ALICE IN CHAINS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: ALICE IN CHAINS
imho malo to sabbathowe, ten pierwszy niemal modernmetalowy jakis :D
ale jezeli juz kwestie sabbathowosci bierzemy to moze tak:
najbardziej sababthowe riffy jakich nie nagrali sabbaci :D
jak mozesz kochac sabbath alicji a nie kochac soungarden ? :D
ale jezeli juz kwestie sabbathowosci bierzemy to moze tak:
najbardziej sababthowe riffy jakich nie nagrali sabbaci :D
woodpecker from space
- longinus696
- zahartowany metalizator
No dokładnie. W przypadku Soundgarden można sypać takimi przykładami dość długo. Cała "Louder Than Love" jest potwornie sabbathowska.Triceratops pisze: najbardziej sababthowe riffy jakich nie nagrali sabbaci :D
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- nicram
Sabbath Alicji przeplatany jest zbyt dużą dozą Led Zeppelinowskiego bałaganu. ;-)Triceratops pisze:
all the monsters will break your heart
- Triceratops
no nie szokuj mnie bo jezeli jakos okreslic Soundgarden dwoma slowami to wlasnie Black Sabbath i Led Zeppelin ale Alicje ?
owszem mozna wszystko ale jezeli alicje tak, to u soundgarden 2 razy tyle tego :D
pamietam jak kiedys puscilem kolesiowi takiemu swetrowcowi Soundgarden z Badmotorfinger to ten zrobil zdziwiona mine i powiedzial, to jakis nowy Zeppelin?
owszem mozna wszystko ale jezeli alicje tak, to u soundgarden 2 razy tyle tego :D
pamietam jak kiedys puscilem kolesiowi takiemu swetrowcowi Soundgarden z Badmotorfinger to ten zrobil zdziwiona mine i powiedzial, to jakis nowy Zeppelin?
woodpecker from space
- pr0metheus
zamiast cisnac takie smuty, posluchajcie hollow
http://aliceinchains.com/
niech to miejsce niebawem zniknie
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Niestety brzmi jak odrzut z poprzedniej płyty.
-
- mistrz forumowej ceremonii
prawda.ale mimo to,bardzo fajna piosenka,moze tekst troche pretensjonalny,ale ten oniryczny,zamulasty klimat jest,moze byc dobra plyta.Pteroczłek pisze:Niestety brzmi jak odrzut z poprzedniej płyty.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Zawsze zdecydowanie wolałem Alice in Chains niż Soungarden. Jako pierwszą poznałem płytę debiutancką Alice in Chains, którą na początku lat 90-tych kumpel skądś przytachał na kasecie zgranej z kompaktu. Dwa czy trzy lata później o zespole zrobiło się bardzo głośno za sprawą "Dirt" i przyznam, że i ten album pokochałem całym sercem. Nie wczułem się natomiast nigdy w ich trzecią płytę z trzynożnym psem - dla mnie jest zdecydowanie słabsza od dwóch poprzednich.
Soundgarden poznałem za sprawą płyty Badmotorfinger, która bardzo mi się spodobała i o której przez wiele lat myślałem jako o debiutanckiej płycie Soundgarden. Superunknown zupełnie mnie od tego zespołu odrzuciło - nie lubiłem tej płyty za wokale, nie znosiłem tych hitów, które przewijały się przez radiostacje. Po latach zakupiłem ją na CD - może już dziś nie mam takiego wstrętu, ale zdecydowanie bardziej podchodzi mi twórczość Alice i Chains, Nirvany czy nawet Pearl Jam.
Zaskoczyła mnie natomiast pozytywnie Down on the Upside - wpadła mi skądś kaseta (chyba brat mojej ówczesnej dziewczyny na siłę mi ją pożyczył) i o dziwno fajnie mi się jej słuchało (najlepszy kawałek Ty Cobb!) . Po latach "odkryłem" ich dwie pierwsze płyty - pierwsza całkiem niezła, druga znakomita.
Ostatni Alice in Chains zaskoczył mnie bardzo pozytywnie - świetna płyta. Ostatniego Soundgarden jeszcze nie słyszałem i jakoś specjalnie mnie nie ciągnie.
Soundgarden poznałem za sprawą płyty Badmotorfinger, która bardzo mi się spodobała i o której przez wiele lat myślałem jako o debiutanckiej płycie Soundgarden. Superunknown zupełnie mnie od tego zespołu odrzuciło - nie lubiłem tej płyty za wokale, nie znosiłem tych hitów, które przewijały się przez radiostacje. Po latach zakupiłem ją na CD - może już dziś nie mam takiego wstrętu, ale zdecydowanie bardziej podchodzi mi twórczość Alice i Chains, Nirvany czy nawet Pearl Jam.
