Zgadzam się!!! I całościowo nie mają startu do Mayhem.Drone pisze:Ja w ogóle zbliżam się do n i e b e z p i e c z n e j dla wielu konkluzji, że "Paracletus" jest najwybitniejszą pozycją w ich dorobku. Zresztą te wartościowania mnie zaczynają nudzić - trzeba ich dorobek traktować c a ł o ś c i o w o.
DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: DEATHSPELL OMEGA
- Biały
- w mackach Zła
szczególnie od 2004 roku, każde wydawnictwo ma tę iskrę bożą, Fas i Paracletus to imo też pierwsze miejsca, chociaż tutaj podział na lepsze i gorsze nie jest żadnym odzwierciedleniem jakości, która jest ciągła na tym samym poziomie.Drone pisze:trzeba ich dorobek traktować c a ł o ś c i o w o.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Re: Odp: DEATHSPELL OMEGA
A Mayhem żyje jeszcze, żeby po latach czekania na nową płytę, nie okazało się, że dostaniemy coś co dla nas będzie too extreme.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
-
Nieśmiało apeluję o to, by pamiętać o Manifestacjach. Nie jestem jakimś die hard fanem DsO jak Drone, ale wydaje mi się, że Mnifestations 2002 to spokojnie ścisła czołówka tego co nagrali. Płyta jest niby na wskroś tradycyjna jeżeli chodzi o środki, żadne to tam łamańce z Kenose czy innego FAS, ale płyta totalnie PORAŻA atomosferą, tak zdehumanizowanego i kosmicznego blackmetalu można ze świecą szukać. No kosmos.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Mistrz
- postuje jak opętany!
pozer ze mnie, bo żadnego z "Manifestations" jeszcze nie słyszałem :(
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
które Manifestations są takie dobre? mnie rozwala klimat Mass Grave Aesthetics, moj ulubiony materiał.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Wlasnie odpaliłem to z 2002, mimo że wokalista ładnie spiewa, to póki co 6 minut wytrzymalem bez nagłej chęci wyłączenia. Jest ok, ale na dłuższa metę nie da się tego słuchać.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Drone
TAK!Baton pisze:Nieśmiało apeluję o to, by pamiętać o Manifestacjach. Nie jestem jakimś die hard fanem DsO jak Drone, ale wydaje mi się, że Mnifestations 2002 to spokojnie ścisła czołówka tego co nagrali. Płyta jest niby na wskroś tradycyjna jeżeli chodzi o środki, żadne to tam łamańce z Kenose czy innego FAS, ale płyta totalnie PORAŻA atomosferą, tak zdehumanizowanego i kosmicznego blackmetalu można ze świecą szukać. No kosmos.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Re:
Z archiwum wygrzebane.zekke pisze:Zlituj sie, klimatem ostatniego mayhem mozna by obsadzic cala dyskografie dso.twoja_stara_trotzky pisze:jest nieco lepsze od nowego Mayhem.Wysłane przez So_It_Is_Done
Może 9.5/10 w kategorii post blackowe wygibasy. Może konkurować z nowym Mayhem pewnie.
Mayhem to tak 9,7 / 10, DsO to 10 / 10
Już chyba wiem skąd takie oceny. Trocki napisał , że 10/10, ale (i tu zaskoczenie) Kolega zekke w jednym zdaniu załatwił temat.
-
Chodzi mi o Manifestacje 2002 znaczy.
- Lykantrop
Druga część Manifestacji to dobra rozgrzewka przed SMRC, a "Alleluia!" to zdecydowanie jeden z najlepszych utworów DSO. A tak w ogóle to pre-DSO, tj. Hirilorn też bardzo lubię.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Silent_Sea
właśnie też bardzo lubię ale z mpchujek słabo się słucha - widział kto gdzieś w Polandi te wznowienia z Vae Victis?Lykantrop pisze:... Hirilorn też bardzo lubię.
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Wznowień nie widziałem, ale jest jeden egzemplarz na allegro (aukcja nr 2964469418 ).
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
"Paranapletus" jest obrzydliwie wręcz przystępny. Nie wiem, czy było to podnoszone.
Kerosene keeps me warm.
-
- w mackach Zła
To akurat oczywistosć rzucająca sie w uszy już po pierwszym przesłuchaniu.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
-
to niby wada jest?83koper83 pisze:"Paranapletus" jest obrzydliwie wręcz przystępny. Nie wiem, czy było to podnoszone.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Paranapletus to wspaniały album. Przystępnośc, przestrzeń, ta płyta mi się kojarzy z maswerkami jakie można oglądać w starych katedrach - wszystko to takie misterne, koronkowe, delikatne, a jak się przyjrzeć bliżej to się okazuje że to przeciez lity kamień, twardy, cięzki, zabić nim idzie No i taki jest Parapletus.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
"(...) True art is cruel by definition (...)", ktoś tak kiedyś powiedział, co nie jest akurat w tej chwili najważniejsze. Ważne, że kto inny zacytował.[V] pisze:to niby wada jest?83koper83 pisze:"Paranapletus" jest obrzydliwie wręcz przystępny. Nie wiem, czy było to podnoszone.
Kerosene keeps me warm.