Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Smartfon
no ale tego nie kupujesz po to, zeby robic grafe w fotoszopie, tylko zeby miec wykurwiste czcionki do czytania. zobacz sobie jak wylada tekst np. w galaxy s3. poezja. pikseli z lupa trzeba szukac.
pytanie tylko czy takie zageszczenie nie pozera baterii w jakis chujowy sposob. caly czas czekam na newsa o nowej technologii w ogniwach, poki tego nie bedzie to tylko takie podkrecanie bajerow, i chyba powoli dochodzimy do sciany (tak jak w dziedzinie CPU obecnie), zreszta kurwa, jakie to telefony maja parametry to pala opada ;) oczywiscie to sa wszystko ARMy no ale mimo wszystko milo sie robi na sama mysl :)
a, no i jeden problem z tym sony - nie jest to samoled ;). imo jednak najfajniejsza technologia poki co
pytanie tylko czy takie zageszczenie nie pozera baterii w jakis chujowy sposob. caly czas czekam na newsa o nowej technologii w ogniwach, poki tego nie bedzie to tylko takie podkrecanie bajerow, i chyba powoli dochodzimy do sciany (tak jak w dziedzinie CPU obecnie), zreszta kurwa, jakie to telefony maja parametry to pala opada ;) oczywiscie to sa wszystko ARMy no ale mimo wszystko milo sie robi na sama mysl :)
a, no i jeden problem z tym sony - nie jest to samoled ;). imo jednak najfajniejsza technologia poki co
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
Dobre wieści : jest duży update nova launcher. m. in. nowy widok app drawera, zajebisty :

jak się chwyci z prawej to przylatuje szybko, no eleganckie

jak się chwyci z prawej to przylatuje szybko, no eleganckie
- 29a
- zaczyna szaleć
http://facebook.com/terrorcorepl - polski kurwa terror!
- Riven
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
jeśli komus muli nexus 7 (ale prawdopodobnie dotyczy to także innych urzadzen z androidem) tak jak mi przez ostatnie tygodnie, to polecam zrobić czystke w aplikacjach. brzmi to absurdalnie, ale wygląda na to , ze jest jakiś bug, który powoduje, ze system strasznie zwalnia pod wpływem albo a) malej ilości wolnej pamięci (mniej możliwa opcja) b) dużej liczby aplikacji (150+). w każdym razie wyjebalem z 60 appow których i tak nie tykałem od 3 miesięcy, zwolniłem ok 6 gb wolnego i teraz tablet smiga jak maly samochodzik, zero spiec od godziny, google now wlacza się natychmiast (a wcześniej trwalo to ze 3 sek), zero czkawki w animacjach, appy deinstalują się niemal natychmiast...no kurwa, jakbym lepszy procesor sobie zainstalowal :D
Z jednej strony zajebiscie, z drugiej trochę padaka jeśli takie rzeczy zmulaja androida...
nie jestem jedyny zreszt: http://www.theregister.co.uk/2012/09/11/nexus_7/
stary news ale u mnie wygląda to dokładnie tak samo. ludzie narzekali, ze nexus spowolnil się od update'u do 4.2, ale po zwolnieniu miejsca zapierdala mi jak nie przymierzając ipad. anyway, jestem kontent, wywaliłem i tak niepotrzebny syf, zostało ~90 przydatnych aplikacji i znow widać project butter.
Z jednej strony zajebiscie, z drugiej trochę padaka jeśli takie rzeczy zmulaja androida...
nie jestem jedyny zreszt: http://www.theregister.co.uk/2012/09/11/nexus_7/
stary news ale u mnie wygląda to dokładnie tak samo. ludzie narzekali, ze nexus spowolnil się od update'u do 4.2, ale po zwolnieniu miejsca zapierdala mi jak nie przymierzając ipad. anyway, jestem kontent, wywaliłem i tak niepotrzebny syf, zostało ~90 przydatnych aplikacji i znow widać project butter.
- Riven
- Kontakt:
zrobiłem mały research w w/w sprawie, w tym na grupach Google, no i sporo osób ma identyczne doświadczenia, natomiast nie określono jednoznacznie gdzie leży przyczyna. prawdopodobnie cos jest nie tak z systemem plików (znacząco spada szybkość I/O) , zwłaszcza, że w nexusie jest tylko jedna partycja (dla porównania w galaxy nawet w samej pamięci wewnętrznej, bez karty SD, jest coś na kształt osobnej partycji systemowej i przeznaczonej na pliki). kiepsko, nie po to kupuje urządzenie z 16 GB pamięci, żeby nie moc ich wykorzystać. z drugiej strony pozbylem się tylko bezużytecznych appow i tablet śmiga jak rakieta.
