WATAIN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

Re: WATAIN

21-01-2013, 20:28

nowa ma właśnie być inna, z tego co słyszałem nie będzie rozwinięciem tego co słyszeliśmy na ostatniej;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

21-01-2013, 20:29

Only_True_Believers pisze:ostatnia była bardzo dobra, ale szła w złym kierunku, może być straszny kaszan.
No, gdyby tak wyciąć z 30 minut pitolenia to byłaby fajna płyta :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

21-01-2013, 20:32

nie przesadzaj. Przysiądź do niej na spokojnie nie spoglądając na kupkę kolejnych nowo zakupionych płyt, które też masz przesłuchać i nie będziesz mógł się uwolnić od tego albumu. Jechałem ten album za miesiąc - dwa, zajebiście mi wszedł, mimo że po pierwszych 4-5 przesłuchaniach zjebałem ją jak burą suke ;)
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

21-01-2013, 20:33

bo to taki album jest, o 2 kawałki za długi ale doskonały.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Skaut

21-01-2013, 20:35

strasznie mi z tego powodu wszystko jedno
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Lykantrop

21-01-2013, 20:40

Ihasan pisze:nie przesadzaj. Przysiądź do niej na spokojnie nie spoglądając na kupkę kolejnych nowo zakupionych płyt, które też masz przesłuchać i nie będziesz mógł się uwolnić od tego albumu. Jechałem ten album za miesiąc - dwa, zajebiście mi wszedł, mimo że po pierwszych 4-5 przesłuchaniach zjebałem ją jak burą suke ;)
Spędziłem tylko z nią 2 tygodnie wakacji, codziennie ją wałkując po jakieś 3-4 razy, więc spoko wodza, należycie ją obadałem. Lubię do dzisiaj parę utworów z tej płyty (Reaping Death, Waters of Ain - i tutaj sic! bo jest to potencjalnie najbardziej przepitolony numer na płycie, hehe) i w ostatecznym rozrachunku nie mogę na tej płycie zostawić suchej nitki. Zbyt rozwodniona mieszanka. Powinni pozostawić sam koncentrat i esencję, a nie dodawać kolejne ulepszacze, które może i kondycję wizualną poprawiają, ale po dłuższej eksploracji nie ma się wątpliwości, że syty się nie czujesz. Nie pasuje mi ta droga rozwoju i już.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Skaut

21-01-2013, 20:47

Lykantrop pisze:
Ihasan pisze:nie przesadzaj. Przysiądź do niej na spokojnie nie spoglądając na kupkę kolejnych nowo zakupionych płyt, które też masz przesłuchać i nie będziesz mógł się uwolnić od tego albumu. Jechałem ten album za miesiąc - dwa, zajebiście mi wszedł, mimo że po pierwszych 4-5 przesłuchaniach zjebałem ją jak burą suke ;)
Spędziłem tylko z nią 2 tygodnie wakacji, codziennie ją wałkując po jakieś 3-4 razy, więc spoko wodza, należycie ją obadałem. Lubię do dzisiaj parę utworów z tej płyty (Reaping Death, Waters of Ain - i tutaj sic! bo jest to potencjalnie najbardziej przepitolony numer na płycie, hehe) i w ostatecznym rozrachunku nie mogę na tej płycie zostawić suchej nitki. Zbyt rozwodniona mieszanka. Powinni pozostawić sam koncentrat i esencję, a nie dodawać kolejne ulepszacze, które może i kondycję wizualną poprawiają, ale po dłuższej eksploracji nie ma się wątpliwości, że syty się nie czujesz. Nie pasuje mi ta droga rozwoju i już.
tak właśnie. A Rabid Death's Curse to najlepsze co nagrali.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Mistrz
postuje jak opętany!

21-01-2013, 20:56

CL to najlepsze co nagrali, RDC spoko, reszta do zaorania.
Maria Konopnicka

21-01-2013, 21:07

Lykantrop pisze:Taaa, nie ma na co czekać, pierdu pierdu. Założę się, że zaraz jak wyjdzie to Marian pierwszy poleci kupować wydanie z mini ołtarzem, psałterzem, kartami tarota i świeczkami :-)
Nie, takich pierdół nie kupuję, ale oczywiście zakupię nową płytę i chętnie jej posłucham. Jestem jednak pełen złych przeczuć i nie spodziewam się by mnie miło zaskoczyła.
Maria Konopnicka

21-01-2013, 21:24

Lykantrop pisze:
Only_True_Believers pisze:ostatnia była bardzo dobra, ale szła w złym kierunku, może być straszny kaszan.
No, gdyby tak wyciąć z 30 minut pitolenia to byłaby fajna płyta :-)
Ostatnia jest świetna - niby taka przyjazna, ale trzeba jej sporo posłuchać by dojść do wniosku, że nie ma na niej ani jednej zbędnej sekundy. Bardzo mnie wciągnęła - to jedna z najczęściej słuchanych przeze mnie płyt, w ciągu ostatnich lat
Ihasan pisze: zajebiście mi wszedł, mimo że po pierwszych 4-5 przesłuchaniach zjebałem ją jak burą suke ;)
miałem identycznie :)
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

21-01-2013, 23:02

Jeśli podobał ci się Lawless Darkness to dlaczego uważasz, że następna płyta będzie słaba?
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

21-01-2013, 23:04

Mistrz pisze:CL to najlepsze co nagrali, RDC spoko, reszta do zaorania.
Dokładnie, Jebać skarłowaciałych idoli nastolatków.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Foxhound
postuje jak opętany!

21-01-2013, 23:22

Plastek pisze:
Dokładnie, Jebać skarłowaciałych idoli nastolatków.
+1. STTD po latach sporo traci do wyjściowej, dość wysokiej pozycji.
Maria Konopnicka

21-01-2013, 23:39

Dragazes pisze:Jeśli podobał ci się Lawless Darkness to dlaczego uważasz, że następna płyta będzie słaba?
Bo nie bardzo wyobrażam sobie by taką formułę black metalu dało się jeszcze rozwinąć nie przekraczając granic mainstreamu i dobrego smaku.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

21-01-2013, 23:42

Maria Konopnicka pisze:
Dragazes pisze:Jeśli podobał ci się Lawless Darkness to dlaczego uważasz, że następna płyta będzie słaba?
Bo nie bardzo wyobrażam sobie by taką formułę black metalu dało się jeszcze rozwinąć nie przekraczając granic mainstreamu i dobrego smaku.
zrobli to juz dawno, dokladnie po CL

Mario! nie idz ta droga!
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

21-01-2013, 23:44

Maleficio pisze:Gratka dla kolekcjonerów http://e-shop.season-of-mist.com/en/ite ... -box/32921

Sova będziesz to miał?
Ktoś spuszcza się już nad tym boxem ? może Łucja ?
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Karkasonne

27-01-2013, 03:26

I właściwie dla mnie też jest to tyle w temacie.
Awatar użytkownika
Drone

27-01-2013, 09:14

Z dzisiejszej - niebliskiej przecież już perspektywy - słuszna wydaje się nierówność:

SttD > RDC = LD > CL
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

27-01-2013, 09:18

Nie wiem, nie słyszałem, choć ostatnio rozpoznałem Watain po kilku sekundach jakiegoś riffu słysząc go po raz pierwszy u kolegi na słuchawkach. Taka sztampa.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Drone

27-01-2013, 09:20

CL tak, reszta nie. CL to podręcznik pt. "Jak grać religijny black metal".
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
ODPOWIEDZ