procentach gdzie pociagneli ta muzyke w troche innym kierunku.Teraz target jest jasny,gimbaza i pochodne,plyty pewnie schodza,kasa jest,wiec pies jebal ze to piata woda po kisielu:)))
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
To, że jadą na sprawdzonych patentach niekoniecznie musi oznaczać, że szukają odbiorców tylko wśród nieosłuchanego gówniarstwa. Może liczą na powrót tłustych lat, na coś w rodzaju hype'u na oldschoolowy death metal;)
-
A procenty są przeceniane:)
-
-
Nie podoba mi się perkusja na tym albumie i Billy Corgan na wokalach;) Ale ogólnie to świetny album, który mógł być jeszcze lepszy gdyby jego twórcy do końca popuścili wodze fantazji, a tak wyszło trochę w stylu "zróbmy coś innego, ale pamiętajmy o kontrakcie";)
-
podoba mi sie Twój tok myslenia,mogli troche bardziej pojechac po bandzie.ale i tak wyszla zgrabna plyta,taka zimna,cyfrowa(cokolwiek to znaczy) ;)est pisze:Nie podoba mi się perkusja na tym albumie i Billy Corgan na wokalach;) Ale ogólnie to świetny album, który mógł być jeszcze lepszy gdyby jego twórcy do końca popuścili wodze fantazji, a tak wyszło trochę w stylu "zróbmy coś innego, ale pamiętajmy o kontrakcie";)
-
Raczej procentowa;)
Ten Calvin wtedy mocno ćpał podobno:)
I jeszcze odnośnie EP to "The Thrash of Naked Limbs" to jeden z moich ulubionych tak krótkich materiałów w ogóle. Tam jest taki klimat, że ciężko byłoby to uchwycić kolejny raz. Po prostu mistrzostwo.
I jeszcze odnośnie EP to "The Thrash of Naked Limbs" to jeden z moich ulubionych tak krótkich materiałów w ogóle. Tam jest taki klimat, że ciężko byłoby to uchwycić kolejny raz. Po prostu mistrzostwo.
-
wszystko racja.a Calvin po procentach chyba jakos sie ulotnil tak nagle hehe..est pisze:Raczej procentowa;)
pieknie te plyty sa wydane.klimat tych wydawnictw idealnie wspólgra z oprawa graficzna.
- ultravox
- zahartowany metalizator
To chyba niemożliwe, dziś inne wibracje są w tej kapeli. Nawet jeśli stylistycznie czasem idą w tym kierunku, to to już nie jest to. Ale powyższe materiały wciąż uwielbiam i z przyjemnością do nich wracam. Na szczęście nadal zdarza się im zagrać coś z tych starszych rzeczy na koncertach. Zastanawiam się tylko jak można wyjść z tak zajebistego poziomu jeśli chodzi o oprawę graficzną i skończyć na jakichś gotycko-metalowych, komputerowych koszmarkach ;)
-
zli ludzie kreca sie kolo ciebie i podpowiadaja ci ze wszystko co robisz jest przezajebiste;)zgadzam sie pierwsza czescia wypowiedzi szanownego kolegi,wibracje w zespole sa zupelnie inne ale nie ma rzeczy niemozliwych(patrz przyklad Grega i Vallenfyre)ultravox pisze:To chyba niemożliwe, dziś inne wibracje są w tej kapeli. Nawet jeśli stylistycznie czasem idą w tym kierunku, to to już nie jest to. Ale powyższe materiały wciąż uwielbiam i z przyjemnością do nich wracam. Na szczęście nadal zdarza się im zagrać coś z tych starszych rzeczy na koncertach. Zastanawiam się tylko jak można wyjść z tak zajebistego poziomu jeśli chodzi o oprawę graficzną i skończyć na jakichś gotycko-metalowych, komputerowych koszmarkach ;)
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Te covery z epek czy choćby z debiutu i dwójki są wg mnie genialne, idealnie współgrają z zawartą muzyką na tych materiałach.
