HAIL OF BULLETS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Hail Of Bullets (Hol)
Może ofensywa Aliantów w 1944? ;)
edit: też o tym myślałem, panie Self
edit: też o tym myślałem, panie Self
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Gdyby mieli naskrobać teksty o Market - Garden to płyta musiałaby się zwać : " O jedną płytę za daleko...". Niezbyt szczęśliwy tytuł, niech lepiej oprą koncept o Pustynną Burzę.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Jakoś nie pasuje mi koncept zespołu do jakichkolwiek tematów spoza okresu II wojny światowej. A ogólnie front zachodni w latach 44-45 to niezwykle wdzięczny temat, niekoniecznie samo Market Garden. Utwór zamykający płytę mógłby być o zawieszaniu flagi radzieckiej na Reichstagu. :D
Ostatnio zmieniony 24-10-2012, 22:55 przez Self, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Niech będzie kontrofensywa w Ardenach;-)
- Sybir
Chuj, niech będzie "war of attrition", czyli zmiana konwencji z II na I wojnę światową.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Tytuł wykorzystał już Dying Fetus;-)
- Self
- rasowy masterfulowicz
No nie wiem. Jak napiszą o bitwie pod Ypres to Warcrimer będzie rościł pretensje. ;)Sybir pisze:zmiana konwencji z II na I wojnę światową.
Bdb album! Aż sobie puszczę.Skaut pisze:W zasadzie nawet się przekonałem do dwójki. Owszem, jest znacznie słabsza od debiutu, ale nie na tyle, żeby do "On Divine Winds" nie wracać z przyjemnością. Nową też chętnie przejrzę.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
A ja mysle, ze pora zlozyc bron, bo sadzac po dwojce pakt o nieagresji juz podpisany. Ostatnio wracalem do promo i jedynki - to w dalszym ciagu swietne granie, ale reszta bardzo (zaskakujaco wrecz) slaba.
- Sybir
To tylko propozycja konwencji, nie tytułu ;)Nasum pisze:Tytuł wykorzystał już Dying Fetus;-)
Ejże, jest jeszcze Verdun, Somma, Marna, Tannenberg, morska na Skagerraku, czy mniejsza pod Saint-Mihiel ;)Self pisze:No nie wiem. Jak napiszą o bitwie pod Ypres to Warcrimer będzie rościł pretensje. ;)Sybir pisze:zmiana konwencji z II na I wojnę światową.
Ostatnio zmieniony 24-10-2012, 23:21 przez Sybir, łącznie zmieniany 2 razy.
- Self
- rasowy masterfulowicz
No ok, słabsza, ale:

0ms pisze:bardzo slaba

- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Jedynka funduje solidny wpierdol, a na dwojce taka anemia, ze usnac mozna. Dramat, nie plyta.
- Sybir
Ej, aż posłucham dwójki, bo chyba tylko raz to to przesłuchałem. Debiut swego czasu mocno mnie sponiewierał. A na trójkę nie czekam raczej - no, chyba że dwójka zaskoczy.
- Self
- rasowy masterfulowicz
0ms, coś nieświeżego zjadłeś dziś na kolację, że takie kocopoły pierdolisz? ;) No fakt, nie ma takiego wpierdolu i jest więcej mielizn niż na debiucie, ale jest od metra zajebistości w riffach i adekwatny, choć inny niż na poprzedniczce klimat.
Właśnie leci u mnie w słuchafonach Tokijski Holokaust. Prosty numer, a jaka moc!
Właśnie leci u mnie w słuchafonach Tokijski Holokaust. Prosty numer, a jaka moc!
- zawlekacz
- w mackach Zła
- maciek z klanu
+1 szczegolnie ze nowy Asphyx rozpierdolil mi łeb to i nowe HOB tez :) choc ja tam 2jke lubie nawet, ale do 1dynki to nie ma ona startu !!!
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Dwójkę w zasadzie przesłuchałem parę razy i nie chce mi się w ogóle do niej wracać. Czasami sobie przypomnę "On Choral Shores" bo to zajebisty numer, ale tak to nie mam ochoty. Za to jedynka jest zdecydowanie lepsza pod każdym względem. Bez względu czy będziemy porównywać je ze względu na warstwę kompozycyjną czy pod kątem brzmienia, które jest za miękkie na dwójce, to debiut ostro wyprzedza "On Divine Winds". Na "...Of Frost And War" czuć jakiś klimat, lekki mróz, tego następcy brakuje. No, ale zobaczymy co nam wysmażą.
Ostatnio zmieniony 28-10-2012, 19:53 przez dr Kill, łącznie zmieniany 1 raz.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Ja tam czuje gora milimetr - o zadnych metrach nie moze byc mowy ;) Wszystkiego mi po prostu na tej plycie brakuje.Self pisze:0ms, coś nieświeżego zjadłeś dziś na kolację, że takie kocopoły pierdolisz? ;) No fakt, nie ma takiego wpierdolu i jest więcej mielizn niż na debiucie, ale jest od metra zajebistości w riffach i adekwatny, choć inny niż na poprzedniczce klimat.
Zdecydowanie tak.GrzesiekP pisze:brzmienia, które jest za miękkie na dwójce
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Re: HAIL OF BULLETS

"On Divine Winds" features 12 tracks on the limited first digibook edition and 11 song on the regular jewelcase version.
http://www.blabbermouth.net/news/hail-o ... nveiled-2/
support music, not rumors
- evildead
- weteran forumowych bitew
Re: HAIL OF BULLETS
zjebali
Rommel do death metalu pasuje jak kij do dupy
Rommel do death metalu pasuje jak kij do dupy
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A spawn of hell I am the evil dead