DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Mol
- zahartowany metalizator
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DEATHSPELL OMEGA
Phil zawsze dobrej muzyki słuchał i wspierał podziemne kapele.
-
- w mackach Zła
też mi kurwa zdziwienie Phil i black metal, nawet własne bandy blackowe miał np. Viking Crown czy Christ Inversion
- vicek
+1 i gitara w nekrofagiji , nawet z morbidami śpiewałRaf pisze:też mi kurwa zdziwienie Phil i black metal, nawet własne bandy blackowe miał np. Viking Crown czy Christ Inversion
- Riven
- Kontakt:
-
- rasowy masterfulowicz
wiadomo

I jak dalsze spostrzeżenia?Drone pisze:Dokonałem ostatnio odkrycia słuchając po raz kolejny "Fas". Na razie badam zjawisko, ale pokrótce powiem, że zacząłem słyszeć na tej płycie nowe rzeczy i przez to zrozumiałem, jak genialna jest ostatnia epka.
Czytając ten temat mam wrażenie, że DsO osiagnęła już tak kosmiczne mistrzostwo w grze i w kompozycji, że od niewielu więcej zespołów metalowych słuchacze bm wymagają tyle, co od nich. Pewnie tyle kosztuje prawdziwy sukces i robienie czegoś naprawdę dobrze, ale z drugiej strony nieco lekceważące głosy dotyczące "Drought" są dla mnie zaskoczeniem. Tę EP-kę odbieram jako naprawdę dobrą płytę, trudno zresztą porównywać mi jej poziom z wcześniejszymi dokonaniami DsO (w tej materii zgadzam się z niektórymi przedmówcami - każda ich płyta akcentuje nieco inny obszar). Co naprawdę mnie w niej uderza, to to, że ostatni utwór z "Drought" jest w porównaniu z poprzednimi prawdziwym dziełem. Może to celowa koncepcja tej płytki - taki mocny akcent na koniec - nie wiem. Słucham go i ciarki mi idą po kręgosłupie.
- Drone
Badania ciągle trwają - nie mogę sobie pozwolić na formułowanie przedwczesnych i niesprawdzonych wniosków.
Natomiast co do "Drought": trudno wymagać od młodzieży zajętej przypalaniem pryszczy, aby zamiast na nich skupiła uwagę na czymś tak wysublimowanym jak muzyka na tej epce. Niektórzy być może się przebudzą i będą próbowali wskoczyć do tego wagonu... Oczywiście nie przytrzasnę im palców drzwiami, ale na pewno wyślę do Warsu po piwo.
Natomiast co do "Drought": trudno wymagać od młodzieży zajętej przypalaniem pryszczy, aby zamiast na nich skupiła uwagę na czymś tak wysublimowanym jak muzyka na tej epce. Niektórzy być może się przebudzą i będą próbowali wskoczyć do tego wagonu... Oczywiście nie przytrzasnę im palców drzwiami, ale na pewno wyślę do Warsu po piwo.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Dragazes
- w mackach Zła
Oj tak, The Crackled Book of Life to też mój faworyt z Drought, kapitalny bas (uwielbiam takie brzmienie) i główny motyw gitary,. W ogóle lubię jak całość albumu jakoś się uzupełnia i harmonizuje, więc takie zabiegi jak instrumental na początku i na końcu płyty są zawsze mile widziane, tak więc Salowe Vision również bardzo OK.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Plastek
- Kontakt:
Drone pisze:Badania ciągle trwają - nie mogę sobie pozwolić na formułowanie przedwczesnych i niesprawdzonych wniosków.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- Mistrz
- postuje jak opętany!
nie no, EPka rozdaje, nie zliczę już ile razy przesłuchałem. "Fiery Serpents" rozwala przysadkę mózgową. drugim faworytem jest fenomenalne "Salowe Vision".
troszkę uwiera mnie brzmienie tej EPki, ale przeżyję to. DsO wspięło się na taki poziom w stosunku do reszty sceny, że nie ma co narzekać.
swoją drogą, kto po wydaniu SMRC nie czuł, że ten zespół będzie największą nazwą w BM ten pozer :)
troszkę uwiera mnie brzmienie tej EPki, ale przeżyję to. DsO wspięło się na taki poziom w stosunku do reszty sceny, że nie ma co narzekać.
swoją drogą, kto po wydaniu SMRC nie czuł, że ten zespół będzie największą nazwą w BM ten pozer :)
- maciek z klanu
Drought to najslabszy material DsO niestety, szczególnie przez spierdolone brzmienie.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- koreaniec
- w mackach Zła
Philip to jednak prawdziwy śmierdzący sodomek:Riven pisze:nie no, anselmo swietny gość , wie co dobre:
Czekam na featuring na kolejnym DsO.
Lefthandpathyoga
Mam wrażenie, że to są po prostu artyści i taki szczegół jak "spierdolone brzmienie", kiedy fani słuchają tego nie zawsze na najwyższej jakości sprzęcie, w ogóle nie był brany pod uwagę przy tworzeniu tej płyty. Oczywiście mogę się mylić, ale wcześniej zauważyłam, że słuchając tej płytki wolę przeskoczyć na iPoda i dodać do niego lepsze słuchawki niż słuchać z głośników komputera (shame on me) czy z wieży. Różnica była taka po przeskoku na słuchawki, że nie rozpoznałam osłuchiwanych już przecież kawałków.maciek z klanu pisze:Drought to najslabszy material DsO niestety, szczególnie przez spierdolone brzmienie.
Ostatnio zmieniony 25-01-2013, 01:34 przez Wężon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Riven
- Kontakt:
ekhm...kiedy fani słuchają tego nie zawsze na najwyższej jakości sprzęcie (..) wolę przeskoczyć na iPoda i dodać do niego lepsze słuchawki niż słuchać z głośników komputera
this is a land of wolves now
- Lykantrop
Chuj z iPodem, stwierdzać, że się poznaję głębię "Drought" na wieży hi-fi to dopiero jest jazda :D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Riven, już wiem, jak żeś nabił tyle postów. Rzeczowość, kurna, kluczem do sukcesu. Czy coś Ci kotku mały wyjaśnić z mojego postu powyżej?Riven pisze:ekhm...kiedy fani słuchają tego nie zawsze na najwyższej jakości sprzęcie (..) wolę przeskoczyć na iPoda i dodać do niego lepsze słuchawki niż słuchać z głośników komputera
- Drone
Morfeo, jak tam percepcja "Chaining The Katechon"? Coś się zmieniło? Nadal bardziej lubisz część S.V.E.S.T. z tego splitu? :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.