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
Czy ktoś z was zna procedurę postępowania serwisów sprzętu elektronicznego? czekam juz miesiąc na naprawdę telefonu, która ciągle ma status "wstrzymana" bo brakuje części zamiennej, i nie wiadomo kiedy ona będzie. Co mogę zrobić aby odzyskać nowy tel, lub kase? dodam, że zasada 30 dni to jakiś mit.
- Clochard
- weteran forumowych bitew
Gwarancyjna naprawa? Warunki powinny być opisane w karcie gwarancyjnej lub instrukcji.
- Riven
- Kontakt:
Ja wlasnie czekam na wiadomość - mam nadzieje, ze nie będzie takich walow. Na wszelki wypadek zrobiłem fote telefonu i pokserowalem wszystkie dokumenty, nigdy nie wiadomo :D
- Only_True_Believers
dodzwoniłem się do serwisu, od miesiąca czekają na cześć tylnej obudowy, a uszkodzony był soft, WTF?!
- Riven
- Kontakt:
no domagaj się działania, w takiej sytuacji co możesz innego zrobić. sądem im pogrozisz?
- Only_True_Believers
chuja sie moge domagać, dodzwonienie do serwisu zajęło mi 4 godziny, a baba mogła tylko sprawdzic status naprawy, i powiedziała, że mam czekać.
- Riven
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
http://www.theverge.com/2013/1/6/384486 ... ailability
Nvidia hasn't revealed the clock speed of the Tegra 4's processor yet, but it does say that it has 72 GPU cores (..)
wycialem istotny szczegół i lepiej to wygląda ;ddd
Nvidia hasn't revealed the clock speed of the Tegra 4's processor yet, but it does say that it has 72 GPU cores (..)
wycialem istotny szczegół i lepiej to wygląda ;ddd
-
Pan_Kimono
- rasowy masterfulowicz
ok pytanie moze z dupy ale nie umiem sobie z tym poradzic, naprawic potrafie samochod a z telefonem sobie kompletnie nie radze.
Kliknalem cos przed swietami, wydaje mi sie ze to widzet, w kazdym razie:
Po ekranie lata mi mikolaj w saniach ciagnietych przez renifery, wypadaja z niego prezenty a na dole pojawiaja sie jakies dziwne ludziki z dlugimi uszami. Co to kurwa jest i jak to odinstalwoac? szukalem w aplikacjach ale nie ma nic nowego, myslalem, ze wylaczy sie samo po switach ale ni chuja, wciaz fruwa.
Kliknalem cos przed swietami, wydaje mi sie ze to widzet, w kazdym razie:
Po ekranie lata mi mikolaj w saniach ciagnietych przez renifery, wypadaja z niego prezenty a na dole pojawiaja sie jakies dziwne ludziki z dlugimi uszami. Co to kurwa jest i jak to odinstalwoac? szukalem w aplikacjach ale nie ma nic nowego, myslalem, ze wylaczy sie samo po switach ale ni chuja, wciaz fruwa.
KVLT lizania CZASZKI
- Riven
- Kontakt:
hahhaa ;d
używasz go launcher? pewnie tak, bo chinole lubią takie gówna, a niestety jest to mimo wszystko najlepszy launcher dla androida <=2.3. tak czy inaczej, ja teraz nie mam żadnego urządzenia z tym pod ręką, ale jeśli dobrze kombinuje to poszukaj w opcjach launchera (przycisk menu > preferences) jakiegoś Xmas effect
używasz go launcher? pewnie tak, bo chinole lubią takie gówna, a niestety jest to mimo wszystko najlepszy launcher dla androida <=2.3. tak czy inaczej, ja teraz nie mam żadnego urządzenia z tym pod ręką, ale jeśli dobrze kombinuje to poszukaj w opcjach launchera (przycisk menu > preferences) jakiegoś Xmas effect
- lumpskaut
- zaczyna szaleć
-
Pan_Kimono
- rasowy masterfulowicz
ok dzieki panowie, faktycznie to byl go launcher. Mikolaj wyjebany.