Zaskoczyła mnie natomiast pozytywnie Down on the Upside - wpadła mi skądś kaseta (chyba brat mojej ówczesnej dziewczyny na siłę mi ją pożyczył) i o dziwno fajnie mi się jej słuchało (najlepszy kawałek Ty Cobb!) . Po latach "odkryłem" ich dwie pierwsze płyty - pierwsza całkiem niezła, druga znakomita.
Ostatni Alice in Chains zaskoczył mnie bardzo pozytywnie - świetna płyta. Ostatniego Soundgarden jeszcze nie słyszałem i jakoś specjalnie mnie nie ciągnie.
- Triceratops
Marian przestan juz sobie zawracac dupe tymi grandzem dla gimnazjali, zalozylem specjalnie dla ciebie temat z dedykacja a ty tracisz czas na jakis zespol co odcina kupony od starej tworczosci. Zakladaj apaszke i do boju!
woodpecker from space
- Triceratops
tragedia. nudne, wymuszone, bezplciowepr0metheus pisze:zamiast cisnac takie smuty, posluchajcie hollow
woodpecker from space
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Prawda. Nie powiem złego słowa na „Black gives way to blue”, bo to bardzo dobra płyta (i, biorąc pod uwagę okoliczności, faktycznie jeden z lepszych powrotów ostatnich lat) z kilkoma świetnymi numerami, ale mimo wszystko słychać na niej wyrachowanie. Niestety „Hollow” jest dość słaby i zapowiada, że dalej pociągną wątki z poprzedniego albumu, a to raczej nie wróży dobrze. Siłą tego zespołu było przede wszystkim to, że z każdym kolejnym nagraniem proponowali coś nowego.Triceratops pisze: nudne, wymuszone, bezplciowe
Swoją drogą będę musiał w końcu posłuchać tego nowego Soundgarden :)
-
nowe Soundgarden.zgadza sie.Triceratops pisze:tragedia. nudne, wymuszone, bezplciowepr0metheus pisze:zamiast cisnac takie smuty, posluchajcie hollow
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- nicram
Świetny numer. Mroczny i niepokojący z iście psychodelicznym sznytem. Nawiązania do poprzedniej płyty wyraźne, ale nie szukałbym tutaj drogowskazu do nowego materiału. Ot jedna piosenka będąca pomostem między tym co stare, a co nowe. Ja jestem już kupiony.pr0metheus pisze:zamiast cisnac takie smuty, posluchajcie hollow
all the monsters will break your heart
-
Gdyby ktoś parę lat temu powiedział mi, że za parę lat ludzie będą sie kłócić o grunge'owe kapele to nieźle bym się uśmiał, a tutaj robi się powoli jak za czasów gdy oglądało się tony gówna na mtv żeby wyłapać te parę piosenek :)[V] pisze:nowe Soundgarden.zgadza sie.Triceratops pisze:tragedia. nudne, wymuszone, bezplciowepr0metheus pisze:zamiast cisnac takie smuty, posluchajcie hollow
- Triceratops
Nie mozesz zyc bez misji :D jak nie nergal to soundgarden :D :D :D[V] pisze:nowe Soundgarden.zgadza sie.Triceratops pisze:tragedia. nudne, wymuszone, bezplciowepr0metheus pisze:zamiast cisnac takie smuty, posluchajcie hollow
woodpecker from space
Mnie zawsze śmieszyło to jechanie na grunge - szczególnie w magazynach typu HMP. Na początku lat 90-tych wylało się grungowe gówno niszcząc muzykę metalową. Ja zupełnie tego w ten sposób nie widziałem - dla mnie to był powiew świeżości i do dziś uważam, że w tym gatunku wyszło kilka, kilkanaście doskonałych płyt. A spadek popularności metalu zupełnie nie zaburzał mi radości ze słuchania tej muzyki. Od czasu do czasu wracam do płyt wpisujących się nurt grunge i uważam, że po latach bronią się one znakomicie .
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
-
Co to jest HMP?
- Nerwowy
No dokładnie zresztą jak w każdym gatunku na który była moda. Swoją drogą to zabawne, że na grunge utyskiwali najbardziej ludzie którzy jarali się wtedy niemieckim power metalem, który obcenie brzmi jak gówno. :D Zresztą zawsze brzmiał.Maria Konopnicka pisze:Ja zupełnie tego w ten sposób nie widziałem - dla mnie to był powiew świeżości i do dziś uważam, że w tym gatunku wyszło kilka, kilkanaście doskonałych płyt.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz