DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DARKTHRONE
Świnka morska Foresta man imię Jaffa. Fajnie, nie?
- TORTURER
- w mackach Zła
Nie wiem jak sie do tego odniesc.Cholernie rzuca mna ambiwalencja co do nowego oblicza Darkthrone.Z jednej strony fajnie,ze odcieli sie od sceny pelnej plastiku lub zespolów bedacych ich kopia z ery okladek z lasem i pomalowana morda,ale niebezpiecznie zblizyli sie do halastry niby old schoolowych katankowców.Muzycznie spoko,raz lepiej,raz gorzej,lecz cale te teksty jak Canadian Metal,I sold my soul to Manilla Road jawia mi sie zatraceniem charakteru.A przeciez mozna sie tym wszystkim inspirowac, vide The Cult is Alive (nota bene najlepsza plyta "nowego" Darkthrone),bez popadania w smieszny styl fanboya starych kapel i spiewania o ich potedze.Ja oczekuje od nich plyty agresywnej,analogowej,brudnej,inspirowanej starym graniem,ale bardziej na powaznie,bez falsetów a'la Agent Steel czy liryków o kanadyjskim metalu.
Death Dwells in Love
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
brawo dla tego pana.TORTURER pisze:Nie wiem jak sie do tego odniesc.Cholernie rzuca mna ambiwalencja co do nowego oblicza Darkthrone.Z jednej strony fajnie,ze odcieli sie od sceny pelnej plastiku lub zespolów bedacych ich kopia z ery okladek z lasem i pomalowana morda,ale niebezpiecznie zblizyli sie do halastry niby old schoolowych katankowców.Muzycznie spoko,raz lepiej,raz gorzej,lecz cale te teksty jak Canadian Metal,I sold my soul to Manilla Road jawia mi sie zatraceniem charakteru.A przeciez mozna sie tym wszystkim inspirowac, vide The Cult is Alive (nota bene najlepsza plyta "nowego" Darkthrone),bez popadania w smieszny styl fanboya starych kapel i spiewania o ich potedze.Ja oczekuje od nich plyty agresywnej,analogowej,brudnej,inspirowanej starym graniem,ale bardziej na powaznie,bez falsetów a'la Agent Steel czy liryków o kanadyjskim metalu.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
-
- rozkręca się
akurat często można stwierdzić, czym płyta najprawdopodobniej jest bez słyszenia więcej niż 1 kawałka, więc nie rozumiem o co oburzenie[V] pisze:wypowiadanie sie na temat płyt których sie nie słyszało to teraz jakiś nowy trend chyba;)
co do mistrza na temat nowego DT - pełna zgoda
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Ale jednak przyznajesz, że co prawda nie znasz muzyki zespołów "III ligi okręgowej black metalu" (bo po chuj?) to jednak są one lepsze od ostatniego Darkthrone? Podobnież tzw. "środkowy Darkthrone", którego co prawda nie słyszałeś, ale już wiesz, że są ciekawsze rzeczy do posłuchania od tych płyt?Mistrz pisze:mowa była o najnowszej płycie, którą słyszałem. Nie znam płyt od "Ravishing..." do "Circle the Wagons" (no, z kilku ostatnich słyszałem próbki i nie mam ochoty się z nimi zapoznawać; jeśli chodzi o "środkowy" DT to coś tam mi się obiło o uszy i podejrzewam, że jest przesycony seltik frostami więc nie chce mi się tego nawet włączać, jest mnóstwo ciekawszych rzeczy do słuchania).
The madness and the damage done.
Pozytywne wypowiadanie się o miernych płytach to teraz jakiś nowy trend chyba :N[V] pisze:wypowiadanie sie na temat płyt których sie nie słyszało to teraz jakiś nowy trend chyba;)
edit
a obrażanie się na te wypowiedzi to już jest "trendy"?
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Nie, przecież pierwszy riff po refrenie jest wycięty z war and pain!535 pisze:Myślisz o tym wstępie do pierwszego numeru?Riven pisze:Świetna płyta :d bije się w pierś. A, i za cover voivod mają oczywiście +666 ;) nikt jeszcze tego nie zauważył?
