DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
est
mistrz forumowej ceremonii

Re: DARKTHRONE

23-02-2013, 21:17

Świnka morska Foresta man imię Jaffa. Fajnie, nie?
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

23-02-2013, 22:36

Nie wiem jak sie do tego odniesc.Cholernie rzuca mna ambiwalencja co do nowego oblicza Darkthrone.Z jednej strony fajnie,ze odcieli sie od sceny pelnej plastiku lub zespolów bedacych ich kopia z ery okladek z lasem i pomalowana morda,ale niebezpiecznie zblizyli sie do halastry niby old schoolowych katankowców.Muzycznie spoko,raz lepiej,raz gorzej,lecz cale te teksty jak Canadian Metal,I sold my soul to Manilla Road jawia mi sie zatraceniem charakteru.A przeciez mozna sie tym wszystkim inspirowac, vide The Cult is Alive (nota bene najlepsza plyta "nowego" Darkthrone),bez popadania w smieszny styl fanboya starych kapel i spiewania o ich potedze.Ja oczekuje od nich plyty agresywnej,analogowej,brudnej,inspirowanej starym graniem,ale bardziej na powaznie,bez falsetów a'la Agent Steel czy liryków o kanadyjskim metalu.
Death Dwells in Love
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

23-02-2013, 23:07

TORTURER pisze:Nie wiem jak sie do tego odniesc.Cholernie rzuca mna ambiwalencja co do nowego oblicza Darkthrone.Z jednej strony fajnie,ze odcieli sie od sceny pelnej plastiku lub zespolów bedacych ich kopia z ery okladek z lasem i pomalowana morda,ale niebezpiecznie zblizyli sie do halastry niby old schoolowych katankowców.Muzycznie spoko,raz lepiej,raz gorzej,lecz cale te teksty jak Canadian Metal,I sold my soul to Manilla Road jawia mi sie zatraceniem charakteru.A przeciez mozna sie tym wszystkim inspirowac, vide The Cult is Alive (nota bene najlepsza plyta "nowego" Darkthrone),bez popadania w smieszny styl fanboya starych kapel i spiewania o ich potedze.Ja oczekuje od nich plyty agresywnej,analogowej,brudnej,inspirowanej starym graniem,ale bardziej na powaznie,bez falsetów a'la Agent Steel czy liryków o kanadyjskim metalu.
brawo dla tego pana.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
satanking666
rozkręca się

23-02-2013, 23:19

[V] pisze:wypowiadanie sie na temat płyt których sie nie słyszało to teraz jakiś nowy trend chyba;)
akurat często można stwierdzić, czym płyta najprawdopodobniej jest bez słyszenia więcej niż 1 kawałka, więc nie rozumiem o co oburzenie

co do mistrza na temat nowego DT - pełna zgoda
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

23-02-2013, 23:56

Mistrz pisze:mowa była o najnowszej płycie, którą słyszałem. Nie znam płyt od "Ravishing..." do "Circle the Wagons" (no, z kilku ostatnich słyszałem próbki i nie mam ochoty się z nimi zapoznawać; jeśli chodzi o "środkowy" DT to coś tam mi się obiło o uszy i podejrzewam, że jest przesycony seltik frostami więc nie chce mi się tego nawet włączać, jest mnóstwo ciekawszych rzeczy do słuchania).
Ale jednak przyznajesz, że co prawda nie znasz muzyki zespołów "III ligi okręgowej black metalu" (bo po chuj?) to jednak są one lepsze od ostatniego Darkthrone? Podobnież tzw. "środkowy Darkthrone", którego co prawda nie słyszałeś, ale już wiesz, że są ciekawsze rzeczy do posłuchania od tych płyt?
The madness and the damage done.
535

24-02-2013, 00:07

[V] pisze:wypowiadanie sie na temat płyt których sie nie słyszało to teraz jakiś nowy trend chyba;)
Pozytywne wypowiadanie się o miernych płytach to teraz jakiś nowy trend chyba :N

edit
a obrażanie się na te wypowiedzi to już jest "trendy"?
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

24-02-2013, 04:49

535 pisze:
Riven pisze:Świetna płyta :d bije się w pierś. A, i za cover voivod mają oczywiście +666 ;) nikt jeszcze tego nie zauważył?
Myślisz o tym wstępie do pierwszego numeru?
Nie, przecież pierwszy riff po refrenie jest wycięty z war and pain!