KVLT lizania CZASZKI
- Riven
- Kontakt:
kuhhhhwa polacy, ale sobie zajebisty budzik zrobiłę
kupiłem dock do nexusa, niestety drogi skurwiel ale nie miałem za bardzo wyjścia bo uszkodziłem port usb -- co prawda działa, ale kabel lata w nim luźno i boje się, ze kiedyś się rozjebie. dlatego możliwość ladowania baterii przez zlacza pogo (te male zlote gowienka z boku tabletu) jest masa spoko. dock wygląda ok i przepuszcza tez dźwięk, wiec można sobie tableta postawić i jest zajebiste radio/budzik (trzeba skonfigurować odpowiedni Daydream w settings>display).
minusy - dock jest whuj solidnie zrobiony i odpowiednio ciezki, ale bywa, ze tablet zle 'zaskakuje'
jakość przewodzonego dzwieku pozostawia trochę do zyczenia - slychac podobny efekt jak przy podlaczeniu słuchawek do ladujacego się laptopa. na szczęście przy niskiej glosnosci jest to marginalna rzecz i żeby sobie na noc puscic DroneZone do snu wystarcza.
ale najlepsze sa komendy głosowe z google now, z których dopiero teraz zaczalem korzystać, bo się okazuje ze sa naprawdę spoko. jeden swype na ekranie, "Set alarm to 7 am" i voila, zrobione. To samo "define <slowo>" jak czegos nie kumam. Normalnie kurwa Jetsonowie :D. Brakuje paru komend, np. "Cancel alarms", ale soft się szybko rozwija (jest ogromny postep w porównaniu z tym jak to wygladalo pare miechow temu) wiec licze na więcej. kto wie, może niedługo będzie non stop w trybie czuwania i nie trzeba będzie nawet dotykać ekranu. już nie tak daleko do tego .*
jakbym nie rozpierdolil portu usb to pewnie nie wydawałbym na to kasy, na pewno warte maksymalnie polowe tych 120 zl, ale w sumie chuj tam... fajny bajer.

jest na allegro w sklepie x-kom
* gwoli scislosci - komendy głosowe nie maja zadnego związku z dockiem, sa dostępne w każdym urządzeniu z androidem 4.1+
kupiłem dock do nexusa, niestety drogi skurwiel ale nie miałem za bardzo wyjścia bo uszkodziłem port usb -- co prawda działa, ale kabel lata w nim luźno i boje się, ze kiedyś się rozjebie. dlatego możliwość ladowania baterii przez zlacza pogo (te male zlote gowienka z boku tabletu) jest masa spoko. dock wygląda ok i przepuszcza tez dźwięk, wiec można sobie tableta postawić i jest zajebiste radio/budzik (trzeba skonfigurować odpowiedni Daydream w settings>display).
minusy - dock jest whuj solidnie zrobiony i odpowiednio ciezki, ale bywa, ze tablet zle 'zaskakuje'
jakość przewodzonego dzwieku pozostawia trochę do zyczenia - slychac podobny efekt jak przy podlaczeniu słuchawek do ladujacego się laptopa. na szczęście przy niskiej glosnosci jest to marginalna rzecz i żeby sobie na noc puscic DroneZone do snu wystarcza.
ale najlepsze sa komendy głosowe z google now, z których dopiero teraz zaczalem korzystać, bo się okazuje ze sa naprawdę spoko. jeden swype na ekranie, "Set alarm to 7 am" i voila, zrobione. To samo "define <slowo>" jak czegos nie kumam. Normalnie kurwa Jetsonowie :D. Brakuje paru komend, np. "Cancel alarms", ale soft się szybko rozwija (jest ogromny postep w porównaniu z tym jak to wygladalo pare miechow temu) wiec licze na więcej. kto wie, może niedługo będzie non stop w trybie czuwania i nie trzeba będzie nawet dotykać ekranu. już nie tak daleko do tego .*
jakbym nie rozpierdolil portu usb to pewnie nie wydawałbym na to kasy, na pewno warte maksymalnie polowe tych 120 zl, ale w sumie chuj tam... fajny bajer.

jest na allegro w sklepie x-kom
* gwoli scislosci - komendy głosowe nie maja zadnego związku z dockiem, sa dostępne w każdym urządzeniu z androidem 4.1+
- Riven
- Kontakt:
hahaha Samsung dojebal skrajnie mizgonistyczna reklamę swoich nowych elastycznych ekranow:
SZMATA :D.
SZMATA :D.