Paradise Lost- W-wa, Katosy

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

Re: Paradise Lost- W-wa, Katosy

20-10-2012, 13:59

jaszyn pisze:
empir pisze:J
Mnie łatwo poznać bo byłem chyba jedyny w długich włosach.
a ja to w jakich niby byłem;)
No był tak jeszcze młody chłopaczek z uroczą dziewczyną.
Jeśli to ty z takim zaangażowaniem śpiewałeś piosenki to Cię zauważyłem ;)
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

20-10-2012, 14:51

Soen - (18.10.2012, MegaClub, Katowice)
Przy okazji, na perkusji gra tam Martin Lopez, ex-Opeth

Paradise Lost - Pity the sadness (18.10.2012, MegaClub, Katowice)

jakieś tam fotki http://smarterthanphone.blogspot.com/20 ... -tour.html

Z tego co widzę to w Wawie było raczej spokojniej
Awatar użytkownika
jaszyn
postuje jak opętany!

20-10-2012, 16:37

empir pisze:
jaszyn pisze:
empir pisze:J
Mnie łatwo poznać bo byłem chyba jedyny w długich włosach.
a ja to w jakich niby byłem;)
No był tak jeszcze młody chłopaczek z uroczą dziewczyną.
Jeśli to ty z takim zaangażowaniem śpiewałeś piosenki to Cię zauważyłem ;)
no taki młody to ja nie jestem, byłem w koszulce Icon, zarzucam piórami na klipie Pity The Sadness
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

20-10-2012, 18:51

No to przed koncertem stałeś ciutkę przede mną. Na Soen też. A potem to ja byłem wszędzie. A widać mnie na prawie każdym klipie. Byłem w czarnej koszuli.
Awatar użytkownika
jaszyn
postuje jak opętany!

20-10-2012, 19:20

później też się trochę przemeiszczałem
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

20-10-2012, 20:36

3 liny, kumpel kręcił zamiast napierdalać

Death in another way
weteran forumowych bitew

23-10-2012, 16:25

Setlista taka sobie-mi osobiście brakuje bardzo wielu świenych kwałków do płyty "Draconian Times" włącznie, ale najwięcej
z pierwszych czterech, a najwięcej z najlepszej "Gothic", z której nie grają niemal niczego od lat!!!
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

25-10-2012, 21:56

no szkoda. jeszcze kilka lat temu grali eternal a teraz chuj. a na gothic jest w chuj dobrych kawałków na koncerty np
Maria Konopnicka

26-10-2012, 02:58

Nie wiem dlaczego, ale bawi mnie jak słyszę o "napierdalaniu" podczas koncertu Paradise Lost. Dla mnie to trochę jakby machać głową na koncercie Krawczyka, albo skakać ze sceny podczas występu Majki Jeżowskiej :))
535

26-10-2012, 07:31

Maria Konopnicka pisze:...Dla mnie to trochę jakby machać głową na koncercie Krawczyka, albo skakać ze sceny podczas występu Majki Jeżowskiej :))
Nawet odsłuchiwanie płyt ze szlagierami Mieczysława Fogga, przy odpowiednio sprawnym cateringu, zmienić się może w niekontrolowaną zabawę, połączoną z demolką pomieszczenia. Nie widzę tu żadnej sprzeczności.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

26-10-2012, 07:52

Kilka lat temu z kumplem, przy udziale dużej ilości "elementów baśniowych", urządziliśmy rozpierduchę przy the best of Marek Grechuta ;-) Ludzie myśleli, że była impreza na co najmniej 10 osób, bo taki był hałas...
skończyło się na połamanych meblach i zasyfionym dywanie. O kacu-gigancie nie wspomnę ;-)
O tamtej pory boimy się włączyć po pijaku tamtą płytę, a Pan Marek uchodzi dla nas za wzór ekstremy :-)
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Klemens
zaczyna szaleć

26-10-2012, 08:12

Sgt. Barnes pisze:Kilka lat temu z kumplem, przy udziale dużej ilości "elementów baśniowych", urządziliśmy rozpierduchę przy the best of Marek Grechuta ;-) Ludzie myśleli, że była impreza na co najmniej 10 osób, bo taki był hałas...
skończyło się na połamanych meblach i zasyfionym dywanie. O kacu-gigancie nie wspomnę ;-)
O tamtej pory boimy się włączyć po pijaku tamtą płytę, a Pan Marek uchodzi dla nas za wzór ekstremy :-)
Piękne! :) Ja z kolei w podobny sposób wspominam dość intensywną imprezę, na której przez cały czas leciały marsze wojskowe i piosenki w stylu Festiwalu Piosenki Żołnierskiej w Kołobrzegu :)
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

26-10-2012, 08:25

Co do marszy wojskowych, fajnie sprawdza się SA Maschiert :-) Od razu ma się ochotę najechać Polskę, he, he
Death in another way
weteran forumowych bitew

