WATAIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re: WATAIN
nowa ma właśnie być inna, z tego co słyszałem nie będzie rozwinięciem tego co słyszeliśmy na ostatniej;
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
No, gdyby tak wyciąć z 30 minut pitolenia to byłaby fajna płyta :-)Only_True_Believers pisze:ostatnia była bardzo dobra, ale szła w złym kierunku, może być straszny kaszan.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
nie przesadzaj. Przysiądź do niej na spokojnie nie spoglądając na kupkę kolejnych nowo zakupionych płyt, które też masz przesłuchać i nie będziesz mógł się uwolnić od tego albumu. Jechałem ten album za miesiąc - dwa, zajebiście mi wszedł, mimo że po pierwszych 4-5 przesłuchaniach zjebałem ją jak burą suke ;)
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
bo to taki album jest, o 2 kawałki za długi ale doskonały.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Lykantrop
Spędziłem tylko z nią 2 tygodnie wakacji, codziennie ją wałkując po jakieś 3-4 razy, więc spoko wodza, należycie ją obadałem. Lubię do dzisiaj parę utworów z tej płyty (Reaping Death, Waters of Ain - i tutaj sic! bo jest to potencjalnie najbardziej przepitolony numer na płycie, hehe) i w ostatecznym rozrachunku nie mogę na tej płycie zostawić suchej nitki. Zbyt rozwodniona mieszanka. Powinni pozostawić sam koncentrat i esencję, a nie dodawać kolejne ulepszacze, które może i kondycję wizualną poprawiają, ale po dłuższej eksploracji nie ma się wątpliwości, że syty się nie czujesz. Nie pasuje mi ta droga rozwoju i już.Ihasan pisze:nie przesadzaj. Przysiądź do niej na spokojnie nie spoglądając na kupkę kolejnych nowo zakupionych płyt, które też masz przesłuchać i nie będziesz mógł się uwolnić od tego albumu. Jechałem ten album za miesiąc - dwa, zajebiście mi wszedł, mimo że po pierwszych 4-5 przesłuchaniach zjebałem ją jak burą suke ;)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Skaut
tak właśnie. A Rabid Death's Curse to najlepsze co nagrali.Lykantrop pisze:Spędziłem tylko z nią 2 tygodnie wakacji, codziennie ją wałkując po jakieś 3-4 razy, więc spoko wodza, należycie ją obadałem. Lubię do dzisiaj parę utworów z tej płyty (Reaping Death, Waters of Ain - i tutaj sic! bo jest to potencjalnie najbardziej przepitolony numer na płycie, hehe) i w ostatecznym rozrachunku nie mogę na tej płycie zostawić suchej nitki. Zbyt rozwodniona mieszanka. Powinni pozostawić sam koncentrat i esencję, a nie dodawać kolejne ulepszacze, które może i kondycję wizualną poprawiają, ale po dłuższej eksploracji nie ma się wątpliwości, że syty się nie czujesz. Nie pasuje mi ta droga rozwoju i już.Ihasan pisze:nie przesadzaj. Przysiądź do niej na spokojnie nie spoglądając na kupkę kolejnych nowo zakupionych płyt, które też masz przesłuchać i nie będziesz mógł się uwolnić od tego albumu. Jechałem ten album za miesiąc - dwa, zajebiście mi wszedł, mimo że po pierwszych 4-5 przesłuchaniach zjebałem ją jak burą suke ;)
Coś tam było! Człowiek!
- Mistrz
- postuje jak opętany!
CL to najlepsze co nagrali, RDC spoko, reszta do zaorania.
Nie, takich pierdół nie kupuję, ale oczywiście zakupię nową płytę i chętnie jej posłucham. Jestem jednak pełen złych przeczuć i nie spodziewam się by mnie miło zaskoczyła.Lykantrop pisze:Taaa, nie ma na co czekać, pierdu pierdu. Założę się, że zaraz jak wyjdzie to Marian pierwszy poleci kupować wydanie z mini ołtarzem, psałterzem, kartami tarota i świeczkami :-)
Ostatnia jest świetna - niby taka przyjazna, ale trzeba jej sporo posłuchać by dojść do wniosku, że nie ma na niej ani jednej zbędnej sekundy. Bardzo mnie wciągnęła - to jedna z najczęściej słuchanych przeze mnie płyt, w ciągu ostatnich latLykantrop pisze:No, gdyby tak wyciąć z 30 minut pitolenia to byłaby fajna płyta :-)Only_True_Believers pisze:ostatnia była bardzo dobra, ale szła w złym kierunku, może być straszny kaszan.
miałem identycznie :)Ihasan pisze: zajebiście mi wszedł, mimo że po pierwszych 4-5 przesłuchaniach zjebałem ją jak burą suke ;)
- Dragazes
- w mackach Zła
Jeśli podobał ci się Lawless Darkness to dlaczego uważasz, że następna płyta będzie słaba?
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Dokładnie, Jebać skarłowaciałych idoli nastolatków.Mistrz pisze:CL to najlepsze co nagrali, RDC spoko, reszta do zaorania.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- Foxhound
- postuje jak opętany!
+1. STTD po latach sporo traci do wyjściowej, dość wysokiej pozycji.Plastek pisze:Dokładnie, Jebać skarłowaciałych idoli nastolatków.Mistrz pisze:CL to najlepsze co nagrali, RDC spoko, reszta do zaorania.
Bo nie bardzo wyobrażam sobie by taką formułę black metalu dało się jeszcze rozwinąć nie przekraczając granic mainstreamu i dobrego smaku.Dragazes pisze:Jeśli podobał ci się Lawless Darkness to dlaczego uważasz, że następna płyta będzie słaba?
-
- rasowy masterfulowicz
zrobli to juz dawno, dokladnie po CLMaria Konopnicka pisze:Bo nie bardzo wyobrażam sobie by taką formułę black metalu dało się jeszcze rozwinąć nie przekraczając granic mainstreamu i dobrego smaku.Dragazes pisze:Jeśli podobał ci się Lawless Darkness to dlaczego uważasz, że następna płyta będzie słaba?
Mario! nie idz ta droga!
KVLT lizania CZASZKI
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
Ktoś spuszcza się już nad tym boxem ? może Łucja ?Maleficio pisze:Gratka dla kolekcjonerów http://e-shop.season-of-mist.com/en/ite ... -box/32921
Sova będziesz to miał?
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
I właściwie dla mnie też jest to tyle w temacie.Mistrz pisze:CL to najlepsze co nagrali, RDC spoko, reszta do zaorania.
- Drone
Z dzisiejszej - niebliskiej przecież już perspektywy - słuszna wydaje się nierówność:
SttD > RDC = LD > CL
SttD > RDC = LD > CL
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nie wiem, nie słyszałem, choć ostatnio rozpoznałem Watain po kilku sekundach jakiegoś riffu słysząc go po raz pierwszy u kolegi na słuchawkach. Taka sztampa.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Drone
CL tak, reszta nie. CL to podręcznik pt. "Jak grać religijny black metal".
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.