MY DYING BRIDE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: MY DYING BRIDE

15-10-2012, 16:04

est pisze:Odezwał się fan goregrindu;)
man,ja lubilem ten zespól,jak i wiele innych z tej szuflady zatytulowanej brytyjskie smutasy ale teraz jak spogladam w strone tych nowych dokonan to nawet sentymenty mi nie pomoga;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
est

15-10-2012, 16:09

No ja czasem się zastanawiam nawet czy nie było tak, że tam kiedyś dałem się na coś nabrać, ale MDB to byli moi ulubieńcy z tych rejonów przez wiele lat. Z drugiej strony nie potrafię sobie wyobrazić żeby coś jeszcze można było z tej, bądź co bądź, wątłej stylistyki wycisnąć.
[V]

15-10-2012, 16:15

ni da sie.za patetyczne i placzliwe to to. nawet Paradise lost ,który przeciez cenie, nie uciekl od tych tanich bazarowych sztuczek i przyspiewek dla nastolatek.trzeba jakis radykalnych rozwiazan,ale to juz za pózno,MDB mieli jaja na procentach gdzie pociagneli ta muzyke w troche innym kierunku.Teraz target jest jasny,gimbaza i pochodne,plyty pewnie schodza,kasa jest,wiec pies jebal ze to piata woda po kisielu:)))
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
est

15-10-2012, 16:24

To, że jadą na sprawdzonych patentach niekoniecznie musi oznaczać, że szukają odbiorców tylko wśród nieosłuchanego gówniarstwa. Może liczą na powrót tłustych lat, na coś w rodzaju hype'u na oldschoolowy death metal;)
est

15-10-2012, 16:24

A procenty są przeceniane:)
[V]

15-10-2012, 16:26

procenty to jedna z ich najlepszych plyt.

nie mialbym tez nic przeciwko gdyby wrócili do klimatu:

Obrazek ObrazekObrazek
est

15-10-2012, 16:30

Nie podoba mi się perkusja na tym albumie i Billy Corgan na wokalach;) Ale ogólnie to świetny album, który mógł być jeszcze lepszy gdyby jego twórcy do końca popuścili wodze fantazji, a tak wyszło trochę w stylu "zróbmy coś innego, ale pamiętajmy o kontrakcie";)
[V]

15-10-2012, 16:33

est pisze:Nie podoba mi się perkusja na tym albumie i Billy Corgan na wokalach;) Ale ogólnie to świetny album, który mógł być jeszcze lepszy gdyby jego twórcy do końca popuścili wodze fantazji, a tak wyszło trochę w stylu "zróbmy coś innego, ale pamiętajmy o kontrakcie";)
podoba mi sie Twój tok myslenia,mogli troche bardziej pojechac po bandzie.ale i tak wyszla zgrabna plyta,taka zimna,cyfrowa(cokolwiek to znaczy) ;)
est

15-10-2012, 16:35

Raczej procentowa;)
Ten Calvin wtedy mocno ćpał podobno:)

I jeszcze odnośnie EP to "The Thrash of Naked Limbs" to jeden z moich ulubionych tak krótkich materiałów w ogóle. Tam jest taki klimat, że ciężko byłoby to uchwycić kolejny raz. Po prostu mistrzostwo.
[V]

15-10-2012, 16:54

est pisze:Raczej procentowa;)
Ten Calvin wtedy mocno ćpał podobno:)

I jeszcze odnośnie EP to "The Thrash of Naked Limbs" to jeden z moich ulubionych tak krótkich materiałów w ogóle. Tam jest taki klimat, że ciężko byłoby to uchwycić kolejny raz. Po prostu mistrzostwo.
wszystko racja.a Calvin po procentach chyba jakos sie ulotnil tak nagle hehe..

pieknie te plyty sa wydane.klimat tych wydawnictw idealnie wspólgra z oprawa graficzna.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

15-10-2012, 18:28

[V] pisze: nie mialbym tez nic przeciwko gdyby wrócili do klimatu:

Obrazek ObrazekObrazek
To chyba niemożliwe, dziś inne wibracje są w tej kapeli. Nawet jeśli stylistycznie czasem idą w tym kierunku, to to już nie jest to. Ale powyższe materiały wciąż uwielbiam i z przyjemnością do nich wracam. Na szczęście nadal zdarza się im zagrać coś z tych starszych rzeczy na koncertach. Zastanawiam się tylko jak można wyjść z tak zajebistego poziomu jeśli chodzi o oprawę graficzną i skończyć na jakichś gotycko-metalowych, komputerowych koszmarkach ;)
[V]

15-10-2012, 18:39

ultravox pisze:
[V] pisze: nie mialbym tez nic przeciwko gdyby wrócili do klimatu:

