DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

Re: DEATHSPELL OMEGA

22-01-2013, 09:34

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

22-01-2013, 09:44

lol
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

22-01-2013, 09:45

:D
'Come the Blessed Madness'
Maria Konopnicka

22-01-2013, 09:49

Phil zawsze dobrej muzyki słuchał i wspierał podziemne kapele.
Raf
w mackach Zła

22-01-2013, 12:57

też mi kurwa zdziwienie Phil i black metal, nawet własne bandy blackowe miał np. Viking Crown czy Christ Inversion
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

22-01-2013, 13:34

Raf pisze:też mi kurwa zdziwienie Phil i black metal, nawet własne bandy blackowe miał np. Viking Crown czy Christ Inversion
+1 i gitara w nekrofagiji , nawet z morbidami śpiewał
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

22-01-2013, 13:56

nie no, anselmo swietny gość , wie co dobre:
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

22-01-2013, 14:26

wiadomo
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wężon

24-01-2013, 20:25

Drone pisze:Dokonałem ostatnio odkrycia słuchając po raz kolejny "Fas". Na razie badam zjawisko, ale pokrótce powiem, że zacząłem słyszeć na tej płycie nowe rzeczy i przez to zrozumiałem, jak genialna jest ostatnia epka.
I jak dalsze spostrzeżenia?

Czytając ten temat mam wrażenie, że DsO osiagnęła już tak kosmiczne mistrzostwo w grze i w kompozycji, że od niewielu więcej zespołów metalowych słuchacze bm wymagają tyle, co od nich. Pewnie tyle kosztuje prawdziwy sukces i robienie czegoś naprawdę dobrze, ale z drugiej strony nieco lekceważące głosy dotyczące "Drought" są dla mnie zaskoczeniem. Tę EP-kę odbieram jako naprawdę dobrą płytę, trudno zresztą porównywać mi jej poziom z wcześniejszymi dokonaniami DsO (w tej materii zgadzam się z niektórymi przedmówcami - każda ich płyta akcentuje nieco inny obszar). Co naprawdę mnie w niej uderza, to to, że ostatni utwór z "Drought" jest w porównaniu z poprzednimi prawdziwym dziełem. Może to celowa koncepcja tej płytki - taki mocny akcent na koniec - nie wiem. Słucham go i ciarki mi idą po kręgosłupie.
Awatar użytkownika
Drone

24-01-2013, 21:08

Badania ciągle trwają - nie mogę sobie pozwolić na formułowanie przedwczesnych i niesprawdzonych wniosków.

Natomiast co do "Drought": trudno wymagać od młodzieży zajętej przypalaniem pryszczy, aby zamiast na nich skupiła uwagę na czymś tak wysublimowanym jak muzyka na tej epce. Niektórzy być może się przebudzą i będą próbowali wskoczyć do tego wagonu... Oczywiście nie przytrzasnę im palców drzwiami, ale na pewno wyślę do Warsu po piwo.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

24-01-2013, 21:25

Oj tak, The Crackled Book of Life to też mój faworyt z Drought, kapitalny bas (uwielbiam takie brzmienie) i główny motyw gitary,. W ogóle lubię jak całość albumu jakoś się uzupełnia i harmonizuje, więc takie zabiegi jak instrumental na początku i na końcu płyty są zawsze mile widziane, tak więc Salowe Vision również bardzo OK.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

24-01-2013, 21:39

Drone pisze:Badania ciągle trwają - nie mogę sobie pozwolić na formułowanie przedwczesnych i niesprawdzonych wniosków.

Natomiast co do "Drought": trudno wymagać od młodzieży zajętej przypalaniem pryszczy, aby zamiast na nich skupiła uwagę na czymś tak wysublimowanym jak muzyka na tej epce. Niektórzy być może się przebudzą i będą próbowali wskoczyć do tego wagonu... Oczywiście nie przytrzasnę im palców drzwiami, ale na pewno wyślę do Warsu po piwo.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Mistrz
postuje jak opętany!

24-01-2013, 21:53

nie no, EPka rozdaje, nie zliczę już ile razy przesłuchałem. "Fiery Serpents" rozwala przysadkę mózgową. drugim faworytem jest fenomenalne "Salowe Vision".
troszkę uwiera mnie brzmienie tej EPki, ale przeżyję to. DsO wspięło się na taki poziom w stosunku do reszty sceny, że nie ma co narzekać.
swoją drogą, kto po wydaniu SMRC nie czuł, że ten zespół będzie największą nazwą w BM ten pozer :)
Awatar użytkownika
maciek z klanu

24-01-2013, 21:58

Drought to najslabszy material DsO niestety, szczególnie przez spierdolone brzmienie.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

25-01-2013, 00:49

Riven pisze:nie no, anselmo swietny gość , wie co dobre:
Philip to jednak prawdziwy śmierdzący sodomek:

Czekam na featuring na kolejnym DsO.
Lefthandpathyoga
Wężon

25-01-2013, 01:31

maciek z klanu pisze:Drought to najslabszy material DsO niestety, szczególnie przez spierdolone brzmienie.
Mam wrażenie, że to są po prostu artyści i taki szczegół jak "spierdolone brzmienie", kiedy fani słuchają tego nie zawsze na najwyższej jakości sprzęcie, w ogóle nie był brany pod uwagę przy tworzeniu tej płyty. Oczywiście mogę się mylić, ale wcześniej zauważyłam, że słuchając tej płytki wolę przeskoczyć na iPoda i dodać do niego lepsze słuchawki niż słuchać z głośników komputera (shame on me) czy z wieży. Różnica była taka po przeskoku na słuchawki, że nie rozpoznałam osłuchiwanych już przecież kawałków.
Ostatnio zmieniony 25-01-2013, 01:34 przez Wężon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

25-01-2013, 01:36

kiedy fani słuchają tego nie zawsze na najwyższej jakości sprzęcie (..) wolę przeskoczyć na iPoda i dodać do niego lepsze słuchawki niż słuchać z głośników komputera
ekhm...
Awatar użytkownika
Lykantrop

25-01-2013, 01:40

Chuj z iPodem, stwierdzać, że się poznaję głębię "Drought" na wieży hi-fi to dopiero jest jazda :D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Wężon

25-01-2013, 01:43

Riven pisze:
kiedy fani słuchają tego nie zawsze na najwyższej jakości sprzęcie (..) wolę przeskoczyć na iPoda i dodać do niego lepsze słuchawki niż słuchać z głośników komputera
ekhm...
Riven, już wiem, jak żeś nabił tyle postów. Rzeczowość, kurna, kluczem do sukcesu. Czy coś Ci kotku mały wyjaśnić z mojego postu powyżej?
Awatar użytkownika
Drone

25-01-2013, 11:23

Morfeo, jak tam percepcja "Chaining The Katechon"? Coś się zmieniło? Nadal bardziej lubisz część S.V.E.S.T. z tego splitu? :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
ODPOWIEDZ