Dead early 1:46, brakuje tylko Voivoooooooooooood!!! Nawet puste struny E i A są.
Zajebiście
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
Podejrzewać to sobie możesz swoją starą.Mistrz pisze:mowa była o najnowszej płycie, którą słyszałem. Nie znam płyt od "Ravishing..." do "Circle the Wagons" (no, z kilku ostatnich słyszałem próbki i nie mam ochoty się z nimi zapoznawać; jeśli chodzi o "środkowy" DT to coś tam mi się obiło o uszy i podejrzewam, że jest przesycony seltik frostami więc nie chce mi się tego nawet włączać, jest mnóstwo ciekawszych rzeczy do słuchania).Kurt pisze: Jeszcze jakieś przemyślenia na temat płyt, których nie słyszałeś? ;)
- Mistrz
- postuje jak opętany!
tak, bo nie słucham metalu od wczoraj i nie od wczoraj gram na gitarze, w związku z czym jestem w stanie z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, że są ciekawsze rzeczy do słuchania niż środkowy DARKTHRONE. tak samo jak są ciekawsze rzeczy do słuchania niż "właściwy" (2-4) DARKTHRONE.Kurt pisze: Ale jednak przyznajesz, że co prawda nie znasz muzyki zespołów "III ligi okręgowej black metalu" (bo po chuj?) to jednak są one lepsze od ostatniego Darkthrone? Podobnież tzw. "środkowy Darkthrone", którego co prawda nie słyszałeś, ale już wiesz, że są ciekawsze rzeczy do posłuchania od tych płyt?
znam muzykę wybranych zespołów III ligi okręgowej black metalu, bo całości tego zjawiska nie sposób ogarnąć (i nie miałoby to zresztą sensu - bo po co tego słuchać, skoro jest DsO?) - i tak, chętniej posłucham np. HOATH niż nowej płyty DT.
- Riven
- Kontakt:
Weź juz kurwa skończ pierdolic. Niech zgadne, lubisz dream theater? :d
"skoro jest dso " lol
"skoro jest dso " lol
- Mistrz
- postuje jak opętany!
zwal se konia nad akordy VOIVOD w nowym DT. lol
- Riven
- Kontakt:
Nawet nie wiesz które to akordy, pozerze :d lepsze to niż twój ulubiony dream theater
- Mistrz
- postuje jak opętany!
nie znam DREAM THEATER, ale chyba nie może być aż tak chujowy jak środkowy DARKTHRONE :D
- Riven
- Kontakt:
- Mistrz
- postuje jak opętany!
no jak mają akordy VOIVOD to chyba se wytatuuję ich logo na czole.
- Riven
- Kontakt:
Akurat oni to się dawno do tego przyznali, tylko tłuszcza jakoś nie może tego znieść, że to nie Metallica tylko [V]...Mistrz pisze:no jak mają akordy VOIVOD to chyba se wytatuuję ich logo na czole.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Właśnie leci nowy DarkSrom po raz pierwszy i kurde podoba mi się ta płyta! Rozrywka pełna gębą! Troche moje skojarzenia pobiegły w kierunku ostatniej płyty Midnight - ukłon w strone Venom, Mercycful Fate i Motorhead i do tego bardzo dobrze wykonany. Na ten moment najwieksza uwage skupił na mnie "Lesser man" i "Leave No Cross Unturned". Materiał dużo lepszy od Cyrkiel The Wazons.
- Husar
- weteran forumowych bitew
chłopaki to wydanie nowego darkthrona które proponuje mystic to wersja z naszywką czy bez? Bo mi nie chcą na maila odpisać?
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Kilgore
- weteran forumowych bitew
Właśnie wczesny Mercyful Fate to jest bardzo dobre skojarzenieHarlequin pisze:... ukłon w strone Venom, Mercycful Fate i Motorhead i do tego bardzo dobrze wykonany..
Wyobraź sobie że zawsze masz czas