Nieczęsto wracam do MY DYING BRIDE, jeśli już to tylko do tych wczesnych dokonań, później z albumu na album wg mnie jest coraz przeciętniej, słabiej, miałko ... nie owijając w bawełnę nudzą konia :)
nowego albumu pewnie nawet nie przesłucham, bo jakoś szkoda mi czasu, mimo że jestem daleki od krytyki bezpodstawnej, ale w ich przypadku tyle razy sparzyłem się na ich "nowo wydawanych" albumach, że już nie mam siły podchodzić po raz enty do kolejnego nowego albumu z nadzieję, że znajdę tam rzeczywiście coś dla siebie;
Nieczęsto wracam do MY DYING BRIDE, jeśli już to tylko do tych wczesnych dokonań, później z albumu na album wg mnie jest coraz przeciętniej, słabiej, miałko ... nie owijając w bawełnę nudzą konia :)
nowego albumu pewnie nawet nie przesłucham, bo jakoś szkoda mi czasu, mimo że jestem daleki od krytyki bezpodstawnej, ale w ich przypadku tyle razy sparzyłem się na ich "nowo wydawanych" albumach, że już nie mam siły podchodzić po raz enty do kolejnego nowego albumu z nadzieję, że znajdę tam rzeczywiście coś dla siebie;
-
Okładkami wtedy zajmował się Aaron i szkoda, że nie robi tego dalej.
Ihasan, a A Line... Ci nie siadł?
Ihasan, a A Line... Ci nie siadł?
- ultravox
Hm, może i tak, ale od czasu do czasu sprawdzam wyrywkowo te ich nowsze rzeczy i jakoś nie bierze mnie to kompletnie (choć z drugiej strony odruchów wymiotnych tez nie wywołuje, co najwyżej znudzenie). Ostatnią ich płytą, której słuchałem w większej dawce było "The Dreadful Hours", ale to też nie był poziom tych najstarszych nagrań. Tym niemniej wszystko jest możliwe, wystarczy popatrzeć na Sinister czy z innej beczki Extreme Noise Terror.[V] pisze: zli ludzie kreca sie kolo ciebie i podpowiadaja ci ze wszystko co robisz jest przezajebiste;)zgadzam sie pierwsza czescia wypowiedzi szanownego kolegi,wibracje w zespole sa zupelnie inne ale nie ma rzeczy niemozliwych(patrz przyklad Grega i Vallenfyre)
-
mam dokladnie tak samo.Ihasan pisze:nowego albumu pewnie nawet nie przesłucham, bo jakoś szkoda mi czasu, mimo że jestem daleki od krytyki bezpodstawnej, ale w ich przypadku tyle razy sparzyłem się na ich "nowo wydawanych" albumach, że już nie mam siły podchodzić po raz enty do kolejnego nowego albumu z nadzieję, że znajdę tam rzeczywiście coś dla siebie;
- Skaut
Przesłuchałem sobie nową i ... nie jest źle, ale dobrze w sumie też nie. Już mnie chyba ich gra nie rusza jak kiedyś. Wiadomo, że rzemiosło bardzo dobre, ale nic nowego się tu nie dzieje, czego bym nie słyszał u nich wcześniej, no i w chuj brakuje tego deathdoomowego klimatu z "Kneel Till Doomsday". Aaron zajebiście drze tam japę, ale widać, że jakoś już mu się niespecjalnie chce i woli częściej posmęcić po babsku. Znów jaja zostawił w punkcie skupu. Gdyby cała płyta była taka, jak ten numer, dałbym czwórkę, a tak może kiedyś w MM sobie kupię na wyprzedaży za 16,99.
Coś tam było! Człowiek!
- Rattlehead
Właśnie przesłuchałem sobie "Kneel Till Doomsday" i trzeba przyznać, że kurwa jego mać! Teraz się waham, ale skoro Pan Skaut napisał, że reszta przepitolona po posłucham sobie może jeszcze ze dwa razy wspomnianego kawałka i na tym poprzestanę.
support music, not rumors
-
Skaut liczy na promocję i stąd te pomówienia i spekulacje:)
- Skaut
Szkoda czasu na resztę, chyba że jesteś wielkim fanem, ale Aaron i spółka raczej dryfują po spokojnym jeziorku i od sztormów na morzu trzymają się z daleka.Rattlehead pisze:Właśnie przesłuchałem sobie "Kneel Till Doomsday" i trzeba przyznać, że kurwa jego mać! Teraz się waham, ale skoro Pan Skaut napisał, że reszta przepitolona po posłucham sobie może jeszcze ze dwa razy wspomnianego kawałka i na tym poprzestanę.
Coś tam było! Człowiek!