Obrazek ObrazekObrazek
To chyba niemożliwe, dziś inne wibracje są w tej kapeli. Nawet jeśli stylistycznie czasem idą w tym kierunku, to to już nie jest to. Ale powyższe materiały wciąż uwielbiam i z przyjemnością do nich wracam. Na szczęście nadal zdarza się im zagrać coś z tych starszych rzeczy na koncertach. Zastanawiam się tylko jak można wyjść z tak zajebistego poziomu jeśli chodzi o oprawę graficzną i skończyć na jakichś gotycko-metalowych, komputerowych koszmarkach ;)
zli ludzie kreca sie kolo ciebie i podpowiadaja ci ze wszystko co robisz jest przezajebiste;)zgadzam sie pierwsza czescia wypowiedzi szanownego kolegi,wibracje w zespole sa zupelnie inne ale nie ma rzeczy niemozliwych(patrz przyklad Grega i Vallenfyre)
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

15-10-2012, 18:47

Te covery z epek czy choćby z debiutu i dwójki są wg mnie genialne, idealnie współgrają z zawartą muzyką na tych materiałach.
Nieczęsto wracam do MY DYING BRIDE, jeśli już to tylko do tych wczesnych dokonań, później z albumu na album wg mnie jest coraz przeciętniej, słabiej, miałko ... nie owijając w bawełnę nudzą konia :)
nowego albumu pewnie nawet nie przesłucham, bo jakoś szkoda mi czasu, mimo że jestem daleki od krytyki bezpodstawnej, ale w ich przypadku tyle razy sparzyłem się na ich "nowo wydawanych" albumach, że już nie mam siły podchodzić po raz enty do kolejnego nowego albumu z nadzieję, że znajdę tam rzeczywiście coś dla siebie;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
est

15-10-2012, 18:51

Okładkami wtedy zajmował się Aaron i szkoda, że nie robi tego dalej.
Ihasan, a A Line... Ci nie siadł?
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

15-10-2012, 18:56

[V] pisze: zli ludzie kreca sie kolo ciebie i podpowiadaja ci ze wszystko co robisz jest przezajebiste;)zgadzam sie pierwsza czescia wypowiedzi szanownego kolegi,wibracje w zespole sa zupelnie inne ale nie ma rzeczy niemozliwych(patrz przyklad Grega i Vallenfyre)
Hm, może i tak, ale od czasu do czasu sprawdzam wyrywkowo te ich nowsze rzeczy i jakoś nie bierze mnie to kompletnie (choć z drugiej strony odruchów wymiotnych tez nie wywołuje, co najwyżej znudzenie). Ostatnią ich płytą, której słuchałem w większej dawce było "The Dreadful Hours", ale to też nie był poziom tych najstarszych nagrań. Tym niemniej wszystko jest możliwe, wystarczy popatrzeć na Sinister czy z innej beczki Extreme Noise Terror.
[V]

15-10-2012, 19:06

Ihasan pisze:nowego albumu pewnie nawet nie przesłucham, bo jakoś szkoda mi czasu, mimo że jestem daleki od krytyki bezpodstawnej, ale w ich przypadku tyle razy sparzyłem się na ich "nowo wydawanych" albumach, że już nie mam siły podchodzić po raz enty do kolejnego nowego albumu z nadzieję, że znajdę tam rzeczywiście coś dla siebie;
mam dokladnie tak samo.
Awatar użytkownika
Skaut

15-10-2012, 19:40

Przesłuchałem sobie nową i ... nie jest źle, ale dobrze w sumie też nie. Już mnie chyba ich gra nie rusza jak kiedyś. Wiadomo, że rzemiosło bardzo dobre, ale nic nowego się tu nie dzieje, czego bym nie słyszał u nich wcześniej, no i w chuj brakuje tego deathdoomowego klimatu z "Kneel Till Doomsday". Aaron zajebiście drze tam japę, ale widać, że jakoś już mu się niespecjalnie chce i woli częściej posmęcić po babsku. Znów jaja zostawił w punkcie skupu. Gdyby cała płyta była taka, jak ten numer, dałbym czwórkę, a tak może kiedyś w MM sobie kupię na wyprzedaży za 16,99.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

15-10-2012, 20:08

Właśnie przesłuchałem sobie "Kneel Till Doomsday" i trzeba przyznać, że kurwa jego mać! Teraz się waham, ale skoro Pan Skaut napisał, że reszta przepitolona po posłucham sobie może jeszcze ze dwa razy wspomnianego kawałka i na tym poprzestanę.
support music, not rumors
est

15-10-2012, 20:11

Skaut liczy na promocję i stąd te pomówienia i spekulacje:)
Awatar użytkownika
Skaut

15-10-2012, 20:15

Rattlehead pisze:Właśnie przesłuchałem sobie "Kneel Till Doomsday" i trzeba przyznać, że kurwa jego mać! Teraz się waham, ale skoro Pan Skaut napisał, że reszta przepitolona po posłucham sobie może jeszcze ze dwa razy wspomnianego kawałka i na tym poprzestanę.
Szkoda czasu na resztę, chyba że jesteś wielkim fanem, ale Aaron i spółka raczej dryfują po spokojnym jeziorku i od sztormów na morzu trzymają się z daleka.
Coś tam było! Człowiek!
ODPOWIEDZ