Dead early 1:46, brakuje tylko Voivoooooooooooood!!! Nawet puste struny E i A są.

Zajebiście
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

24-02-2013, 04:56

Mistrz pisze:
Kurt pisze: Jeszcze jakieś przemyślenia na temat płyt, których nie słyszałeś? ;)
mowa była o najnowszej płycie, którą słyszałem. Nie znam płyt od "Ravishing..." do "Circle the Wagons" (no, z kilku ostatnich słyszałem próbki i nie mam ochoty się z nimi zapoznawać; jeśli chodzi o "środkowy" DT to coś tam mi się obiło o uszy i podejrzewam, że jest przesycony seltik frostami więc nie chce mi się tego nawet włączać, jest mnóstwo ciekawszych rzeczy do słuchania).
Podejrzewać to sobie możesz swoją starą.
Awatar użytkownika
Mistrz
postuje jak opętany!

24-02-2013, 05:05

Kurt pisze: Ale jednak przyznajesz, że co prawda nie znasz muzyki zespołów "III ligi okręgowej black metalu" (bo po chuj?) to jednak są one lepsze od ostatniego Darkthrone? Podobnież tzw. "środkowy Darkthrone", którego co prawda nie słyszałeś, ale już wiesz, że są ciekawsze rzeczy do posłuchania od tych płyt?
tak, bo nie słucham metalu od wczoraj i nie od wczoraj gram na gitarze, w związku z czym jestem w stanie z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, że są ciekawsze rzeczy do słuchania niż środkowy DARKTHRONE. tak samo jak są ciekawsze rzeczy do słuchania niż "właściwy" (2-4) DARKTHRONE.
znam muzykę wybranych zespołów III ligi okręgowej black metalu, bo całości tego zjawiska nie sposób ogarnąć (i nie miałoby to zresztą sensu - bo po co tego słuchać, skoro jest DsO?) - i tak, chętniej posłucham np. HOATH niż nowej płyty DT.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

24-02-2013, 05:07

Weź juz kurwa skończ pierdolic. Niech zgadne, lubisz dream theater? :d

"skoro jest dso " lol
Awatar użytkownika
Mistrz
postuje jak opętany!

24-02-2013, 05:12

zwal se konia nad akordy VOIVOD w nowym DT. lol
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

24-02-2013, 05:13

Nawet nie wiesz które to akordy, pozerze :d lepsze to niż twój ulubiony dream theater
Awatar użytkownika
Mistrz
postuje jak opętany!

24-02-2013, 05:15

nie znam DREAM THEATER, ale chyba nie może być aż tak chujowy jak środkowy DARKTHRONE :D
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

24-02-2013, 05:16

Znasz. To twój ulubiony zespół.
Awatar użytkownika
Mistrz
postuje jak opętany!

24-02-2013, 05:19

no jak mają akordy VOIVOD to chyba se wytatuuję ich logo na czole.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

24-02-2013, 05:19

O to chodzi ;-)
535

24-02-2013, 05:30

Mistrz pisze:no jak mają akordy VOIVOD to chyba se wytatuuję ich logo na czole.
Akurat oni to się dawno do tego przyznali, tylko tłuszcza jakoś nie może tego znieść, że to nie Metallica tylko [V]...
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

24-02-2013, 10:15

Właśnie leci nowy DarkSrom po raz pierwszy i kurde podoba mi się ta płyta! Rozrywka pełna gębą! Troche moje skojarzenia pobiegły w kierunku ostatniej płyty Midnight - ukłon w strone Venom, Mercycful Fate i Motorhead i do tego bardzo dobrze wykonany. Na ten moment najwieksza uwage skupił na mnie "Lesser man" i "Leave No Cross Unturned". Materiał dużo lepszy od Cyrkiel The Wazons.
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

24-02-2013, 10:36

chłopaki to wydanie nowego darkthrona które proponuje mystic to wersja z naszywką czy bez? Bo mi nie chcą na maila odpisać?
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
Kilgore
weteran forumowych bitew

24-02-2013, 10:37

Harlequin pisze:... ukłon w strone Venom, Mercycful Fate i Motorhead i do tego bardzo dobrze wykonany..
Właśnie wczesny Mercyful Fate to jest bardzo dobre skojarzenie
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
ODPOWIEDZ