26-10-2012, 16:42

empir pisze:no szkoda. jeszcze kilka lat temu grali eternal a teraz chuj. a na gothic jest w chuj dobrych kawałków na koncerty np
Eternal to świetny kawałek z "Gothic", chociaż ja akurat lubię z niej najbardziej chyba jednak mimo wszystko: Dead Emotion!!!:-)))
Death in another way
weteran forumowych bitew

26-10-2012, 16:45

Sgt. Barnes pisze:Kilka lat temu z kumplem, przy udziale dużej ilości "elementów baśniowych", urządziliśmy rozpierduchę przy the best of Marek Grechuta ;-) Ludzie myśleli, że była impreza na co najmniej 10 osób, bo taki był hałas...
Pięknie-dla mnie prywatnie MAREK GRECHUTA to JEDYNY GENIUSZ POLSKIEJ SCENY MUZYCZNEJ!!!:-)))
Death in another way
weteran forumowych bitew

26-10-2012, 16:46

Puszczaliście całą Jego dyskografię po kolei czy wybrane płyty!?:-)

ps. moja ulubiona to "OGRÓD PEŁEN WSPOMNIEŃ"!!!:-)))
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

26-10-2012, 19:14

Nie, to była zwykła składanka najbardziej znanych utworów Pana Marka. Na trzeźwo fajna sprawa, po paru głębszych jego twórczość nabiera zupełnie innego wymiaru :-) I zachęca do eskalacji chaosu :-)
Polecam eksperyment, ale na własne ryzyko :-) jest MOC!!!
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

26-10-2012, 19:22

Death in another way pisze:
empir pisze:no szkoda. jeszcze kilka lat temu grali eternal a teraz chuj. a na gothic jest w chuj dobrych kawałków na koncerty np
Eternal to świetny kawałek z "Gothic", chociaż ja akurat lubię z niej najbardziej chyba jednak mimo wszystko: Dead Emotion!!!:-)))

Tak w ogóle, to po wieczorze w Progresji mam spory niedosyt. Zapowiadało się nieźle, a na końcu powiało srogą rutyną. Myślałem, ze po bardzo dobrym przyjęciu przez publikę, Holmes and co. wykrzesają z siebie więcej niż te marne 1,5 h, ale tak się nie stało.
Setlista taka sobie, gdzie True Belief, Eternal, Hallowed Land, Mortals Watch The Day, Requiem, Theories from another World czy zajebiste To The Darkness z Idola, ja się pytam?
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

26-10-2012, 23:53

Maria Konopnicka pisze:Nie wiem dlaczego, ale bawi mnie jak słyszę o "napierdalaniu" podczas koncertu Paradise Lost. Dla mnie to trochę jakby machać głową na koncercie Krawczyka, albo skakać ze sceny podczas występu Majki Jeżowskiej :))
535 Ci to wyjaśnił. A, mimo iż muza z niewielką ilością czadu, to napierdalanko małe było bo kilku z nas miało na to ochotę. No i skoki ze sceny to coraz rzadszy element koncertów, niestety.

Mogliby kiedyś zagrać trasę z całym gotykiem. Tylko czuję że z tym wokalistą może się nie udać.

Sgt. Barnes pisze: Tak w ogóle, to po wieczorze w Progresji mam spory niedosyt. Zapowiadało się nieźle, a na końcu powiało srogą rutyną. Myślałem, ze po bardzo dobrym przyjęciu przez publikę, Holmes and co. wykrzesają z siebie więcej niż te marne 1,5 h, ale tak się nie stało.
Setlista taka sobie, gdzie True Belief, Eternal, Hallowed Land, Mortals Watch The Day, Requiem, Theories from another World czy zajebiste To The Darkness z Idola, ja się pytam?
No, wiadomo. Ogólnie to miałem wrażenie że tylko Gregor ma zapał do gry. Nick jakiś taki wystraszony. Za prawie każdym razem jak ktoś wszedł na scenę (a może tylko wtedy gry ja?) spierdzielał prawie za perkusję.
Chętnie bym zobaczył na żywo Vallenfyre.
Awatar użytkownika
jaszyn
postuje jak opętany!

27-10-2012, 11:05

empir pisze:
Mogliby kiedyś zagrać trasę z całym gotykiem. Tylko czuję że z tym wokalistą może się nie udać.
Z Gothic to może się nie udać, ale w przyszłym roku przypada dwudziesta rocznica Icon i istnieje ponoć szansa na trasę rocznicową;D

empir pisze:No, wiadomo. Ogólnie to miałem wrażenie że tylko Gregor ma zapał do gry. Nick jakiś taki wystraszony.
Jeszcze Aaron wykazuje wielką radość z gry na scenie.
empir pisze:Za prawie każdym razem jak ktoś wszedł na scenę (a może tylko wtedy gry ja?) spierdzielał prawie za perkusję.
Dokładnie, jak przybijałem z nim piątkę to miał taką minę jakby chciał powiedzieć "kurwa, proszę nie róbcie już tego";)
empir pisze:Chętnie bym zobaczył na żywo Vallenfyre.
Trzeba było wpaść na Brutala, świetny koncert
ODPOWIEDZ